Home / Myanmar met kinderen

Myanmar met kinderen

Een vakantie in Myanmar met kinderen? Wij delen onze ervaringen en tips. Het is zeker niet de meest populaire of makkelijkste bestemming in Zuid-Oost Azië voor een vakantie met het gezin. Na eerder o.a. alThailand,Cambodja en Vietnam bezocht te hebben waren we erg benieuwd naar deze opkomende bestemming. In 2016 bezochten we 2 weken lang dit bijzondere land samen met onze dochter die toen 2 jaar (bijna 3) was.

alotawpyi gu hpaya zonsondergang

Onze route: We staken in het noorden bij Chiang Rai (Thailand) – Tachileik de grens over. Hier namen we een binnenlandse vlucht naar Heho nabij het Inle Lake. Vervolgens bezochten we Kalaw, Bagan, Mount Popa en sloten de reis af in Yangon. Behalve de binnenlandse vlucht hebben we verder gebruikt gemaakt van de bus en trein.  

Een vakantie in Myanmar met kinderen is een bijzondere ervaring. De prachtige tempels van Bagan waar het nog relatief rustig is. Het Inle-meer, wandelen door de natuur van Kalaw en de altijd vriendelijke bevolking. Wij hebben het geweldig gehad en raden deze bestemming dan ook zeker aan voor avontuurlijke gezinnen. Wel moet je er rekening mee houden dat de voorzieningen voor een vakantie in Myanmar met kinderen beperkt zijn, helemaal indien je Myanmar met baby wil bezoeken. Lokale merken luiers worden verkocht maar poedermelk of potjes kwamen we buiten Yangon niet tegen. Kinderstoelen, speeltuinen en kinderzitjes voor op de fiets zijn echt nog een noviteit. Waar je ook komt tijdens je rondreis in Myanmar: je kind zal op handen gedragen worden. Foto’s, aaitjes, snoepjes je kind is echt een bezienswaardigheid.

Video Thailand, Myanmar, China 2016

Plan je reis naar Myanmar met kids

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Start je reis in Bagan of Yangoon met kinderen

Lees meer
Lees meer

Artikelen over reizen in Myanmar met kinderen

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll naar top