Home / Op vakantie met een camper met kinderen, tips en beste bestemmingen

Op vakantie met een camper met kinderen, tips en beste bestemmingen

Lijkt het je wel wat, een vakantie met een camper met kinderen? Sommige ouders vinden het geweldig en willen niks anders. Het hebben van een eigen slaapplek, wel een rondreis kunnen maken, maar niet elke dag uitpakken, en op bijzondere plekken kamperen.

camperreis amerika met kinderen

Een camperrondreis met kids heeft ook nadelen, vooral de hoge kosten schrikken veel gezinnen af. Hoewel die kosten natuurlijk wel afhankelijk zijn van de bestemming. Met een camper rondreizen in Europa is een stuk betaalbaarder dan in Canada of Amerika. Een aantal van onze bloggers kozen al eens voor een campervakantie met kinderen. Zo ging Esmeralda op pad in Zuidelijk Afrika met een bushcamper en koos Leonie na meerdere autorondreizen door de USA ook voor een camperavontuur. Daarnaast vertellen een aantal andere reislustige ouders over hun ervaringen in diverse landen.

Camperreis met kinderen, de voorbereiding

Hoe eerder je boekt hoe goedkoper

Over het algemeen is het zo bij het huren van een camper dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je uit bent. Dus het is verstandig je camper zo vroeg mogelijk van tevoren vast te leggen. Check hier eventuele kortingsacties van Travelhome . Dit  is de grootste partije in Nederland en heeft vaak de beste prijzen voor verhuur in het buitenland. 

Check de kleine lettertjes

Check vooral ook wat inbegrepen is in de prijs. Bij sommige camperverhuurders is er een uitgebreide verzekering inbegrepen in de huurprijs en bij anderen niet. Krijg je een camper mee die relatief nieuw is of een uitgeleefd model? Wat is er inbegrepen in de camperinventaris?

Eerst een nachtje in een hotel

Direct na je vliegreis vanuit Nederland de camper ophalen is niet aan te raden. Sommige maatschappijen verbieden het zelf. Plan dus altijd eerst 1 hotelovernachting om even bij te komen van de jetlag en de reis. 

Maak een route vooraf in Google Maps

De makkelijkste manier om een route te maken is via Google Maps. Reken dan ongeveer 20% extra reistijd, omdat je met een camper soms toch wat langzamer gaat en voor spontane stops onderweg. 

Campervakantie met een baby

Een campervakantie met een baby? In dit blog vertellen we je precies wat je mee moet nemen en waar je aan moet denken. 

Lees meer

Bestemmingen voor een campervakantie met kinderen

Campervakantie in Nederland of Europa

Leuk om eerst een keer uit te proberen, maar ook voor de echte fans. Een campervakantie in Nederland of in de rest van Europa. 

Lees meer
Lees meer

Campervakantie in Amerika of Canada

Zowel Canada als Amerika zijn hele populaire bestemmingen voor een campervakantie met kinderen. Vooral ook omdat je op deze manier een aantal geweldige natuurparken kunt bezoeken zonder in te leveren in comfort.

Besef je wel dat je door een camper te huren in Amerika of Canada met de bijkomende kosten van camperplaatsen waarschijnlijk duurder uit bent dan wanneer je kiest voor een huurauto en hotels. Je kiest dus echt voor een camper rondreis met het gezin omdat deze manier van reizen je aanspreekt. Populaire camperplekken zijn in de zomervakantie ruim van tevoren volgeboekt. 

Lees meer

Campervakantie in Afrika

Ga je in zuidelijk Afrika op vakantie met een camper, dan is dit waarschijnlijk geen reguliere camper maar een stoere, met 4x4 en daktent. In Afrika wordt de keuze voor een camper wel vaak ingegeven door kosten. In sommige landen zoals Botswana en Namibië is het aanzienlijk goedkoper om op de campsites bij de nationale parken te slapen dan in een lodge. 

Campervakantie in Australië of Nieuw-Zeeland

Australië en Nieuw-Zeeland zijn top bestemmingen voor een campervakantie met kinderen. Mooie en goed onderhouden campsites op de mooiste plekjes. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top