Home / Denemarken met kinderen

Denemarken met kinderen

Wil je op vakantie naar Denemarken met kinderen of ben je op zoek naar een bestemming voor een weekendje weg? Er is keuze genoeg! Zo kan je vliegen naar Kopenhagen, of zoals wij deden, een korte vakantie in Denemarken doorbrengen, of zelfs de hele zomervakantie.


Lees meer
Lees meer

Denemarken heeft veel faciliteiten voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het is ook nog eens relatief dichtbij, veilig en erg makkelijk om er te reizen. Wanneer je Denemarken met kinderen bezoekt heb je veel keuze uit kindvriendelijke musea en pretparken. Er is natuurlijk het beroemde Legoland maar er is nog veel meer. Lees onze ervaringen en tips voor een mooie vakantie in Denemarken met kinderen in onderstaande artikelen.

Tip: Landal zit nu ook in Denemarken. Omdat er in Denemarken geen meivakantie is krijg je via deze via deze link 25% leuke korting op een huisje in meivakantie. 

Vakantiehuizen en parken in Denemarken

Er zijn meerdere mogelijkheden om te overnachten in Denemarken met kinderen. Alleen wanneer je naar Kopenhagen met kinderen gaat of kiest voor een alternatieve stedentripbestemming zoals Aalborg raad ik je aan voor een hotel te kiezen.

Wij zijn geen kampeerders dus kozen we tijdens onze vakanties in Denemarken voor een huisje. We verbleven zowel op een vakantiepark als in huisjes van particulieren. Dit heeft als voordeel dat je zelf kunt koken (uit eten gaan is duur) en 's avonds in alle rust nog wat kunt drinken wanneer je kind slaapt. Lees vooral deze blogs voor een overzicht van de leukste vakantieparken in Denemarken. 

Huisje huren in Denemarken? 

Check via deze link de aanbiedingen van Landal.

- Ook via TUI kan je diverse vakantieparken in Denemarken boeken check hier het aanbod van huisjes via Tui. 

- De Jong Intra heeft vaak goede aanbiedingen voor hotels bij Legoland.

Plan je vakantie naar Denemarken

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Regio's Denemarken 

Denemarken bestaat uit het schiereiland Jutland, een heleboel kleinere eilanden en een drietal grote eilanden: Funen, Seeland en Lolland. Bij Nederlandse gezinnen is vooral Jutland populair omdat je hier het makkelijkst naar toe rijdt met eigen auto en geen veerboot hoeft te nemen. Bovendien vind je hier het populaire pretpark Legoland. Wij bezochten tijdens twee verschillende vakanties zowel het noorden als het zuiden. In deze video's krijg je een goed beeld van wat er te doen is op Jutland met kinderen. Blogger Vera bezocht het eiland Funen en geeft je tips voor deze bestemming. 

Zuid-Jutland

Zuid-Jutland is vanuit Nederland een stuk minder ver dan mensen denken en ook heel geschikt voor een korte vakantie. Op Jutland heb je het bekende Legoland maar ook vele onbekende plekken en heerlijke stranden. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Noord - Jutland

De kop van Jutland is gescheiden van het vasteland door de Limfjord. Deze regio van Denemarken krijgt meer zon dan de rest van het land. Bezoek de gezellige stad Aalborg, kijk rond in de oude vissersdorpjes en geniet van de mooie lange lege stranden. Ga je naar Denemarken met kids dan kunnen die een dagje genieten bij pretpark Fårup Sommerland. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Funen

Funen (Fyn) is het twee na grootste eiland van Denemarken, gelegen tussen het eiland Seeland (het grootste eiland) en het vasteland van Denemarken (Jutland). Dit gedeelte van Denemarken is ook nog makkelijk bereikbaar vanuit Nederland. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll naar top