Home / Guatemala met kinderen

Guatemala met kinderen

Als je een reis naar Guatemala met kinderen overweegt ben je vast op naar informatie over wat je precies kunt verwachten. Om te beginnen Guatemala is een van de meer uitdagende bestemmingen in Latijns-Amerika. Heb je nog niet zoveel reiservaring met je gezin kijk dan eerst eens naar Mexico, Panama of Costa Rica.

Ik adviseer je om voor je boekt het actuele reisadvies te bekijken. Guatemala wordt helaas al jaren geplaagd door veiligheidsproblemen. Heel jammer want als dit niet zo was zo dit land veel meer bezoekers aanspreken. We bezochten het land zelf voordat onze dochter geboren werd en het was een van onze favoriete landen tijdens onze wereldreis. 

Guatamala
OP REIS IN GUATEMALA

Guatemala is een heel bijzonder land mede door de grote duidelijk aanwezige inheemse bevolking. Andere hoogtepunten van het land zijn de vulkanen, ruïnes, dichte regenwouden en kleurrijke koloniale steden.

Verwacht weinig op het gebied van specifieke kindvriendelijk attracties, maar op een aantal plekken in het land zijn wel goede hotels met zwembad te vinden. Voor echt goede stranden bezoek je beter een van de buurlanden van Guatemala.

Guatemala

Veel gezinnen die Guatemala met kinderen bezoeken doen dat als onderdeel van een langere reis door Midden-Amerika. Ook in een zomervakantie van drie weken is het mogelijk een mooie route door het land te maken. Juli en augustus zijn wel regenseizoen in Guatemala, hoewel je zeker ook mooie zonnige dagen kan hebben. Het weer in Guatemala word ook grotendeels bepaald door de hoogte. Het is vaak aanzienlijk goedkoper om op Mexico te vliegen en vanuit daar naar Guatemala te reizen.  

guatemala

De hoofdstad is niet veilig en hier komen weinig toeristen. Die kiezen eerder voor Antigua en Lake Atitlan. Dit is de meest toeristische bestemming van het land. Bezoek verschillende dorpjes rondom het meer en beklim een (actieve) vulkaan. Een andere aan te raden bestemming  is Flores, van waaruit de de ruïnes van Tikal kunt bezoeken.

Een mooie boottocht brengt je over de Rio Dulce naar Livingstone, een Caribisch stadje waar een heel andere sfeer heerst dan in de rest van Guatemala. 

Ook Semuc Champey vonden we erg de moeite waard tijdens onze reis door Guatemala. 

Liever een georganiseerd reis? Sawadee heeft een familiereis naar Guatemala

Guatemala met kinderen

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top