Home / Turkije met kinderen

Turkije met kinderen

Tijdens een vakantie in Turkije met kinderen kan je alle kanten uit. Kies je voor een goedkope zon vakantie of ga je voor een avontuurlijke rondreis door het onbekendere Turkije.

Düden waterval antalya

Bezienswaardigheden Turkije

De hoofdstad van Turkije Istanboel is heel geschikt voor een stedentrip of een korte vakantie. Daarnaast heeft Turkije veel culturele bezienswaardigheden waarvan de Efeze een Romeinse havenstad de populairste is. De stad is heel goed bewaard gebleven. 

De meeste gezinnen kiezen echter toch voor een vakantie in Turkije aan de Turkse Riviera of de Egeische kust. Dit zijn kindvriendelijke regio's met mooie stranden, een fijne zee, leuke stadjes en een ruim aanbod van accommodatie. Of je nou een simpel kindvriendelijk hotel in Turkije zoekt of liever een inclusive hotel met glijbanen aan beide is geen gebrek. Vaak vlieg je dan op kuststeden als Antalya of Bodrum maar verblijf je in plaatsjes net daarbuiten zoals Lara of Belek. 

Wij bezochten Turkije meerdere keren vaak kozen we voor een complete pakketreis dit is vaak de goedkoopste manier om kindvriendelijke Turkije te bezoeken. Dit is vooral handig als je op zoekt bent naar een ontspannen vakantie.

Aanbieders van vakantie naar Turkije: 

In de kindvriendelijke regio’s aan de Turkse Riviera of de Egeïsche kust zijn veel resorts te vinden. Dit is ook een gebied met veel waterparken en anders vermaak. De resorts hebben een zwembad, mooie stranden en betaalbare horeca. Huur een auto of boek een excursie naar de binnenlanden om wat meer van het authentieke Turkije te ervaren.

Als je zelf meer zeggenschap wilt hebben over de vliegtijden en over je accommodatie, boek dan je vliegtickets en verblijf apart in plaats van een pakketreis. 

Ook op eigen gelegenheid is Turkije met kinderen goed te bezoeken. Zo gingen wij met onze dochter een paar dagen naar Izmir de modernste stad van Turkije en bezochten we tijdens een andere reis Istanboel. Voor ons is de grootste trekpleister van het land de cultuur de Romeinse ruïnes, Souqs en historische moskeeën. Het lekkere eten en de mooie kustlijn zijn ook een echt pluspunt.

Praktische tips Turkije met kinderen

Turken zijn heel kindvriendelijk en om de meeste plekken doen ze er alles aan om het jou en je gezin naar je gezin te maken. Wil je naar Turkije met een baby dan is er ook voldoende aanbod van accommodaties met een babybedjes en andere faciliteiten.

Zeker in de grotere steden zoals Izmir en Antalya en in toeristische plaatsjes kan je relatief makkelijk restaurants vinden met een kinderstoel. De grotere supermarkten verkopen luiers en babyvoeding.

Het enige waar je wel echt rekening mee moet houden is de temperatuur in Turkije. In de zomer vaak meer dan veertig graden. Wij vinden Turkije daarom zelf het meest geschikt voor een vakantie in het voorjaar, najaar of de winter. 

Reisverhalen en tips Turkije met kinderen

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll naar top