Home / Noorwegen met kinderen

Noorwegen met kinderen

Op vakantie naar Noorwegen met kinderen? Het is een prachtig land maar helaas ook wel wat duurder dan veel andere vakantielanden. Natuurlijk kan je kiezen voor een weekendje Oslo of een Cruise langs de Noorse Fjorden. Voor de meeste gezinnen is Noorwegen toch vooral een zomervakantiebestemming. Om met je eigen auto een aantal weken rond te trekken. Je kunt een vakantie in Noorwegen ook goed combineren met Denemarken en Zweden

Noorwegen

Praktische informatie Noorwegen met kinderen

Noorwegen is echt een bestemming voor natuur liefhebbers. Hoewel er zeker in de steden ook genoeg kindvriendelijke musea zijn.

Een ding waar je rekening mee moeten houden is de afstanden ter plekken en hoe je in Noorwegen gaat komen. Er zijn eigenlijk een aantal opties. Vliegen en dan een auto huren is uiteraard het snelt. 

Noorwegen met bay wandelen

Neem je de boot dan zijn er meerdere opties. Wat kan is via Denemarken en daarna de boot vanaf Hirtshals naar Larvik, Kristiansand  of Stavenger. Heb je minimaal vier weken vakantie of is Noorwegen niet de hoofdbestemming van jullie reis dan kan je ook via Denemarken naar Zweden rijden en daar ten zuid-oosten van Oslo de grens over steken.

Lofoten noorwegen

Je kan Denemarken ook vermijden en de boot nemen van Kiel in Duitsland naar Gotenburg in Zweden, vanaf daar is het nog maar 3 uur rijden naar Oslo. Het is altijd verstandig om boottickets zeker voor de zomervakantie zo vroeg mogelijk te boeken. Bekijk hier routes van Stenaline. Of ga naar directferries daar kan je makkelijke alle rederijen vergelijken, bekijk hier het aanbod.

Lofoten

Noorwegen is een uitstekende vakantiebestemming met een baby vanwege de combinatie van prachtige natuur, veiligheid en kindvriendelijke faciliteiten. De rustige omgeving, adembenemende fjorden, bergen en bossen zijn perfect voor wandelingen met de buggy en het verkennen van de natuur. Daarnaast biedt Noorwegen tal van babyvriendelijke accommodaties en faciliteiten voor babyverzorging in openbare gebouwen en toiletten. 

Plan je reis naar Noorwegen

Op vakantie naar Noorwegen met kinderen, maar ben je nog op zoek naar een route? Of een bijzondere manier van vakantie vieren bijvoorbeeld met een baby. We hebben een aantal tips voor je. 

Liever niet alles zelf regelen bekijk deze familierondreis van de ANWB inclusief accommodatie en overtochten. Ook de Jong Intra heeft een goede familiereis Noorwegen. Voor een vakantie in de winter naar Noorwegen. Bij BBI travel kan je terecht voor zowel winter als zomer reizen naar Noorwegen.

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily of bij Scandinavië specialist Nordic.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Regio's Noorwegen 

Op vakantie naar Noorwegen met je hele gezin. Noorwegen is een enorm land en vaak is het dan ook logisch om je tijdens een reis te beperken tot enkele regio's. Officieel kent Noorwegen 11 provincies. Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Oslo, Rogaland, Troms of Finnmark, Trøndelag, Vestfold or Telemark, Vestland en Viken. 

Zuid-Noorwegen

Het zuiden van Noorwegen bestaande uit o.a. Oslo is voor Nederlanders de meest populaire vakantie regio. Mede doordat dit natuurlijk het eerste stukje Noorwegen is waar je binnen rijdt. Een stedentrip Oslo is ook de moeite waard. Met de Oslo Pass heb je toegang tot veel musea en bezienswaardigheden in de stad. Zo heeft Oslo een modern Science museum waar je kinderen zich goed zullen vermaken. Andere musea in Oslo die tof zijn voor kinderen zijn o.a. Popsenteret, het kunstmuseum voor kinderen en het Viking Schip museum. 

Oslo

Vanuit daar kan je de reis vervolgen langs de kust. Hier wordt vaak gestopt in Lillesand, een schattig plaatsje aan de zuidkust van Noorwegen. Of begin of eindig je reis vanuit Kristiansand is een wat kleinere stad aan de kust. Vanaf hier gaat er een boot naar Hirtshals in Denemarken.

Mocht je niet via Denemarken het land in reizen maar via het Zweedse vaste land dan is het de moeite om te stoppen in het gezellig Frederikstad. Op twintig minuten rijden van de stad zit het Inspiria Science Center.

Ten noorden van Oslo wil je misschien ook wel een bezoek brengen Maihaugen in Lillehammer het grootste openluchtmuseum van het land.

Midden-Noorwegen & Fjord-Noorwegen

Een deel van Midden-Noorwegen staat om toeristische redenen bekend als Fjord-Noorwegen. Dit is het Noorwegen van de plaatjes. Reusachtige fjorden en een prachtig bergachtig landschap. Hier maak je boottochten, ga je wandelen en fietsen. Bekende bestemmingen zijn Stavanger en Bergen. Dit zijn twee van de grootste steden in Noorwegen. 

Fjorden noorwegen bergen

Bergen is misschien wel de leukste stad van het land. Als je hier door de smalle straatjes van het oude centrum wandelt voelt het alsof je door een openluchtmuseum loopt. De bekende houten huizen (Bryggen) aan de haven behoren zelfs tot de de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mocht je een dag minder goed weer hebben, dan zitten in Bergen ook het Science Centre Vilvite en het Bergen Aquarium. In de omgeving kan je ook goede boottochtjes maken naar de fjorden en het is ook erg leuk om de kabelbaan de bergen in te nemen vanuit het stadje of de vismarkt te bezoeken.

De meeste reizigers beperken zich tot de Fjorden. Mocht je wel naar Trondheim reizen, een stad met een van de beste technische universiteiten van het land, dan is daar ook nog een goed wetenschapsmuseum voor kinderen. Het Trondheim Science Center. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Noord-Noorwegen

Het noorden van Noorwegen is nog minder dichtbevolkt dan de rest van het land. Hier kom je in de winter voor het noorderlicht en in de zomer voor de middernachtzon. Je bevind je hier ter hoogte van de poolcirkel. Attracties hier zijn o.a. de Gletsjers en de vele natuurgebieden waar je o.a. Elanden kunt zien. Het noorden grens aan Zweden, Finland en Rusland. 

De Lofoten is ook een regio in het noorden van Noorwegen welke steeds populairder wordt bij Nederlandse reizigers. 

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top