Home / Cyprus met kinderen

Cyprus met kinderen

Cyprus met kinderen is een heerlijke bestemming in het voor en najaar. Het is een van de zonnigste bestemmingen in Europa. Maar ook voor wie niet hele dagen aan het strand ligt is er enorm veel te doen. Het is een eiland met een bijzondere geschiedenis en heel veel cultuur. Onze blogger Margje ging met man en zoontje naar Cyprus en geeft je tips voor Cyprus met jonge kinderen. Andere bloggers vullen die aan met hun ervaringen op Cyprus met oudere kids. 

kourion Cyprus

Cyprus 

Cyprus is een heerlijk zonnig eiland. Het eiland bestaat uit twee delen. De meeste gezinnen gaan naar het zuidelijke deel, het land Cyprus. Maar er is dus ook Noord-Cyprus en er zijn zelfs kleine delen van het land die behoren tot Groot-Brittannië. Heb je nog geen idee of Cyprus wat is voor jullie vakantie lees dan eerst ons blog over Cyprus met kinderen, vol met handige tips en informatie over de leukst plekken om te verblijven. Daarnaast kan je hier een aantal blogs vinden over diverse bestemmingen op het eiland. Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Noord-Cyprus

Gastblogger Mirthe deelt haar ervaringen over het Turkse gedeelte van dit mooie eiland. Veel mensen denken dat Noord-Cyprus een onveilige plek is om naar toe te reizen, maar niets is minder waar. Hoewel er al jarenlang een duidelijke afgescheiden grens is tussen Noord en Zuid, is dat waar wij verblijven vrij weinig van te merken. 

Noord-Cyprus heet sinds 1983 officieel “Turkse Republiek van Noord-Cyprus”, maar alleen Turkije erkent deze republiek. Wij gingen afgelopen zomer naar Bellapais, een dorpje vlakbij Kyrenia, ook wel bekend als de stad Girne. De bevolking is er erg vriendelijk en behulpzaam. De bezienswaardigheden zijn
nog goedkoop te bezoeken en je wordt nauwelijks aangesproken of lastiggevallen doorverkopers van souvenirs.

Zeker met kinderen is dit een echt goedkope bestemming om eens heen
te gaan. De beste aanbieder voor vakanties op Noord-Cyprus is Corendon. Bekijk hier het aanbod

Noord-Cyprus

Kyrenia

Naast zwemmen, veel spelletjes doen en lekker in de zon liggen bezochten wij in de krappe week dat we er waren twee bezienswaardigheden: Kyrenia - oude havenstad met het oudste scheepswrak ter wereld Het is een hele mooie plek om rond te lopen - de oude haven van Kyrenia. Hoewel de temperaturen overdag dit niet altijd toelaten is een wandeling in de ochtend zeker een aanrader.

Bezoek met je gezin ook het kolossale kasteel uit de tijd van de kruisvaarders waar binnenin het oudste scheepswrak ter wereld is opgeborgen. Zeker met kinderen een interessante ontdekkingstocht, met heuse ridderpakken en de kans om uit te kijken over de hele stad en de zee! Een kleine waarschuwing is wel handig, ga niet met je kinderen de dungeon in. Het staat goed aangegeven met borden, maar hier wordt meer uitgelegd over de martelpraktijken uit het verleden en is dus echt een no-go met de kleintjes.

Op woensdagen is er de weekmarkt in de stad, ook leuk om met z’n allen overheen te struinen. Als je ’s avonds de stad bezoekt spat de sfeer er aan alle kanten vanaf. De restaurantjes hebben allemaal leuke muziek en de lichtjes geven een gezellige weerkaatsing op het water, terwijl de vele boten in de haven weer terug zijn van een dag op zee. Voor de prijzen hoef je het niet te laten om eens uitgebreid uit eten te gaan. Voor een maaltijd met vier personen ben je rond de 40-50euro kwijt, en daar zit een voorgerecht, ijsje en al het drinken bij in!

Noord-cyprus

Klooster van Bellapais

Dit oude klooster is een bekende bezienswaardigheid van Noord-Cyprus. Het is gebouwd in de Middeleeuwen en ligt op ongeveer 200meter hoogte. Vanaf de achterkant heb je een enorm mooi uitzicht over de kust en de omliggende bergen. ’s Avonds is dit klooster gesloten, maar kun je wel eten bij het restaurant dat binnen het complex ligt. Een luxe uitstraling, maar wel met gewone betaalbare prijzen. Wij wandelden hier 2 keer naar binnen, maar werden ook 2 keer om onze reservering gevraagd. Gelukkig was er beiden keren nog plek voor ons, maar ook bij veel Cyprioten is dit een populair restaurant.
Reserveer dus van tevoren!

Leuk voor de kinderen is dat ze hier kunnen rondrennen door de kloostertuinen, terwijl de obers een leuke vuurshow geven bij geflambeerde gerechten. Ook vanaf dit restaurant is het uitzicht spectaculair.

Cyprus klooster restaurant
Scroll naar top