Home / Amerika met kinderen

Amerika met kinderen

Op vakantie in Amerika met het gezin: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wordt het een stedentrip New York, met een camper langs de westkust of een roadtrip door Miami?

Miami met kinderen wynwood walls

Waar je rekening mee moet houden is dat de afstanden enorm zijn. Beperk je tot een of enkele staten. Vaak kiest men voor de oost- of westkust. De meeste gezinnen moeten voor een vakantie naar Amerika met kinderen voor langere tijd sparen. Dit is het type vakantie dat je niet zomaar even op de bonnefooi doet en die je ruim van tevoren plant. Er is zoveel te zien maar je zult keuzes moeten maken. Erg populair is bijvoorbeeld een rondreis langs de westkust van Amerika met kinderen. Bijvoorbeeld met een camper, maar dit kan ook heel goed met een huurauto waarbij je dan verblijft in hotels en motels. 

Een vakantie naar Amerika boeken? Ben je op zoek naar een mooie fly-drive aanbieding of een stedentrip New York, Tui heeft een goed aanbod Amerikareizen. Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily of bij Kidsreizen. Ook ANWB-vakanties heeft soms goede aanbiedingen en 333Travel biedt een geweldige fly and drive aan om Amerika te ontdekken. Liever een speciale familiereis met andere gezinnen? Bekijk hier een Djoser-families Amerika

Amerika is een land waar we met regelmaat komen. Als tiener van 16 ging ik (Tikva) samen met mijn 14-jarige broertje naar Amerika. We sliepen bij vrienden van mijn vader met kinderen die ongeveer even oud waren als ons. Iedereen had natuurlijk een auto, we konden het Witte Huis in het echt zien (het was veel kleiner dan ik verwacht had), er waren enorme barbecuefeesten en we woonden een bruisende wedstrijd van de Baltimore Orials bij. Het maakte allemaal enorme indruk!

Ook als volwassenen komen we regelmatig in de USA. Zo zijn we met onze dochter naar New York geweest en in de kerstvakantie naar Florida. Ook in ons team van bloggers hebben we echte fans die al meerdere keren een rondreis door Amerika met het gezin maakten. 

Amerika is het land van de pretparken. Je komt er dan ook niet onder uit om niet minimaal één park te bezoeken. Wij bezochten bijvoorbeeld het originele Disneyland in Anaheim in de buurt van Los Angeles. Tegenover dit park zit Disney's Californian Adventure voor de echte thrillseekers.

Waarheen in Amerika met kinderen

Een echte must is het bijwonen van een honkbalwedstrijd (baseball). Deze echte Amerikaanse sport is voor veel Amerikanen hét uitje van de week. De stadions zijn vaak enorm en deels open. De sfeer is geweldig met veel muziek, dans en eten tussen de wedstrijd door.

De meeste Amerikaanse steden hebben geen gezellig centrum zoals wij gewend zijn maar wel enorme shoppingmalls. Kleding en elektronica is een stuk goedkoper dan in Nederland en als tiener (en nog steeds als volwassenen) hoort een dag shoppen ook echt bij een bezoek aan Amerika.

Hawaii met kinderen

Ga je naar Amerika met een baby of maak je een rondreis door Amerika met een peuter? Babyvoeding, luiers, flesjes en ander benodigdheden zijn goed verkrijgbaar. Wij zijn alleen in de USA geen Nederlandse merken tegengekomen. Fastfoodrestaurants hebben vaak een kinderstoel en speelgedeelte voor kinderen. In de wat luxere restaurants hoef je hier niet op te rekenen.

Reizen met het openbaar vervoer is in Amerika minder gebruikelijk dan in Nederland. Uiteraard zijn er uitzonderingen zoals de metro in New York. Maar over het algemeen is het makkelijker om een auto te huren voor je reis door de USA met kinderen.

Het is verstandig om te kijken bij de verschillende organisaties die georganiseerde en individuele reizen door Amerika aanbieden. Soms is het makkelijk en financieel aantrekkelijk om je reis te laten regelen in plaats van om het zelf te doen. Tui heeft vaak hele aantrekkelijk Fly-Drive combi reizen. Voor campervakanties adviseer ik je te kijken op de website van Travelhome.

Tips vakantie Amerika

Lees meer
Lees meer

Waarheen in Amerika met kids

New York

Wie wil er nou niet een keer naar New York met kinderen? De meeste kinderen zullen de stad al kennen uit de vele films en series waar deze stad een prominente rol in speelt. Je kunt met het hele gezin gaan maar dat hoeft niet. Je hoort steeds vaker dat New York met kids genoemd wordt als bestemming voor een vader-zoon trip, als een extra motivatie voor je tiener om niet te roken of om zijn examens te halen. New York is ook heel geschikt voor een bezoek in de voorjaars- of herfstvakantie. De prijzen van vliegtickets in deze periode zijn vaak erg aantrekkelijk.

Lees meer
Lees meer

Oostkust van Amerika

De oostkust van Amerika heeft steden als New York, Boston, Washington en Miami. Het fijne is dat de oostkust relatief dichtbij is en dat je vaak aantrekkelijk geprijsde tickets kunt vinden. Ga bijvoorbeeld in de meivakantie naar Amerika en ontdek dan de oostkust!

Lees meer
Lees meer

Florida

Florida is een van de meest populaire staten in Amerika om te bezoeken. Het is minder ver vliegen dan de westkust en ook tijdens de meivakantie of kerstvakantie kan je prima naar Florida met kinderen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Westkust van Amerika

Hoog op het verlanglijstje bij veel gezinnen die naar Amerika gaan is een klassieke tocht met camper langs de westkust. Vliegen naar Los Angeles en de Walk of Fame bekijken, bijkomen aan het strand en de camper oppikken. Glitter en glamour in Las Vegas en dan afsluiten in San Francisco. Onderweg wordt gestopt bij diverse nationale parken zoals het Yosemite National Park en natuurlijk de Grand Canyon. Dit is de ultieme rondreis door Amerika met kinderen!

Lees meer
Lees meer

Hawaii

Hawaii is een echte droombestemming. Je combineert Hawaii het beste met een stopover in San Francisco of in Los Angeles. 

Lees meer
Scroll to Top