Home / Myanmar met kinderen

Myanmar met kinderen

Een vakantie in Myanmar met kinderen? Wij delen onze ervaringen en tips. Het is zeker niet de meest populaire of makkelijkste bestemming in Zuid-Oost Azië voor een vakantie met het gezin. Na eerder o.a. al Thailand,Cambodja en Vietnam bezocht te hebben waren we erg benieuwd naar deze opkomende bestemming. We reisden 2 weken lang door dit bijzondere land samen met onze dochter die toen 2 jaar (bijna 3) was. 

Helaas is Myanmar is de situatie in het land momenteel weer anders. Check altijd het actuele reisadvies voor je een reis naar Myanmar plant. 

alotawpyi gu hpaya zonsondergang

Onze route: We staken in het noorden bij Chiang Rai (Thailand) – Tachileik de grens over. Hier namen we een binnenlandse vlucht naar Heho nabij het Inle Lake. Vervolgens bezochten we Kalaw, Bagan, Mount Popa en sloten de reis af in Yangon. Behalve de binnenlandse vlucht hebben we verder gebruikt gemaakt van de bus en trein.  

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com.

Een vakantie in Myanmar met kinderen is een bijzondere ervaring. De prachtige tempels van Bagan waar het nog relatief rustig is. Het Inle-meer, wandelen door de natuur van Kalaw en de altijd vriendelijke bevolking. Wij hebben het geweldig gehad en raden deze bestemming dan ook zeker aan voor avontuurlijke gezinnen. Wel moet je er rekening mee houden dat de voorzieningen voor een vakantie in Myanmar met kinderen beperkt zijn, helemaal indien je Myanmar met baby wil bezoeken. Lokale merken luiers worden verkocht maar poedermelk of potjes kwamen we buiten Yangon niet tegen. Kinderstoelen, speeltuinen en kinderzitjes voor op de fiets zijn echt nog een noviteit. Waar je ook komt tijdens je rondreis in Myanmar: je kind zal op handen gedragen worden. Foto’s, aaitjes, snoepjes je kind is echt een bezienswaardigheid.

Plan je reis naar Myanmar met kids

Lees meer
Lees meer

Waarheen in Myanmar met kinderen 

Yangon 

Wanneer je vliegt naar Myanmar dan is de kans groot dat Yangon het begin of eindpunt is van je vakantie in Myanmar. In Yangon heb je de meeste activiteiten voor gezinnen van een een dierentuin tot een relatief moderne speeltuinen. 

Bagan en omgeving 

Voor de meeste reizigers is Bagan de belangrijkste reden om Myanmar te bezoeken. De tempels zijn enorm indrukwekkend. De makkelijkste manier om ze te bezoeken is met een gehuurde scooter.  Je hebt hier een ruimere keuze aan hotels met zwembad als in andere plaatsen. 

Lees meer

Inle Lake, Kalaw en omgeving 

Andere plekken die vaak bezocht worden tijdens een vakantie in Myanar zijn Inle Lake, Kalaw, Mandalay of een van de strandbestemmingen aan de kust. 

Lees meer
Lees meer

Andere Artikelen over reizen in Myanmar met kinderen

Lees meer
Scroll to Top