Home / Montenegro met kinderen

Montenegro met kinderen

Ik bezocht Montenegro toen ik zwanger was. Het is een prachtig land gelegen aan de Adriatische Zee. Blogger Elke bezocht Montenegro met haar zoontje. Reizen in Montenegro met kinderen is hartstikke leuk. Dit land is zeker geschikt voor een zonvakantie. Montenegro en dan vooral het binnenland heeft ook veel te bieden voor avontuurlijke gezinnen die op eigen gelegenheid door de Balkan willen reizen. 

tara rivier montengro

Wat te doen in Montenegro met kinderen

De bekende badplaatsen zoals Budva zijn in de zomer erg vol met Russische badgasten. De openbare stranden zijn minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen door de harde muziek en het drankgebruik. Wil je echt een zonvakantie in Montenegro, kies dan voor een resort met een eigen strand en zwembad net buiten Budva. Bijvoorbeeld Iberostar Bellevue, een prachtig resort met meerdere zwembaden. 

Er zijn echter ook genoeg rustigere plekken langs de kust en diverse hele mooie stadjes zoals Kotor. Houd er rekening mee dat het ook hier erg druk kan zijn als er net een cruiseschip in de haven ligt.

Wil je op eigen gelegenheid een rondreis maken door Montenegro met kids dan is het 't makkelijkst om een auto te huren. De wegen zijn over het algemeen goed. Het binnenland heeft echt prachtige natuur. Een reis naar Montenegro is een mooie mix van reizen naar een onbekend land zonder dat het inboet qua faciliteiten. 

Je kunt ook met jonge kinderen raften op de rustige en helderblauwe Tara rivier. De raftingkampen langs het water hebben houten huisje te huur. Vanaf Zabjak kan je meerdere prachtige wandeltochten ondernemen in het Durmitor National Park. 

Blogs Montenegro met kinderen 

Lees meer
Scroll to Top