Montenegro met kinderen

Ik bezocht Montenegro toen ik zwanger was. Een prachtig land aan de middellandse zee. Blogger Elke bezocht Montenegro met een zoontje. Reizen in Montenegro met kinderen is hartstikke leuk. Dit land is geschikt voor een zonvakantie. Montenegro en dan vooral het binnenland heeft ook veel te bieden voor avontuurlijke gezinnen die op eigen gelegenheid door de Balkan willen reizen. 

tara rivier montengro

Wat te doen in Montenegro met kinderen

De bekende badplaatsen zoals Budva zijn in de zomer erg vol met Russische badgasten. De openbare stranden zijn minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen door de harde muziek en het drank gebruik. Wil je echt een zonvakantie in Montenegro kies dan voor een resort met een eigen strand en zwembad net buiten Budva. Bijvoorbeeld Iberostar Bellevue, een prachtig resort met meerdere zwembaden. 

Er zijn echter ook genoeg rustigere plekken langs de kust en diverse hele mooie stadjes zoals Kotor. Hoewel het ook hier erg druk kan zijn als er net een cruiseschip in de haven ligt.

Wil je op eigen gelegenheid een rondreis maken door Montengro met kids dan is het het makkelijkste om een auto te huren. De wegen zijn over het algemeen goed. Het binnenland heeft echt prachtige natuur. De juiste mix van onbekend maar wel voldoende faciliteiten. 

Je kunt ook met jonge kinderen raften op de rustige en helderblauwe Tara rivier. De raftingkampen langs het water hebben houten huisje te huur. Vanaf Zabjak kan je meerdere prachtige wandeltochten ondernemen in het Durmitor National Park. 

Blogs Montenegro met kinderen 

Kotor Montenegro, fjord aan de middellandse zee
Kotor Montenegro is één van de leukste Balkanstadjes die ik bezocht. De fjord aan de Middellandse Zee is bij Nederlanders[...]
Reisverslag: Montenegro
Na Kroatië ga ik door naar Montenegro, het land van deze balkan trip waar ik het meeste naar uit heb[...]