Home / Peru met kinderen

Peru met kinderen

Peru met kinderen, een reis door het land van de Inca's. Knuffelen met een lama, Machu Picchu zien en met een rieten bootje varen over het Titicaca meer. Wij deden het allemaal met onze dochter.

Peru is een van de meest afwisselende landen ter wereld zowel qua landschap als wat je als toerist kunt doen. Je hebt er de Amazone, de Andes en de woestijnachtige kustregio en alles ertussenin. Voor gezinnen is er meer dan genoeg te doen in Peru. Kies je voor een vakantie in Peru met kinderen dan zal het vooral lastig zijn om keuzes te maken. Het is onmogelijk om in drie weken alles te zien. 

Ik Tikva ben 2 maanden alleen op reis geweest door Zuid-Amerika. Ongeveer 6 weken hiervan in Peru. Hier bezocht ik zowel het bekende zuiden als het onbekendere noorden. Ik vond Peru een heerlijk land en sinds die tijd was het een droom om nog een keer terug te gaan. 

Toen onze onze dochter bijna vier was gingen we weer naar Peru. Deze keer bezochten we Cusco, Ollantaytambo, Puno, Tacna en Lima. We hadden een heerlijke tijd en kunnen Peru met kinderen van harte aanbevelen. 

lima met kinderen

Hoewel Peru een toeristische bestemming is kwamen we weinig gezinnen met kinderen tegen. Dit zal ongetwijfeld anders zijn wanneer je in de zomervakantie gaat. In Lima zijn genoeg kinderactiviteiten te vinden zoals de dierentuin en interactieve musea. Ook in Cusco zijn wat kleinere musea die geschikt zijn voor gezinnen. Maar over het algemeen is het in Peru tocht wel erg fijn als je kind zichzelf goed kan vermaken.

Onze dochter vond het hartstikke leuk om door de bergen te wandelen en te rusten bij oude inca's huisjes en tempels. Wij maakten er dan een mooi verhaal van zodat ze een idee had hoe het hier vroeger was. In Peru is vroeger soms ook gewoon nu. In Cusco kan je tegen betaling op de foto met dames in traditionele kledij met een lama maar als je gaat wandelen rondom Cusco kom je dit tafereel ook tegen alleen dan is het gewoon het dagelijks leven. De dames moesten heel hard lachen dat onze dochter bij mijn man in een peuterdrager op de rug zat. In Peru dragen de vrouwen de kinderen. 

Het helpt wel als je Spaans spreekt dan kan je veel makkelijker een gesprek aangaan. Maar het is zeker geen must voor je reis door Peru. Wie in het toerisme werkt spreekt vaak wel wat Engels. 

In de grotere steden kan je prima restaurantjes vinden met een kinderstoel. Ook babyvoeding en luiers zijn daar prima verkrijgbaar in de supermarkt. In de kleinere dorpjes moet je maar hopen dat de dorpswinkel wat heeft. 

Liever georganiseerd naar Peru, informeer bij Local Hero Travel  of Riksjafamily voor een reis op maat of check hier de familiereis Peru van Sawadee, ook Djoser heeft een familiereis Peru.

Plan je reis naar Peru met kids

Lees meer

Waarheen in Peru met kids?

Cusco en omgeving

Een bestemming die eigenlijk iedereen die naar Peru gaat bezoekt is Cusco. Ik vind het een heerlijke stad en voel mij er echt thuis. Verspreid over twee reizen bracht ik hier bijna een maand door. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Lima en de kust

De Peruaanse hoofdstad Lima heeft meer kinderattracties dan andere steden in Peru, behalve Cusco. Ook kan je hier uitstekend eten. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Puno en het Titicacameer 

Lees meer

Reisverslagen Peru met kinderen

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top