Home / Gambia met kinderen

Gambia met kinderen

Een vakantie naar Gambia met kinderen? Het lijkt ons wel wat. Toen onze dochter net geboren was, hebben we serieus naar Gambia gekeken als eerste verre vakantie bestemming. Het is maar 6 uur vliegen, dus je bent er zo. Reizen naar Gambia zijn echt enorm betaalbaar en dan zit je heerlijk in de zon en aan het strand. De reden waarom we toen toch voor Curaçao hebben gekozen, is het malariarisico. Zo'n kleine baby wilde ik niet aan de pillen hebben.

Onze dochter is nu weer een stukje ouder en dat maakt nu een kindvriendelijke vakantie op Gambia wel een optie. Zeker ook nu het steeds beter mogelijk is goedkoop naar Gambia te gaan. TUI heeft directe vluchten en een groot aanbod vakanties in Gambia. Of vergelijk het aanbod voor een goedkope vakantie naar Gambia met kids via de vakantiediscounter.

Wat te doen in Gambia met kinderen

Zon, zee en strand

De slogan van het lokale verkeersbureau van Gambia is Go Discover - The Smiling Coast of Africa. Klinkt goed toch! Maar wat betekent dat nou precies? Als duikliefhebber ben ik lichtelijk teleurgesteld om te horen dat door sterke onderstromingen er weinig zicht is; duiken is geen optie. Wat ze wel hebben, zijn kilometerslange zandstranden met palmbomen. Perfect om samen zandkastelen te maken. 

4-wheeldrive avontuur

Eén- of meerdaagse excursies per 4-wheeldrive auto of truck waarbij je samen met je gezin Gambia beter kunt leren kennen. Aangezien het wegennet en de bewegwijzering niet de kwaliteit heeft als die in Europa, wordt het aangeraden om niet zelf een auto te huren. Ook prima, dan laten we ons lekker rijden en bezoeken we de veemarkt in Abuko, de vissersplaats Tanji en special voor de kids kun je stoppen bij lokale schooltjes. Een andere optie om het land te leren kennen is vrijwilligerswerk met het hele gezin in Gambia

 Gambia

Apen spotten

Apen kun je op veel plekken in het land zien. Praktisch is bijvoorbeeld het Bijilo Monkey Park nabij Kololi, waar behalve veel vogels ook verschillende apensoorten te zien zijn, waaronder fluweelapen, frankjeapen en huzaarapen. De wandelroutes zijn prima aangegeven, maar je kunt ook met een gids op stap.

Workshops

Deze tip spraak me erg aan! Verblijven in het mindere toeristische gedeelte van Gambia in het Soforal Lodge Berending. Hier kan onze dame van alles ondernemen. Boodschappen doen met de kokkin op de lokale markt, met een ezelskar hout sprokkelen, vissen in de Allehein rivier, ’s ochtends een les bijwonen op een plaatselijke schooltje. De Nederlandse eigenaar regelt het en organiseert tevens workshops waaronder placemats vlechten, sieraden maken van zelfgeraapte strandschelpen of kooklessen. 

gambia01

Boottocht op de rivier

Gambia is dan wel Afrika, het is geen bestemming voor een echte safari met kinderen. Wel kun je er nijlpaarden en krokodillen zien op de Gambia rivier, waar het land haar naam ook aan dankt. Tijdens een boottocht zie je verder vaak veel vogels en soms wordt er gestopt bij een lokaal dorpje.

tanzania naiotnaal park

Wassu stenen circkel

Mocht je interesse hebben in archeologie en geschiedenis, dan heeft Gambia haar eigen Stonehenge. Er zijn in Gambia meer dan duizend van deze stenen cirkels te vinden. Sommige met kleine stenen, anderen met rotsen van meer dan twee meter hoog. Er is weinig bekend over het doel en de bouwers van de megalithische monumenten. Je kunt ze bezoeken tijdens een excursie in het binnenland van Gambia.

gambia

Meer tips kun je vinden op www.visitthegambia.gm

Kindvriendelijke hotels Gambia

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Gambia?

Hotel Senegambia Beach heeft een goede ligging in het hart van Kololo. Er zijn twee zwembaden waaronder een met kinderbad, een speeltuin en een fijne tropische tuin. Daarmee heeft het meer faciliteiten voor kinderen dan veel andere hotels in Gambia.

hotel gambia

Hotel Bamboo Village is gebouwd in Afrikaanse stijl. Op loopafstand van het strand en met een mooi zwembad. Babybedjes zijn op aanvraag beschikbaar.

hotel gambia


Beste reistijd Gambia met kids

Gambia heeft twee seizoenen. Het droge seizoen van half oktober tot half juni en het natte seizoen van half juni tot half oktober. In onze zomervakantie is Gambia dus niet de beste bestemming, maar wel in de herfstvakantie, kerstvakantie of meivakantie.

Het is in Gambia het hele jaar door tropisch warm met temperaturen boven de 30 graden. Aan de zee staat gelukkig wel vaak een briesje en natuurlijk heb je in je hotel ook airco.

Praktische tips Gambia

Voor Gambia worden DTP en hepatitis A aanbevolen. Daarnaast moet je voor een vakantie naar Gambia anti-malariamiddelen slikken. Win dus tijdig advies in bij de reizigersadvisering.

Het water uit de kraan is in Gambia niet drinkbaar, koop water in flessen. Luiers kun je in Gambia kopen bij de mini-markt. Deze worden o.a. uit China geïmporteerd, dus zijn niet altijd even goed als Nederlandse merken. Ga je met een baby naar Gambia, dan kun je beter zelf je vertrouwde merk melkpoeder meenemen. Fruit is goed verkrijgbaar en hiermee kun je prima zelf een fruithapje maken voor de kleine.

Het tijdsverschil met Gambia is 1 of 2 uur (afhankelijk van de winter of zomertijd), dus geen gedoe met een jetlag.

Lees meer
Scroll to Top