Home / Oman met kinderen

Oman met kinderen

Oman met kinderen is een mooie en avontuurlijke bestemming voor de voorjaars of herfstvakantie. In de zomer kan je ook naar Oman maar dan moet je de temperaturen van 40+ graden kunnen tolereren.

We waren erg onder de indruk van deze bestemming. De super afwisselende natuur van wadi's, canyon's tot stranden en woestijnzand. De vriendelijke bevolking en de mooie historische forten. We zagen baby's schildpadjes uit het ei komen en stonden naast 5000 jaar oude tombes. 

Jebel Shams Oman route uitzichtpunt

In een week kan je echt wel een mooie indruk van het land krijgen maar natuurlijk lang niet alles zien. Blogger Mirella maakte met haar gezin een rondreis door het populairste deel van Oman. Terwijl Delphine het mindere bezochte schiereiland Musandam bezocht wat te combineren is met Dubai. 

Er zijn op dit momenten geen reisorganisaties die speciale familiereizen naar Oman organiseren. 

Beste reistijd Oman vakantie

Oman is een fantastische bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en ontdekkingen in het Midden-Oosten. De beste tijd om Oman te bezoeken met kinderen is tijdens de wintermaanden, van oktober tot april. Tijdens deze periode zijn de temperaturen aangenaam en kunnen gezinnen genieten van de prachtige natuur en de cultuur van het land.

Een van de hoogtepunten van Oman is de prachtige kustlijn met haar kristalheldere wateren en witte zandstranden. In de wintermaanden zijn de temperaturen ideaal om te zwemmen, snorkelen en duiken in de zee. Bovendien zijn er tal van activiteiten die geschikt zijn voor gezinnen maar in de zomer wel erg heet, zoals een bezoek aan de traditionele markten en wandelingen door de bergen.

Let wel op of je reis valt in de Ramadanperiode, omdat sommige faciliteiten en restaurants dan gesloten kunnen zijn.

Plan je reis naar Oman

Je vraagt je misschien af of Oman veilig is vanwege de onrust in het Midden-Oosten. Gelukkig heeft Oman tot nu toe weinig last gehad van deze onrust en is het een veilige bestemming voor families. Restaurants, hotels en de lokale bevolking heten toeristen van harte welkom.  

Het openbaar vervoer in Oman is niet zo goed ontwikkeld als in sommige andere landen. Er zijn weliswaar bussen die rijden tussen de belangrijkste steden, maar het netwerk is beperkt en de dienstregeling is niet altijd betrouwbaar. De bussen zijn over het algemeen schoon en comfortabel, maar soms kan het erg druk zijn.

auto rijden woestijn oman

Als je meer vrijheid wilt, kun je het beste een auto huren. De wegen in Oman zijn over het algemeen van goede kwaliteit en goed bewegwijzerd. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in het land en de tarieven zijn redelijk. Het is wel belangrijk om te weten dat in Oman aan de rechterkant van de weg wordt gereden en dat de maximumsnelheid op sommige wegen beperkt is. Bekijk hier de prijs van een huurauto in Oman via Sunny Cars.

Wahibi sands zonsopkomst

Een andere optie voor vervoer in Oman is het nemen van een taxi. Er zijn genoeg taxi's beschikbaar en de tarieven zijn relatief laag. Zorg er wel voor dat je een taxi neemt die officieel is geregistreerd en gebruik maakt van een meter of spreek van tevoren een prijs af. Het is ook mogelijk om een taxi voor een hele dag te huren om bijvoorbeeld een toeristische route te verkennen.

Lees meer
Lees meer

Waarheen in Oman met kinderen

Muscat, kust en binnenland

Hoofdstad Muscat is een logische start voor een vakantie in Oman, zeker als je met het vliegtuig naar Oman reist. Aan de kust en in het directe binnenland heb je de meeste faciliteiten voor toeristen en een aantal hele gave hoogtepunten. Zoals de Arabische grand canyon. De culturele ervaringen zijn ook onvergetelijk, met bezoeken aan historische forten, moskeeën en oude steden zoals Muscat en Nizwa. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Dhofar

Dhofar is een regio op de grens met Jemen. Waar het binnenste deel van Oman vooral woestijn is, tref je hier weer veel bergen, wadi's en zelfs groen. Je kan vanuit Muscat naar Salalah vliegen de hoofdstad van deze regio. 

Musandam schiereiland

Musandam is een kleine enclave van Oman welke gescheiden is van de rest van het land. Vaak wordt het als dag of weekend trip bezocht vanuit Dubai. Hier kan je veel watersporten ondernemen. 

Lees meer

Praktische tips Oman met kinderen

Goede wandelschoenen of wandelsandalen zijn echt een must om mee te nemen naar Oman. Naar Oman met een baby? In de hoofdstad Muscat zijn moderne supermarkten met luiers en babyvoeding. 

Reisverhalen Oman met kinderen

Lees meer
Scroll to Top