Home / Bulgarije met kinderen

Bulgarije met kinderen

Welk beeld heb jij bij een vakantie in Bulgarije met kinderen? Een goedkope zonvakantie aan de Zwarte Zee om lekker te luieren, een stedentrip naar Sofia of een bijzondere rondreis door de minder bekende delen van dit land? In dit veelzijdige land is het allemaal mogelijk! En dat maakt Bulgarije ook zo een fijne bestemming. 

7 Rila Lakes wandeling Bulgarije

De stranden aan de Zwarte Zeekust zijn, hoewel druk, schoon en je hebt er een prachtige zonsondergang. Dit land heeft een veelzijdige geschiedenis. Zo bezoek je bijvoorbeeld het amfitheater in Plovdiv, het fort in Veliko Tarnavo of een traditioneel dorpje zoals Koprivshtita. Ook de vele kloosters en rijkelijke versierde kerken zijn echt de moeite waard. Verder heeft Bulgarije ook echter bergen en mooie natuurgebieden, waar de wandroutes goed aangegeven zijn. Kinderen zullen de natuur en bezienswaardigheden ook leuk vinden, maar speciaal voor hen is er een top wetenschapsmuseum in Sofia en enkele gave waterparken aan de kust. Bijkomend voordeel is dat Bulgarije nog steeds erg goedkoop is. Een vakantie hier kost een stuk minder dan aan in de Middellandse Zee landen. 

Wij bezochten het land voor het eerst in 2006 toen we een rondreis door Bulgarije maakten. Toen stond het toerisme echter nog in kinderschoenen. In 2018 bezochten we Bulgarije weer, maar nu met onze dochter. Terwijl Mirella in 2021 met haar zoon en man een rondreis maakte van drie weken. Bulgarije met kids is heel goed te doen en inmiddels is er een goede infrastructuur voor toeristen. 

Zonvakantie Bulgarije met kids

Ben je vooral op zoek naar een goedkope zonvakantie naar Bulgarije bekijk dan hier de aanbiedingen van de Vakantiediscounter. Via TUI heb je vaak de mogelijkheid om wat luxere kindvriendelijke accommodaties inclusief vlucht te boeken in Bulgarije. Bekijk hier het aanbod.

De meeste reizen gaan naar Sunny beach (Zonnestrand) in de buurt van Burgas of naar Golden Sands (Goudstrand) in de buurt van Varna. Deze liggen beiden aan de Zwarte Zeekust van Bulgarije. Dankzij de lange stranden en het rustig aflopende strand prima geschikt voor een goedkope zonvakantie met kinderen. Bijkomend voordeel is dat het er vaak ook niet zo verschrikkelijk heet is, met een gemiddelde temperatuur in juli en augustus van 27 graden. Hoewel het er beide zomers dat wij er waren, wel net boven de 30 graden was. Wij vonden de regio rondom Burgas leuker maar dat is vooral omdat het wat kleinschaliger is en we niet mensen zijn die de hele dag op het strand liggen. In de omgeving van Burgas ga je makkelijk naar Sozopol, Burgas of Nessebar, wat we leukere plekjes vonden dan Varna. 

Rondreis Bulgarije met kinderen

Wil je een rondreis maken door Bulgarije, dan is dit goed mogelijk met het openbaar vervoer. Er zijn trein- en busverbindingen tussen veel bestemmingen in het land. Waar dat niet het geval is, zoals naar het bekende Rila Klooster, zijn tourbureautjes in dit gat gesprongen en organiseren ze voor redelijke prijzen shuttle services of complete tours met gids.

sofia south park

Heb je drie weken, dan kun je het grootste deel van het land zien. Wij bezochten tijdens onze rondreis Plovdiv, Rila, Sofia, Koprivshtita, Veliko Tarnavo, Varna en Burgas en omgeving. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Stedentrip Sofia met kinderen

Sofia is een hele prettig stad. Met mooie gebouwen, grote boulevards en veel groen. Zowel de parken in de stad als Mt. Vitosha, een gebergte direct naast de stad. Ook een uitstapje naar de Rila Lakes is goed mogelijk vanuit de hoofdstad. 

Dankzij lowcost airlines vlieg je ook prima een paar dagen naar Sofia voor een stedentrip. Lees alles over de hoofdstad van Bulgarije in ons blog Sofia met kinderen.

Lees meer
Lees meer

Rondreis Bulgarije

Een rondreis maken door Bulgarije met kinderen? Hier vind je onze andere blogs over Bulgarije. 

Lees meer

Extra tips voor Bulgarije met een baby 

Luiers en babyvoeding koop je in Bulgarije niet in de supermarkt maar bij de drogist, makkelijk te vinden in de grotere steden en aan de kust. Ga je het binnenland in tijdens je vakantie naar Bulgarije met baby, sla dan van tevoren in.

Wat betreft potjesvoeding is er een zeer ruime keuze aan smaken van HIPP en diverse andere merken die we in Nederland niet hebben. Melkpoeder is er van Friso, Hipp en Aptamil (een andere merknaam van Nutrilon).

Je kunt water uit de kraan drinken maar dit heeft vaak wel een sterke chloorsmaak. Kinderstoelen zijn in veel restaurants beschikbaar maar verschoningsplekken voor een baby kwamen we nauwelijks tegen. In de betere hotels is het eenvoudig om een babybedje te krijgen. De meeste ouders in Bulgarije zie je met kinderwagen, maar de stoepen zijn best onregelmatig dus ik zou zelf ook een drager meenemen. Zeker als je ook naar plaatsen als Veliko Tarnavo of Koprivshtitsa gaat met veel trappetjes en klinker stenen. 

Bulgarije met baby
Scroll to Top