Home / Reisinformatie / Azie / Tips voor een bezoek aan Singapore met kinderen

Tips voor een bezoek aan Singapore met kinderen

Singapore met kinderen: er is in dit kleine Aziatische landje genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld naar de Singapore Zoo, de botanische tuinen of bezoek een van de vele speeltuinen.

Er is zoveel te doen in Singapore dat het onmogelijk is om alles te bezoeken tijdens een stopover van enkele dagen. Ik bezocht Singapore meerdere keren, de laatste keer met mijn dochter van bijna vijf in 2018. Het is jammer dat Singapore voor Aziatische begrippen wat duurder is want er zijn genoeg bezienswaardigheden in Singapore om je een week of langer te vermaken.

Reizen in Singapore is dankzij de metro gemakkelijk en betaalbaar. Is je kind langer dan 90cm maar jonger dan 7 jaar vergeet dan niet zijn of haar paspoort mee te nemen voordat je de 1e keer met de metro gaat. Hiermee krijgen ze een eigen metropas waarmee ze gratis kunnen reizen. Zonder deze pas moet je gewoon betalen voor je kind.

Wat heel fijn is aan Singapore is, is dat er zoveel publieke toiletten zijn o.a. op de stations en dat die dan ook nog eens schoon zijn. Een nadeel is wel dat je op veel openbare plaatsen niet mag eten en drinken dus ook niet in de metro.

Behalve de metro kan je ook gebruik maken van taxi’s. Kies dan voor een Grab of Uber dat is aanzienlijk goedkoper dan een taxi aanhouden. Wij kozen bijvoorbeeld voor een Grab naar de dierentuin. Een taxi doet er 30 minuten over en kost 60 Singapore dollar, terwijl we voor onze Grab taxi 22 dollar betalen. Met de combinatie van bus en metro ben je 90 minuten onderweg maar betaal je slechts 3 Singapore dollar per persoon. Mocht je klaar zijn in Singapore en nog tijd over hebben, dan kan je direct over de grens met Maleisië in Johor Bahru ook nog leuke familieactiviteiten vinden zoals Legoland Maleisië. Of neem de boot naar Bintan een Indonesisch vakantie-eiland een uurtje varen van Singapore. 

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Singapore, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijk attracties in Singapore.

Bezienswaardigheden Singapore met kinderen

Gardens by the bay

De Gardens by the Bay met de Flower Dome & Cloud Forest & Supertree Grove is een iconische attractie in Singapore. Een parkachtige setting met thema tuinen die gratis toegankelijk zijn en een aantal hele bijzondere betaalde attracties. Weet je niet wat te doen in Singapore, dan is dit wat mij betreft de nummer één bezienswaardigheid die je niet mag missen.

gardens by the bay

Voor kinderen zijn er meerdere speelmogelijkheden. Loop dwars door het mooie park en je kom bij de ‘Far East Organization Childrens Garden’. Hier is een grote stoere waterspeeltuin voor oudere kids en een kleinere waterspeeltuin voor de kleintjes. Heerlijk om wanneer het warm is lekker los te gaan. Er zijn ook kluisjes, omkleedruimtes en voor ouders een zitplek in de schaduw en een restaurantje. Daarnaast zijn er nog twee speeltuinen, helaas had onze dochter net de verkeerde leeftijd. De speeltuin van 2 tot en met 5 is voor Nederlandse kleuters vrij beperkt. Maar het boomhutten- en activiteitenparcours is dan weer wat te avontuurlijk om helemaal alleen te doen, hoewel ze het wel erg leuk vond om een aantal keer met mij door het parcours te gaan.

gardens by the bay speeltuin
gardens by the bay speeltuin
gardens by the bay speeltuin

Ook de betaalde attracties zijn geweldig voor gezinnen. Je koopt een combinatiekaartje voor de Flower Dome en het Cloud Forest. Wanneer je naar buiten gaat kan je een stempel krijgen waardoor je op een later tijdstip op de dag nog een keer naar binnen kunt. Wij hadden er nu geen tijd voor maar het lijkt me erg mooi om behalve overdag ook in het donker hier rond te lopen.

Zodra we het Cloud Forest binnen lopen roept mijn dochter “mama kijk” en dat doe ik zeker. Een complete waterval en toren van bloemen en planten in een glazen hal. Hoewel ik al diverse plaatjes heb gezien van het Cloud Forest is het in het echt nog veel indrukwekkender. Met de lift gaan we naar boven en via verschillende draaiende paden lopen we dan langzaam weer terug naar beneden. Onderweg zijn er veel mooie plekjes en we genieten enorm van deze waanzinnige plek.

gardens by the bay
gardens by the bay

De Flower Dome vond ik daarna wat minder interessant. Maar hier is mij dochter het hier niet mee eens. Ze stopt overal en stopt haar neus in de bloemen “deze ruikt heerlijk zoet”, “oh deze is echt lekker”. Ik stop haar gelukkig tijdig bij de vleesetende planten (geintje). Maar in deze ruimte heb je dus heel veel planten en bloemen uit verschillende regio’s en ook een restaurantje. Ik zou je aanraden eerst bij de Flower Dome naar binnen te gaan en daarna pas het Cloud Forest te bezoeken.

gardens by the bay
gardens by the bay

 Super Tree Grove zijn mechanische bomen. Ook deze zijn in het echt nog veel indrukwekkender dan op een foto. Tussen een aantal van de bomen is een loopbrug de OCBC Skywalk. Je loopt dan dichter bij de toppen van de bomen. De skywalk is het meest populair in de avond en dan staat er ook een flinke rij. Er mogen maar 70 mensen tegelijk op en je mag maximaal 15 minuten blijven. We kiezen daarom voor een bezoekje overdag en dat is al gaaf genoeg.

gardens by the bay
gardens by the bay

Elke avond om 19:45 en om 20:45 is er een sound en licht show bij de Super Tree Grove bomen. Ook wanneer je jonge kinderen hebt, dan zou ik proberen om ze hier een avond voor wakker te houden. Deze show was voor ons echt een hoogtepunt van Singapore. In de Gardens by the Bay zijn diverse restaurantjes zelfs een Mac Donalds.

We halen wat te eten en zoeken dan een mooi plekje op het gras. Er zitten hier al verschillende gezinnen aan het picknicken en de kinderen spelen al snel met elkaar. Zo gaat de tijd snel en terwijl het steeds donkerder wordt, blijf ik foto’s maken. Achter de bomen zien we het Marina Bay Sands hotel, één van de beroemdste hotels ter wereld in de vorm van een schip. Verderop het Singapore reuzenrad, dat van kleur verandert. Wanneer de sound en light show begint is het stil, een waanzinnig schouwspel van lichtjes. Wanneer het voorbij is hoor ik naast mij een diepe zucht “wow mama dit was mooi”. Volgens mevrouwtje moeten andere ouders hun kinderen hier ook voor laten opblijven want het is heel erg mooi.

gardens by the bay
gardens by the bay

China town

Of je kinderen China Town leuk gaan vinden zal afhangen van hun interesses. Onze dochter vind tempels altijd heel interessant dus ik nam haar graag hier mee naar toe. Tien jaar geleden tijdens een eerder bezoek aan Singapore was dit ook een van mijn favoriete stukjes van de stad. We stapten uit de metro en gingen terug in de tijd. We kochten hier een prachtige set eetstokjes. Nu stapten we uit de metro en ik schrok me rot. Chinatown in Singapore is zo druk en commercieel geworden dat het eigenlijk niet meer leuk is. De mooie oude huizen en gevels zijn nauwelijks meer zichtbaar achter de winkeltjes waar voornamelijk rotzooi en 3 voor 10 dollar producten worden verkocht.

Singapore Chinatown
Singapore Chinatown

Wat wel fijn is met kinderen is dat een aantal autovrije straten zijn. Daarnaast zijn er in Chinatown dus een aantal mooie tempels. Wij bezochten de Buddha Tooth Relic tempel die relatief nieuw is. Pas in 2007 ging deze open. De decoratie van binnen is erg interessant en glimt je te tegemoet. De tempel heeft 5 verdiepingen en helemaal boven is een tuin met volgens onze dochter heerlijk geurende bloemen. Er staan hier een aantal bankjes en de tuin is een fijne plek om even wat te drinken. In de tempel zit ook een museum met Boeddha’s uit verschillende landen. Wij maakten er een spel van om te raden uit welk land welke Boeddha kwam en ik was super verrast door hoe goed mijn 4 jaar oud dochter dat kon “die dikke komt uit China”.

Singapore Chinatown
Singapore Chinatown
Singapore Chinatown

Een andere tempel in Chinatown die de moeite waard is, is geen Chinese tempel maar de Sri Mariamman Temple, een hindoe tempel. Deze vindt onze dochter helemaal leuk door de verschillende figuren, zoals Ghanesh met zijn olifantenhoofd. Keer op keer moet ik vertellen dat hij stout was geweest en zijn papa toen zijn hoofd afhakte, maar de papa had spijt en dus hakte hij snel het hoofd van een olifant af en plakte die erop. “Dat was wel zielig voor de olifant, hè mama”. Bij andere figuren met half dierenhoofden of veel armen waar ik geen verhaal van weet, bedenkt ze zelf wel wat. In Chinatown zit ook het interactieve Chinatown Heritage Center.

Singapore Chinatown

Little India

Klein India is ook een fijne plek in Singapore om met kinderen heen te gaan wanneer je wat cultureels wilt ondernemen. Of wanneer je zoals wij gewoon lekker wil eten. Het is een stuk rustiger in Little India dan in Chinatown maar de wijk is ook kleiner. Er zijn diverse muurschilderingen en kleurrijke huizen. We bezochten hier de Sri Veeramakaliamman, een interessante en kleurige hindoe tempel. Waar natuurlijk ook weer uitgebreid alle beelden bekeken moesten worden.

Singpore little india
Singpore little india

Botanische tuin Singapore

Eén bezienswaardigheid in Singapore staat op de Werelderfgoedlijst en dat zijn de botanische tuinen. Dit enorme stuk groen is een verademing wanneer je even uit de drukke stad wilt zijn. De afstanden zijn groot: vanaf de metro halte is het bijna 2km lopen naar de beroemde orchideeëntuin. Wij hebben dan ook lang niet het hele park bekeken maar wel diverse stukjes zoals de avontuurlijke tuin vol varens.

Dankzij de borden met uitleg weten we nu dat varens een van de oudste plantsoorten ter wereld zijn. Toen er ook nog eens een grote varaan lag te zonnen op de weg kreeg ik helemaal een Jurassic parc gevoel. Door de hoge bomen is er vrij veel schaduw in de botanische tuin van Singapore wat erg prettig is. Op verschillende plekken zijn toiletgebouwtjes, eetmogelijkheden en gazebo’s.

Relatief dichtbij de metro (maar buiten het gedeelte van het park dat Werelderfgoed is), bevinden zich de Jacob Ballas Childrens Garden. Hier is een leuke speeltuin en een doolhof. Helaas is de watertuin waar kinderen lekker konden spetteren permanent gesloten. Wel kan je een kijkje nemen bij het educatieve programma en je kinderen op een leuke manier wat leren over hoe planten groeien.

Singapore botanische tuin
Singapore botanische tuin
Singapore botanische tuin

Musea in Singapore met kinderen

Er zijn in Singapore diverse zeer goed aangeschreven musea. Wij bezochten het National museum of Singapore in een enorm historisch gebouw. In dit museum leer je ontzettend veel over de geschiedenis van Singapore. En door de manier van uitleg geven met veel voorwerpen, filmpjes en levendige displays is het ook voor kinderen best interessant. Maar het echte hoogtepunt van een bezoek aan het National museum of Singapore met kinderen is de Story of the Forest tentoonstelling. Het is als lopen door een sprookjeswereld met constant veranderende bomen, dieren en vallende sterren. Mijn dochter ging net als veel volwassenen op haar rug liggen en genoot met volle tuigen van alles wat ze zag. “Mama een sterrenregen”, “kijk een roze hertje” en “dat is een magische boom”. Het is een kunstzinnige droomwereld.

Kinderen tot 7 jaar zijn gratis en mocht je toevallig de laatste zaterdag van de maand in Singapore zijn check dan zeker de extra kinderactiviteiten die ze organiseren.

national museum singapore
national museum singapore

Is Singapore zijn nog diverse ander historische musea en kunstmusea. We hadden hier zelf geen tijd voor maar zoek je echt een kindvriendelijk belevingsmuseum in Singapore, dan kan heb je de keuze uit onder andere het Singapore Discovery Centre en het Singapore Science Center.

Dierentuinen in Singapore

De dierentuin van Singapore zit een eindje uit het centrum, met het openbaar vervoer ben je ongeveer anderhalf uur onderweg (enkele reis). Maar dit is wel een van de bezienswaardigheden in Singapore waar je met gemak een halve dag kunt doorbrengen. Naast de dierentuin zit nog een dierentuin de River Safari. In de avonduren kan je dieren in het donker zien tijdens de Night Safari en in 2020 moet hier nog een nieuw dierenpark opengaan en het Jurong bird park zal ook hier naar toe verplaatsen. Maar nu bezochten we dus alleen de dierentuin en de River Safari wat samen een dagvullende activiteit is. Heb je maar tijd of budget voor één van beide dan moet je je afvragen of je meer interesse hebt in apen of vissen, en of je kind 106cm of groter is.

dierentuin singapore river safari
dierentuin singapore river safari

Singapore Zoo

De dierentuin van Singapore is een zeer ruim opgezette dierentuin, met veel schaduw en groen. De afstanden zijn wel groot maar er is een treintje waar je voor 3 dollar onbeperkt gebruik van kunt maken. Wel fijn met kleine beentjes zeker wanneer je het rondje niet helemaal volgt maar een beetje kris-kras gaat om de voedertijden van dieren bij te wonen. Je kunt ook een buggy of een karretje huren voor baby’s en peuters.

Die voedermomenten zijn echt de moeite om rekening mee te houden. Zo zie je de ijsbeer in het water op zoek naar zijn eten in plaats van als een zoutzak aan het slapen. Er wordt van het eten geven een echte show gemaakt. Omdat de dierentuin zo ruim is opgezet komt het soms ook voor dat een dier zo verstopt zit dat je deze niet eens kunt vinden in zijn verblijf, tijdens het voeren is dat geen probleem.

dierentuin singapore
dierentuin singapore
dierentuin singapore

De dierentuin van Singapore heeft een Afrikaans deel maar ook veel dieren uit Zuid-Oost Azië. Ben je een apenliefhebber, dan is de Singapore Zoo echt niet te missen. Er zijn hier onder andere chimpansees, mandrills, colobus apen, bavianen en nog een heleboel soorten die ik niet eens kende bij naam. De orang oetans hebben zelf een eigen parcours waardoor je opeens een aap boven je hoofd ziet slingeren. Dit soort dingen vinden kinderen natuurlijk heel grappig.

Onze dochter heeft als favoriete dieren een slak en een cheetah. De eerste vonden we niet maar wel de cheetah. Die kwam nieuwsgierig bij het raam kijken. Een relatieve nieuwe toevoeging aan de dierentuin is de ruimte met slangen en reptielen. Spannend om deze dieren van zo dichtbij te zien.

Maar het leukst waren volgens mevrouwtje toch wel de shows. In totaal zijn er in de dierentuin van Singapore vier shows met dieren zoals met de olifanten en met een zeeleeuw. Dit zal niet naar ieders smaak zijn maar wij vonden de shows respectvol en er was met name natuurlijk gedrag van de dieren te zien. De verzorgers en showmaster namen ook uitgebreid de tijd te vertellen over het leven van deze dieren in het wild en het belang van beschermen van de oceaan en bossen.

dierentuin singapore
dierentuin singapore

Voor kinderen is er de Rainforest Kidzworld. Een leuke speeltuin en een klein waterpark. Je kunt hier tegen extra betaling op de draaimolen of een ritje maken op een pony.

River Safari Singapore

Waar de Singapore dierentuin al sinds 1973 bestaat is de River Safari pas in 2012 open gegaan. Dit is ook een dierentuin maar met veel meer nadruk op waterdieren, hoewel ook de beroemde panda’s nu hier wonen. De River Safari heeft een vast parcours en de suggestie is om hier 1,5 tot 2 uur voor uit te trekken maar wij hadden meer tijd nodig.

dierentuin singapore river safari
dierentuin singapore river safari

Nou vinden zowel mijn dochter als ik vissen erg interessant en mede daardoor vonden we de River Safari nog wel leuker dan de Singapore Zoo. De River Safari heeft werelden die ingedeeld zijn naar de rivieren in de wereld. Zoals de “Ganges” en de “Mekong” die beide hun eigen passende uitstraling hebben. Juist doordat er zoveel aandacht is voor zoetwaterrivieren zien we hier een heel ander soort vissen dan die je in de meeste aquaria ziet. Verwacht dus geen Nemo en koraal maar bijvoorbeeld wel enorme snoeken en piranha’s.

Een van de hoogtepunten voor mijn dochter was de enorme krokodil. Boven water maar twee oogjes, onder water een lijf om bang van te worden. In een andere grote tank komen we roggen tegen die ons net zo interessant vinden als wij hun. Ik moet mijn dochter echt meeslepen want ze kan uren voor het glas blijven zitten kijken.

dierentuin singapore river safari
dierentuin singapore river safari

Wat de Singapore River Safari ook erg leuk maakt is de Amazon River Quest. Je betaalt hier wel extra maar dit is echt een aanvulling op je dierentuin bezoek. Een boot rit met kleine hoogteverschillen waarbij je over een rivier vaart langs allemaal dieren. De landdieren zijn hier echt super dichtbij en we zien onder andere een jaguar en een miereneter. Voor deze rit moet je kind 106cm zijn en ik weet dat dit tricky gaat worden. Bij de mensen voor ons wordt heel netjes gemeten en het haar plat gedrukt. Ik leg dus snel zelf mijn hand op mijn dochters haar, kijk ze is precies 106cm (die 1 cm van mijn hand die soepel boven haar hoofd hangt maakt net het verschil).

Niet dat de rit erg spannend is, tenminste mijn dochter is al in veel hogere waterbanen geweest en voelt geen seconde spanning. We zijn hier op een doordeweekse dag en er is helemaal geen wachttijd maar als ik kijk naar de grote ruimtes en de poortjes kan het zowel hier als bij de panda’s er druk zijn in het weekend of tijdens de vakanties in Singapore. We kunnen nu meerdere keren in de River Quest en zien elke keer weer nieuwe dieren. Behalve deze bootrit is er nog een andere boot maar deze maakt een vonden wij vrij saai rondje over het meer waarbij je o.a. de giraffen ziet in de naastgelegen dierentuin.

dierentuin singapore river safari
dierentuin singapore river safari

Sentosa eiland

Sentosa eiland is eigenlijk een hele aparte wereld van Singapore. Een eiland met alleen maar leuke activiteiten waarvan het grootste deel ook nog een geschikt is voor gezinnen. Als je genoeg tijd hebt in Singapore dan zou ik je aanraden om een of twee nachten op Sentosa eiland te overnachten. Zeker wanneer je enkel van de grote attracties hier zoals Universal Singapore of het adventure cove waterpark gaat bezoeken waar je met gemak een dag door kunt brengen.

Een bezoek aan Sentosa eiland met kinderen vraagt wel enige voorbereiding. Aan de vele gave attracties hier hangt nou eenmaal een prijskaartje. Vrijwel altijd is het goedkoper om van te voren online te kopen. Ook krijg je korting als je een pasje koopt waarmee je meerdere activiteiten kunt ondernemen. Ik ben zelf erg gecharmeerd van Klook die vaak echt goede acties heeft. Zo kocht ik hier de dag van te voren tickets voor de kabelbaan met 40% korting. Er zijn ook beste veel leuke gratis activiteiten op Sentosa eiland dus reis je echt op een klein budget dan kan je je hier nog steeds een (halve) dag vermaken. Er zijn meerdere 7-11 supermarkten op het eiland om een picknick lunch in te slaan. Wil je die wandeling op Sentosa eiland met jonge kinderen laat de buggy thuis maar kies voor een draagzak.

stranden sentosa

Sentosa kabelbaan

Er zijn meerdere manieren om op Sentosa eiland te komen. De goedkoopste is een wandeling over de causeway maar de leukste is de kabelbaan. Behalve de route naar Sentosa eiland is er nog een tweede kabelbaanroute op het eiland zelf. Je kunt ook gebruik maken van gratis busjes die rondrijden maar ook hier is de kabelbaan natuurlijk veel mooier. Je hebt prachtige uitzichten over het eiland en de stranden. Met de kabelbaan kom je ook over bijvoorbeeld het waterpark en ziet de dolfijnen in hun bassins onder je zwemmen.

kabelbaan singapore

Sentosa Nature Discovery walk

Eén van de gratis dingen op te doen op Sentosa Eiland is de Nature Discovery walk. Eigenlijk een wandeling met meerdere vertakkingen en routes. Wij deden dit direct aan de ochtend toen mijn dochter nog energie genoeg had voor de route van een kleine 2 kilometer. Vooraf aan de wandeling lazen we in het visitor center welke dieren we allemaal konden zien. We begonnen met een canopy walk maar als snel lopen we over een zandpad.

Ik adem diep in en ruik de geur van een tropisch bos. De waterval onderweg horen we als voor we die zien. Behalve een paar eekhoorntjes zagen we helaas geen zoogdieren maar met regelmaat moest er gestopt worden voor vlinders en mieren met blaadjes op hun rug. Wat mij betreft een leuke wandeling met kinderen.

Sentosa nature walk

Madame Tussauds Singapore

Wie kent Madame Tussauds niet? Bij deze Singaporese versie kan je behalve op de foto met bekende westerse sterren en hoogwaardigheidsbekleders ook selfies maken met Bollywood grootheden. Op een middag op de foto met Brad Pitt, Leonardo en Johny Depp, wie wil dat nou niet.

madam tussaud singapore
madam tussaud singapore
madam tussaud singapore

Maar Madam Tussauds Singapore heeft nog een tweetal andere attracties, waaronder the Spirit of Singapore Boat Ride. Een tochtje met een boot waarbij je langs allemaal bekende plekken in Singapore komt. Er is van alles te zien zoals in Chinatown waar een leeuw een dansje voor je doet. Enthousiast wijst mijn dochter alles aan “kijk mama hier”, “oh en een vliegtuig” We zaten nog volop rond te kijken toen de boottocht alweer voorbij was. Het is een erg leuk boottochtje maar dus niet zo lang.

madam tussaud singapore

Tijdens de andere attractie (de Images of Singapore Live show) mocht ik geen foto’s maken maar het is echt een belevenis. Acteurs nemen je mee op een wandeling door verschillende sfeervol ingerichte ruimtes en vertellen over de geschiedenis van Singapore. Ruik aan de koffie en voel de zijde die van de boten komt. Vlucht in een schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog (dit korte stukje is wel een beetje spannend) en zie de skyline van de stad veranderen. Ik moest alles voor mijn dochter vertalen en ze bleef het hele half uur geboeid luisteren en kijken naar alles wat er gebeurde. Later vertelde ze me dat ze dat allemaal niet wist omdat ze nog jong is en toen nog niet leefde. Maar nu wist ze het wel en daarom vond ze het zo leuk.

Kidzania

Ben je niet bekend met Kidzania? Dit is een geweldig concept voor kinderen die heel levensecht allerlei beroepen kunnen uitoefenen. Ga je een brand blussen of een baby verzorgen?Met alle opdrachten verdienen kinderen geld. Gelukkig zag mijn dochter Kidzania nu niet want anders had ze hier de hele dag willen blijven. Ben je tijdens een regenachtige dag in Singapore of heb je meer tijd dan wij dan kan ik je Kidzania van harte aanbevelen.

Fort Siloso en Fort Siloso Skywalk

Nog een gratis activiteit op Sentosa is een bezoek aan Fort Siloso op de punt van het eiland. Om hier te komen kan je eerst de lift omhoog nemen en de skywalk volgen. Een pad hoog tussen de bomen “mama kijk eens hoe groen”. Alleen voor deze skywalk moet je al naar het fort lopen. Vervolgens heb je deze keuze uit meerdere routes, ik kies voor de “kanonnen route” die grotendeels samenloopt met de “heritage route”.

Het begin is nog leuk met huisjes waar de soldaten in woonden die ingericht zijn met een keuken en slaapkamer van toen. Verderop wordt het wat minder leuk door de geluideffecten die kanonnen nabootsen. Er staan ook bordjes met vrij heftige foto’s van krijgsgevangen die vel over been zijn. Wanneer we dan ook nog een tunnel in moeten terwijl het klinkt alsof we onder vuur worden genomen, kijkt mevrouwtje helemaal niet meer blij. Maar er is geen alternatief behalve dezelfde weg terug dus geef ik haar een handje en lopen we toch maar door. Door de vragen die ze vervolgens stelt over “oorlog” en of ze nu echt niet meer kunnen schieten weet ik dat deze wandeling voor mijn kleuter eigenlijk een beetje te heftig was. Iets om rekening mee te houden en misschien is om met jonge kinderen Fort Siloso over te slaan.

Sentosa Fort singapore
Sentosa Fort singapore

Stranden van Sentosa

Sentosa eiland heeft drie stranden die allemaal voor een andere doelgroep zijn ingericht. Hoewel je in Zuid-Oost Azië mooiere stranden kunt vinden zijn de stranden van Sentosa prima voor een paar uur. Zeker omdat ze erg schoon zijn, je er voldoende schaduw kunt vinden en faciliteiten zoals omkleedruimtes met douches.

Silosa strand vonden wij het allermooiste strand. Hoewel het is ingericht op activiteiten was het tijdens ons bezoek super rustig en was er overal ruimte genoeg. Tanjong beach is het rustige strand voor koppels maar vonden we een minder mooie uitstraling hebben dan Silosa.

stranden sentosa
stranden sentosa

Palawan is het strand voor gezinnen en dit was ook het enige strand waar het een stukje drukker was. Vanaf het strand zie je de enorme containerschepen door de straat van Singapore varen. Best bijzonder om te zien tijdens het zwemmen. Ondanks dat dit het gezinsstrand is wordt hier ook erg snel diep. Het strand is redelijk hard en ik denk deels kunstmatig. Langs de rand van het water is fijner zand om kastelen mee te bouwen.

Voor de kust liggen verschillende hele kleine eilandjes. Een touwbrug gaat naar een van deze eilandjes met twee uitkijktoren, het “Southernmost Point of Continental Asia”.

stranden sentosa
stranden sentosa

Piratenschip speeltuin

Er zijn op Sentosa eiland meerdere speeltuinen maar de piratenschip speeltuin is de allerleukste met mooi weer. Gelegen naast het Palawan strand is hier een complete waterspeeltuin. Met meerdere glijbanen en sproeiers. Voor ouders zijn er fijne plekken in de schaduw of je kunt zelf natuurlijk lekker mee spelen.

sentosa singapore speeltuin

Animal encounter

Vanaf 14:00 uur (check voor de exacte tijden de websites of bordjes op de dag zelf) kan je een korte show met apen, reptielen en papegaaien zien. Wij moesten echt haasten om op tijd te zijn maar vonden de show jammer genoeg niet zo interessant. Het zijn vooral de verzorgers die veel grapjes samen maken en dan een papegaai die eigenlijk niet meer doet dan laten zien hoe ze “dood” spelen en dat ze onder een balletje kunnen vinden onder een bakje. Verder wordt er veel gepraat over het milieu en natuur maar als je kind geen Engels spreekt zullen ze zich als snel vervelen omdat er niks gebeurt.

animal encounter sentosa

Kindvriendelijk hotel Singapore

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Singapore? Afhankelijk van je budget zal dit een grote uitdaging zijn of geen enkel probleem. Voor een familiekamer in Singapore betaal je toch al snel minimaal 200,- euro per nacht. Airbnb kan een alternatief zijn maar veel appartementen worden verhuurd door Chinezen en zowel wat betreft inrichting als op basis van de reviews vond ik het lastig een passende plek te vinden.

Uiteindelijk sliepen we zelf bij het Destination hotel aan Singapore Beach Road. Net buiten het centrum maar op loopafstand van de metro en slechts twee metro haltes van de Gardens by the Bay. Bovendien was er een dakterras met zwembad wat toch dat luxe Singapore gevoel geeft. Echt kindvriendelijk was het niet maar ze hebben wel drie-persoonskamers en familiekamers. Het was schoon en netjes. Dit is vooral een efficiënte keuze en een van de beste hotels wat betreft locatie en met zwembad die ik kon vinden voor minder dan 125 euro per nacht. Check hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

kindvriendelijk hotel singapore
kindvriendelijk hotel singapore

Van een aantal lezers van de site kreeg ik ook nog een aantal tips. Het Swisshotel Merchant Court Singapore is een echt super hotel met kinderen! Neem een kinderpakket bij de kamer en je krijgt dan echt kinderdekbedovertrekken en spelletjes. Er is ook een zwembad voor kinderen met een kleine glijbaan. Bekijk hier de prijzen en actuele beschikbaarheid.

Wil je niet per se in het centrum zitten, kijk dan eens naar het D’resort. Ze hebben hier bijvoorbeeld een jungle thema kamer waarbij je een schatkist moet zien te kraken met je kinderen. Erg kindvriendelijk! Bekijk hier de prijzen en actuele beschikbaarheid.

Leef je op grote voet of heb je wat te vieren dan is er natuurlijk maar één keuze in Singapore: het iconische Marina Bay Sands hotel in Singapore. Wie wil daar nou niet slapen? Check hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

kindvriendelijk hotel singapore

Met een klein budget kan ook kiezen voor een hostel in Singapore. Backpackers SG heeft vier persoonskamers met een gezamelijke huiskamer, keuken en dakterras. Om de hoek is een openbaar zwembad waar je voor nog geen euro per persoon kunt zwemmen.

Op Sentosa eiland heb je ook een goedkope keuze, Kampung Hut. Houten hutjes met twee stapelbedden op loopafstand van het strand. Daarnaast zijn er diverse luxe hotels. Bekijk hier alle opties op Sentosa eiland

kindvriendelijk hotel singapore

Praktische tips en informatie Singapore met baby

Singapore is een moderne stad met een overvloed aan winkelcentra. Luiers en billendoekjes zijn makkelijk te vinden. In veel shopping malls zijn er verschoningsruimtes voor baby’s. Ook borstvoedingskamers kom je met regelmaat tegen. Vaak staat er gratis mineraalwater en soms zelfs een magnetron. Poedermelk is ook verkrijgbaar maar niet de merken die wij in Nederland kennen. Potjes zijn er bijvoorbeeld van het merk Heinz.

Singapore is erg buggyvriendelijk wat de stad nog eens extra geschikt maakt voor een bezoek met baby.

singapore

Over de auteur

1 gedachte over “Tips voor een bezoek aan Singapore met kinderen”

  1. Herkenbare plekken, precies wat wij met de kinderen gedaan hebben in Singapore! Wat ook nog een leuke is is de kabelbaan naar Sentosa Island en de attracties daar zoals het Acquarium.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top