Home / Reisinformatie / Azie / Tips voor een bezoek aan Singapore met kinderen

Tips voor een bezoek aan Singapore met kinderen

Singapore met kinderen: er is in dit kleine Aziatische land genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld naar de Singapore Zoo, de botanische tuinen of bezoek een van de vele speeltuinen.

Wil je weten hoeveel dagen je voor Singapore moet uittrekken? Er is zoveel te doen in Singapore dat het onmogelijk is om alles te bezoeken tijdens een stop over van twee of drie dagen. Ik bezocht Singapore meerdere keren met mijn dochter en ook enkele andere bloggers geven je tips. Het is jammer dat Singapore voor Aziatische begrippen relatief duur is, want er zijn genoeg bezienswaardigheden in Singapore om je een week te vermaken.

Reizen in Singapore is dankzij de metro gemakkelijk en betaalbaar. Is je kind langer dan 90cm, maar jonger dan 7 jaar? Vergeet dan niet zijn of haar paspoort mee te nemen voordat je de eerste keer met de metro reist. Hiermee krijgen ze een eigen metropas waarmee ze gratis kunnen reizen. Zonder deze pas moet je gewoon betalen voor je kind.

Het fijne aan Singapore is dat er zoveel publieke toiletten zijn op de stations en dat die dan ook nog eens schoon zijn. Een nadeel is wel dat je op veel openbare plaatsen niet mag eten en drinken, dus ook niet in de metro.

Naast de metro kun je ook gebruik maken van taxi’s. Kies dan voor een Grab of Uber, want dat is aanzienlijk goedkoper dan een taxi aanhouden. Wij kozen bijvoorbeeld voor een Grab naar de dierentuin. Een taxi doet er 30 minuten over en kost 60 Singapore dollar, terwijl we voor onze Grab taxi 22 dollar betalen. Met de combinatie van bus en metro ben je 90 minuten onderweg, maar betaal je slechts 3 Singapore dollar per persoon. Mocht je klaar zijn in Singapore en nog tijd over hebben, dan kun je direct over de grens met Maleisië in Johor Bahru ook nog leuke familieactiviteiten vinden, zoals Legoland Maleisië. Of neem de boot naar Bintan, een Indonesisch vakantie-eiland op een uurtje varen van Singapore. 

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Singapore, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijke attracties in Singapore.

Bezienswaardigheden Singapore met kinderen

Gardens by the bay

De Gardens by the Bay met de Flower Dome & Cloud Forest & Supertree Grove is een iconische attractie in Singapore. Een parkachtige setting met thema tuinen die gratis toegankelijk zijn en een aantal hele bijzondere betaalde attracties hebben. Weet je niet wat te doen in Singapore, dan is dit wat mij betreft de nummer één bezienswaardigheid die je niet mag missen.

gardens by the bay

Voor kinderen zijn er meerdere speelmogelijkheden. Loop dwars door het mooie park en je kom bij de ‘Far East Organization Childrens Garden’. Hier is een grote stoere waterspeeltuin voor oudere kids en een kleinere waterspeeltuin voor de kleintjes. Heerlijk om lekker los te gaan wanneer het warm is. Er zijn ook kluisjes, omkleedruimtes en voor ouders een zitplek in de schaduw en een restaurantje. Daarnaast zijn er nog twee speeltuinen, helaas had onze dochter net de verkeerde leeftijd. De speeltuin van 2 tot en met 5 is voor Nederlandse kleuters vrij beperkt. Maar het boomhutten- en activiteitenparcours is dan weer wat te avontuurlijk om helemaal alleen te doen, hoewel ze het wel erg leuk vond om een aantal keer met mij door het parcours te gaan.

gardens by the bay speeltuin
gardens by the bay speeltuin
gardens by the bay speeltuin

Ook de betaalde attracties zijn geweldig voor gezinnen. Je koopt een combinatiekaartje voor de Flower Dome en het Cloud Forest. Wanneer je naar buiten gaat, kun je een stempel krijgen waardoor je op een later tijdstip op de dag nog een keer naar binnen kunt. Wij hadden er nu geen tijd voor maar het lijkt me erg mooi om behalve overdag ook in het donker hier rond te lopen.

Zodra we het Cloud Forest binnen lopen, roept mijn dochter “Mama, kijk” en dat doe ik zeker. Een complete waterval en toren van bloemen en planten in een glazen hal. Hoewel ik al diverse plaatjes heb gezien van het Cloud Forest is het in het echt nog veel indrukwekkender. Met de lift gaan we naar boven en via verschillende draaiende paden lopen we dan langzaam weer terug naar beneden. Onderweg zijn er veel mooie plekjes en we genieten enorm van deze waanzinnige plek.

gardens by the bay
gardens by the bay

De Flower Dome vond ik daarna wat minder interessant, maar hier is mij dochter het hier niet mee eens. Ze stopt overal en stopt haar neus in de bloemen: “Deze ruikt heerlijk zoet”, “Oh deze is echt lekker”. Ik stop haar gelukkig tijdig bij de vleesetende planten (geintje). Maar in deze ruimte heb je dus heel veel planten en bloemen uit verschillende regio’s en ook een restaurantje. Ik zou je aanraden eerst bij de Flower Dome naar binnen te gaan en daarna pas het Cloud Forest te bezoeken.

gardens by the bay
gardens by the bay

Super Tree Grove zijn mechanische bomen. Ook deze zijn in het echt nog veel indrukwekkender dan op een foto. Tussen een aantal van de bomen is een loopbrug, de OCBC Skywalk. Je loopt dan dichter bij de toppen van de bomen. De skywalk is het meest populair in de avond en dan staat er ook een flinke rij. Er mogen maar 70 mensen tegelijk op en je mag maximaal 15 minuten blijven. We kiezen daarom voor een bezoekje overdag en dat is al gaaf genoeg.

gardens by the bay

Elke avond om 19:45 en om 20:45 is er een sound- en licht show bij de Super Tree Grove bomen. Ook wanneer je jonge kinderen hebt, dan zou ik proberen om ze hier een avond voor wakker te houden. Deze show was voor ons echt een hoogtepunt van Singapore. In de Gardens by the Bay zijn diverse restaurantjes, er is zelfs een McDonalds te vinden.

gardens by the bay

We halen wat te eten en zoeken dan een mooi plekje op het gras. Er zijn hier al verschillende gezinnen aan het picknicken en de kinderen spelen al snel met elkaar. Zo gaat de tijd snel en terwijl het steeds donkerder wordt, blijf ik foto’s maken. Achter de bomen zien we het Marina Bay Sands hotel, één van de beroemdste hotels ter wereld in de vorm van een schip. Verderop het Singapore reuzenrad, dat van kleur verandert. Wanneer de sound- en light show begint, is het stil, een waanzinnig schouwspel van lichtjes. Wanneer het voorbij is, hoor ik naast mij een diepe zucht: “Wauw mama, dit was mooi”. Volgens mevrouwtje moeten andere ouders hun kinderen hier ook voor laten opblijven, want het is heel erg mooi.

gardens by the bay
gardens by the bay

China Town

Of je kinderen China Town leuk gaan vinden, zal afhangen van hun interesses. Onze dochter vindt tempels altijd heel interessant, dus ik nam haar graag hier mee naartoe. Bij een eerder bezoek aan Singapore zonder kinderen, was dit ook een van mijn favoriete stukjes van de stad. We stapten uit de metro en gingen terug in de tijd. We kochten hier een prachtige set eetstokjes.

Singapore Chinatown

Nu stapten we uit de metro en ik schrok me rot. Chinatown in Singapore is zo druk en commercieel geworden dat het eigenlijk niet meer leuk is. De mooie oude huizen en gevels zijn nauwelijks meer zichtbaar achter de winkeltjes waar voornamelijk rotzooi en 3 voor 10 dollar producten worden verkocht.

Singapore Chinatown

Wat wel fijn is met kinderen is dat een aantal straten autovrij zijn. Daarnaast zijn er in Chinatown dus een aantal mooie tempels. Wij bezochten de Buddha Tooth Relic tempel. De decoratie van binnen is erg interessant en glimt je te tegemoet. De tempel heeft vijf verdiepingen en helemaal boven is een tuin met, volgens onze dochter, heerlijk geurende bloemen. Er staan hier een aantal bankjes en de tuin is een fijne plek om even wat te drinken. In de tempel zit ook een museum met Boeddha’s uit verschillende landen. Wij maakten er een spel van om te raden uit welk land welke Boeddha kwam en ik was super verrast door hoe goed mijn 4 jaar oud dochter dat kon: “Die dikke komt uit China”.

Singapore Chinatown
Singapore Chinatown

Een andere tempel in Chinatown die de moeite waard is, is geen Chinese tempel, maar de Sri Mariamman Temple, een hindoe tempel. Deze vindt onze dochter helemaal leuk door de verschillende figuren, zoals Ghanesh met zijn olifantenhoofd. Keer op keer moet ik vertellen dat hij stout was geweest en zijn papa toen zijn hoofd afhakte, maar de papa had spijt en dus hakte hij snel het hoofd van een olifant af en plakte die erop. “Dat was wel zielig voor de olifant, hè mama”. Bij andere figuren met dierenhoofden of veel armen waar ik geen verhaal van weet, bedenkt ze zelf wel wat. In Chinatown zit ook het interactieve Chinatown Heritage Center.

Singapore Chinatown

In Chinatown vind je ook veel straatkunst. Mocht je van geochachen houden, dan is er een route te volgen langs de verschillende kunstwerken. Verder is Chinatown natuurlijk bij uitstek de plek om lekker en betaalbaar te eten.

Singapore met kinderen streetart

Little India

Klein India is ook een fijne plek in Singapore om met kinderen naartoe te gaan als je wat cultureels wilt ondernemen. Of wanneer je, zoals wij, gewoon lekker wil eten. Het is een stuk rustiger in Little India dan in Chinatown, maar de wijk is ook kleiner. Er zijn diverse muurschilderingen en kleurrijke huizen.

Singpore little india

We bezochten hier de Sri Veeramakaliamman, een interessante en kleurige hindoe tempel. Waar natuurlijk ook weer uitgebreid alle beelden bekeken moesten worden. Je vindt hier ook het meest gefotografeerde huis van Singapore. Lekker kleurrijk en populair op Instagram.

Singapore

Kampong Glam

Een andere bijzondere kleurrijke wijk om te bezoeken is Kampong Glam. Na Chinatown en Little India, waan je je in deze wijk in het Midden-Oosten. Begin je bezoekje aan deze wijk in Haij Lane, dit straatje mag je niet missen. Hier zijn zoveel leuke kleine winkels, kleurrijke huizen en veel street art. Ook heb je er fijne restaurantjes en drinkgelegenheden.

Kampong Glam Singapore

Ook in Arab street kun je leuke winkels vinden. In deze wijk bevinden zich veel moskeeën, de grootste is de Sultan Moskee. Je moet van tevoren even goed navragen of je er als toerist naar binnen mag, toen wij er waren was dit niet mogelijk. Maar sommige moskeeën openen wel voor toeristen hun deuren. Denk er altijd goed aan dat je netjes gekleed bent en schouders en benen bedekt zijn. Enkele toeristische restaurants zitten in Muscast Street en Bussorah Street.

Kampong Glam Singapore

Iets verderop naast Sultans Moskee zit het Malay Heritage Centre, deze vertelt veel over het Maleisische erfgoed in Singapore en heeft een fijn park waar je lekker kan chillen en de kinderen fijn kunnen spelen.

Botanische tuin Singapore

Eén bezienswaardigheid in Singapore staat op de Werelderfgoedlijst en dat zijn de botanische tuinen. Dit enorme stuk groen is een verademing wanneer je even uit de drukke stad wilt zijn. De afstanden zijn groot: vanaf de metro halte is het bijna 2km lopen naar de beroemde orchideeëntuin. Wij hebben dan ook lang niet het hele park bekeken maar wel diverse stukjes, zoals de avontuurlijke tuin vol varens.

Singapore botanische tuin

Dankzij de borden met uitleg weten we nu dat varens een van de oudste plantsoorten ter wereld zijn. Toen er ook nog eens een grote varaan lag te zonnen op de weg kreeg ik helemaal een Jurassic parc gevoel. Door de hoge bomen is er vrij veel schaduw in de botanische tuin van Singapore, wat erg prettig is. Op verschillende plekken zijn toiletgebouwtjes, eetmogelijkheden en gazebo’s.

Singapore botanische tuin

Relatief dichtbij de metro (maar buiten het gedeelte van het park dat Werelderfgoed is), bevinden zich de Jacob Ballas Childrens Garden. Hier is een leuke speeltuin en een doolhof. Helaas is de watertuin waar kinderen lekker konden spetteren permanent gesloten. Wel kun je een kijkje nemen bij het educatieve programma en je kinderen op een leuke manier wat leren over hoe planten groeien.

Singapore botanische tuin

Musea in Singapore met kinderen

Er zijn in Singapore diverse zeer goed aangeschreven musea. Wij bezochten het National Museum of Singapore in een enorm historisch gebouw. In dit museum leer je ontzettend veel over de geschiedenis van Singapore. En door de manier van uitleg geven met veel voorwerpen, filmpjes en levendige displays is het ook voor kinderen best interessant.

Maar het echte hoogtepunt van een bezoek aan het National Museum of Singapore met kids is de Story of the Forest tentoonstelling. Het is als lopen door een sprookjeswereld met constant veranderende bomen, dieren en vallende sterren. Mijn dochter ging net als veel volwassenen op haar rug liggen en genoot met volle tuigen van alles wat ze zag. “Mama een sterrenregen”, “Kijk een roze hertje” en “Dat is een magische boom”. Het is een kunstzinnige droomwereld.

national museum singapore

Kinderen tot 7 jaar zijn gratis en mocht je toevallig de laatste zaterdag van de maand in Singapore zijn, check dan zeker de extra kinderactiviteiten die ze organiseren.

national museum singapore

In Singapore zijn nog diverse ander historische musea en kunstmusea te vinden. We hadden hier zelf geen tijd voor, maar zoek je echt een kindvriendelijk belevingsmuseum in Singapore, dan kan heb je de keuze uit onder andere het Singapore Discovery Centre en het Singapore Science Center.

Dierentuinen in Singapore

De dierentuin van Singapore zit een eindje uit het centrum, met het openbaar vervoer ben je ongeveer anderhalf uur onderweg (enkele reis). Maar dit is wel een van de bezienswaardigheden in Singapore waar je met gemak een halve dag kunt doorbrengen. Naast de dierentuin Mandai Wildlife Reserve zit nog een andere dierentuin, genaamd de River Safari. In de avonduren kan je dieren in het donker zien tijdens de Night Safari en je kan ook nog naar het Jurong bird park.

We bezochten de Singapore Zoo (Mandai Wildlife Reserve) en de River Safari, wat samen een dagvullende activiteit is. Heb je maar tijd of budget voor één van beide, dan moet je je afvragen of je meer interesse hebt in apen of vissen, en of je kind 106cm of groter is.

dierentuin singapore river safari
dierentuin singapore river safari

Singapore Zoo

De dierentuin van Singapore is een zeer ruim opgezette dierentuin, met veel schaduw en groen. De afstanden zijn wel groot, maar er is een treintje waar je voor 3 dollar onbeperkt gebruik van kunt maken. Wel fijn met kleine beentjes, zeker wanneer je het rondje niet helemaal volgt maar een beetje kris-kras gaat om de voedertijden van dieren bij te wonen. Je kunt ook een buggy of een karretje huren voor baby’s en peuters.

Die voedermomenten zijn echt de moeite om rekening mee te houden. Zo zie je de ijsbeer in het water op zoek naar zijn eten gaan in plaats van als een zoutzak te liggen slapen. Er wordt van het eten geven een echte show gemaakt. Omdat de dierentuin zo ruim is opgezet, komt het soms ook voor dat een dier zo verstopt zit dat je deze niet eens kunt vinden in zijn verblijf, tijdens het voeren is dat geen probleem.

dierentuin singapore
dierentuin singapore

De dierentuin van Singapore heeft een Afrikaans deel, maar ook veel dieren uit Zuid-Oost Azië. Ben je een apenliefhebber, dan is de Singapore Zoo echt niet te missen. Er zijn hier onder andere chimpansees, mandrills, colobus apen, bavianen en nog een heleboel soorten die ik niet eens kende bij naam. De orang oetans hebben zelf een eigen parcours waardoor je opeens een aap boven je hoofd ziet slingeren. Dit soort dingen vinden kinderen natuurlijk heel grappig.

dierentuin singapore

Onze dochter heeft als favoriete dieren een slak en een cheetah. De eerste vonden we niet, maar wel de cheetah. Die kwam nieuwsgierig bij het raam kijken. Een relatieve nieuwe toevoeging aan de dierentuin is de ruimte met slangen en reptielen. Spannend om deze dieren van zo dichtbij te zien.

Maar het leukst waren volgens mevrouwtje toch wel de shows. In totaal zijn er in de dierentuin van Singapore vier shows met dieren, zoals met de olifanten en met een zeeleeuw. Dit zal niet naar ieders smaak zijn, maar wij vonden de shows respectvol en er was met name natuurlijk gedrag van de dieren te zien. De verzorgers en showmaster namen ook uitgebreid de tijd te vertellen over het leven van deze dieren in het wild en het belang van beschermen van de oceaan en bossen.

dierentuin singapore
dierentuin singapore

Voor kinderen is er Rainforest Kidzworld, een leuke speeltuin en een klein waterpark. Je kunt hier tegen extra betaling op de draaimolen of een ritje maken op een pony.

River Safari Singapore

Waar de Singapore dierentuin al sinds 1973 bestaat, is de River Safari pas in 2012 open gegaan. Dit is ook een dierentuin maar met veel meer nadruk op waterdieren, hoewel ook de beroemde panda’s nu hier wonen. De River Safari heeft een vast parcours en de suggestie is om hier 1,5 tot 2 uur voor uit te trekken, maar wij hadden meer tijd nodig.

dierentuin singapore river safari
dierentuin singapore river safari

Nou vinden zowel mijn dochter als ik vissen erg interessant en mede daardoor vonden we de River Safari nog wel leuker dan de Singapore Zoo. De River Safari heeft werelden die ingedeeld zijn naar de rivieren in de wereld, zoals de “Ganges” en de “Mekong”, die beide hun eigen passende uitstraling hebben. Juist doordat er zoveel aandacht is voor zoetwaterrivieren zien we hier een heel ander soort vissen dan die je in de meeste aquaria ziet. Verwacht dus geen Nemo en koraal, maar bijvoorbeeld wel enorme snoeken en piranha’s.

Een van de hoogtepunten voor mijn dochter was de enorme krokodil. Boven water maar twee oogjes, onder water een lijf om bang van te worden. In een andere grote tank komen we roggen tegen die ons net zo interessant vinden als wij hen. Ik moet mijn dochter echt meeslepe, want ze kan uren voor het glas blijven zitten kijken.

dierentuin singapore river safari
dierentuin singapore river safari

Wat de Singapore River Safari ook erg leuk maakt, is de Amazon River Quest. Je betaalt hier wel extra voor, maar dit is echt een aanvulling op je dierentuin bezoek. Een boottocht met kleine hoogteverschillen waarbij je over een rivier vaart langs allemaal dieren. De landdieren zijn hier echt super dichtbij en we zien onder andere een jaguar en een miereneter. Voor deze rit moet je kind 106cm zijn en ik weet dat dit tricky gaat worden. Bij de mensen voor ons wordt heel netjes gemeten en het haar plat gedrukt. Ik leg dus snel zelf mijn hand op mijn dochters haar, kijk ze is precies 106cm (die 1 cm van mijn hand die soepel boven haar hoofd hangt maakt net het verschil).

dierentuin singapore river safari

Niet dat de rit erg spannend is, tenminste mijn dochter is al in veel hogere waterbanen geweest en voelt geen seconde spanning. We zijn hier op een doordeweekse dag en er is helemaal geen wachttijd. Maar als ik kijk naar de grote ruimtes en de poortjes kan het zowel hier als bij de panda’s erg druk zijn in het weekend of tijdens de vakanties in Singapore. We kunnen nu meerdere keren in de River Quest en zien elke keer weer nieuwe dieren. Naast deze boottocht is er nog een andere boot, maar deze maakt een vrij saai rondje over het meer waarbij je onder andere de giraffen ziet in de naastgelegen dierentuin.

dierentuin singapore river safari

Marina Bay Sands

Aangezien de luchtvochtigheid erg hoog is in Singapore is het heerlijk om een middagje diverse shopping malls te bezoeken. Lekker koel en er is vaak veel vermaak. Een van de meeste luxe shopping malls is Marina Bay Sands. Hier is meer te doen dan alleen (etalage) winkelen.

Een leuke attractie die je hier vindt, zijn de ‘sampan boat rides’ boten die hier varen, dwars door de shopping mall. Een andere mooie attractie is de waterval die uit de Rain Oculus valt, deze lichtkoepel is 22 meter hoog en vangt het regenwater op. Elk uur valt er een waterval naar beneden en wordt het water opgevangen in de gracht waar de bootjes overheen varen. Koop je kaartjes vooraf online via Tiqets.

Elke avond is er ook nog eens een gratis fonteinshow op het Event Plaza. Ook de Helix Brug, net buiten het winkelcentrum, is dan mooi verlicht. Er zitten veel uitstekende restaurants in Marina Bay Sands, maar voor een wat kleiner budget is er ook een foodcourt.

Sentosa eiland

Sentosa eiland is eigenlijk een hele aparte wereld van Singapore. Een eiland met alleen maar leuke activiteiten ,waarvan het grootste deel ook nog een geschikt is voor gezinnen. Als je genoeg tijd hebt in Singapore dan zou ik je aanraden om een paar nachten op Sentosa eiland te overnachten. Zeker wanneer je enkele van de grote attracties hier, zoals Universal Singapore of het Adventure Cove Waterpark, gaat bezoeken, waar je met gemak een dag door kunt brengen. Een leuke manier om naar Sentosa toe te gaan is met de kabelbaan.

Een bezoek aan Sentosa eiland met kinderen vraagt wel enige voorbereiding. Aan de vele gave attracties hier hangt nou eenmaal een prijskaartje. Het is vrijwel altijd goedkoper om van tevoren online een ticket te kopen. Ook krijg je korting als je een pasje koopt waarmee je meerdere activiteiten kunt ondernemen. Ik ben zelf erg gecharmeerd van Klook, die vaak echt goede acties heeft. Zo kocht ik hier de dag van tevoren tickets voor de kabelbaan met 40% korting, check hier de acties van Klook.

Wil je alles weten over Sentosa, lees dan ons zeer uitgebreide blog over Sentosa met kinderen. Ik geef je alvast een idee van wat je zou kunnen doen op het eiland.

stranden sentosa

Waterparken en pretparken in Singapore

Op zoek naar een waterpark in Singapore of wil je een dag naar een pretpark tijdens je vakantie in Singapore met kinderen? Het kan op Sentosa eiland. Universal Studio’s is een van de beste pretparken in de regio. Je vindt hier hele gave adrenaline attracties, zoals een achtbaan vol loopings en een achtbaan in het donker. De aankleding is uitstekend en er zijn leuke shows en je kan op de foto met bijvoorbeeld Shrek of met een Transformer.

Ook voor jongere kinderen zijn er zeker attracties met thema’s, zoals Sesamstraat en de Minions, maar wij zouden het park toch vooral aanraden met kinderen vanaf een jaar of zes. Mede ook doordat het eigenlijk altijd druk is. Een bezoek aan Universal Studio’s is een dag vullende activiteit.

Singapore pretpark

Ook in Waterpark Adventure Cove kan je je uitstekend een dag vermaken. Dit waterpark heeft een aantal glijbanen en meerdere zwembaden. Ook dit waterpark is het leukste met wat oudere kinderen.

Waterpark adventure cove

Tenslotte vind je bij Palawan beach ook nog een waterspeeltuin met glijbanen die dan wel weer leuk is voor wat jongere kinderen. Ook ligt hier een opblaasbaar parcours in zee (HydroDash) waar je een uur lang kan rondrennen, glijden en springen.

Karten, bungeejumpen, madam Tussauds, Oceanarium, Kidzania en nog veel meer

Naast de water- en pretparken op Sentosa eiland zijn er nog veel meer activiteiten waar je een half uur tot een halve dag voor kan uitrekken. Een activiteit die wij elf heel gaaf vonden, was de Skyline Luge, met een kart de berg af racen en dan met een ouderwetse kabelbaan weer omhoog.

Ga je naar Singapore met tieners, dan worden die misschien wel blij van bungeejumpen, een klimpark of zipline. Terwijl Kidzania een enorme aanrader is voor wie Singapore bezoekt met een kleuter of peuter . Hier kan je kind eindeloos op een hele echte manier beroepen spelen.

Kuala lumpur kidzania

Madame Tussauds hier is ook erg goed en heeft meer te bieden dan alleen een foto met wassen beelden en zo is er nog veel meer te doen. Voor een compleet overzicht raad ik je aan ons blog over Sentosa eiland te lezen.

madam tussaud singapore

Gratis activiteiten in Singapore op Sentosa

Er zijn ook beste veel leuke gratis activiteiten op Sentosa eiland. Reis je echt op een klein budget, dan kun je je hier nog steeds een (halve) dag vermaken. Er zijn meerdere 7-11 supermarkten op het eiland om een picknick lunch in te slaan.

Nature Discovery walk

Eén van de gratis dingen op te doen op Sentosa Eiland is de Nature Discovery walk. Dit is een wandeling met meerdere vertakkingen en routes. Je loopt door een tropisch bos en langs een mooi watervalletje.

Fort silom wandeling

Nog een gratis activiteit op Sentosa is een bezoek aan Fort Siloso op de punt van het eiland. Om hier te komen, neem je eerst de lift omhoog en volg je de skywalk. Dat is een pad hoog tussen de bomen. “Mama kijk eens hoe groen”. Alleen al voor deze skywalk moet je al naar het fort lopen. Vervolgens heb je deze keuze uit meerdere routes.

Of ga op zoek naar trollen, genaamd de Explorers of Sentosa. Het zijn vier houten trollen gemaakt door Thomas Dambo. Een beetje verstopt en daarom extra leuk om te vinden. Je vindt deze rondom Palawan strand. Het strand zelf is natuurlijk ook een fantastische gratis activiteit in Singapore om met kinderen naar toe te gaan. Ook is hier nog een fonteinshow die overdag vrij toegankelijk is.

Meer tips nodig? Lees ons uitgebreide blog over Sentosa eiland.

Beste stranden van Singapore, Sentosa en Zuidelijke eilanden

Ben je op zoek naar echt mooie stranden? Singapore heeft niet de mooie natuurlijke stranden zoals bijvoorbeeld buurland Maleisië wel heeft. De mooiste stranden van Singapore vind je op Sentosa eiland. De stranden zijn aangelegd, maar dat zal je kind echt niets uitmaken. Sentosa eiland heeft een drietal stranden, waarvan Silosa strand en Palawan strand het beste zijn voor gezinnen.

stranden sentosa

Wil je een mooi strand in Singapore dat wat minder massaal is, boek dan een boottour naar een van de Zuidelijke eilanden. Dit zijn kleine eilandjes voor de kust van Singapore. Kusu Island heeft niet alleen een mooi strand, maar er komen hier ook zeeschildpadden eieren leggen. The Sisters Island zijn twee kleine eilandjes met daartussen een smal kanaal. Beide eilanden hebben strandjes en de beste snorkelmogelijkheden van Singapore. Door de harde stroming is het echter niet geschikt met jonge kinderen. St John’s eiland is nog een eiland waar je naartoe kunt voor een (halve) dagtrip.

Singapore boot

Zoek je een strand op het vasteland van Singapore, dan is Changi Beach Park vlakbij het vliegveld een optie.

Jewel Changi Airport

Eerder naar het vliegveld gaan dan nodig? Normaal gesproken zou je dat nooit doen, behalve in Singapore. Want Jewel Changi Airport is een heel gedeelte van het vliegveld met hartstikke leuke activiteiten. Een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, bieden je de mogelijkheid om je tas vroeg in te checken. Zo heb je direct je handen vrij om op ontdekking te gaan.

De enorme indoor waterval heeft een echte wauw-factor! Maar het zijn de (betaalde) activiteiten, zoals het nettenparcours, die dit een leuke plek maken, zeker voor gezinnen. Wil je weten hoe het allemaal werkt? Lees ons uitgebreide blog over Jewel Changi Airport.

Singapore waterval indoor

Kindvriendelijk hotel Singapore

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Singapore? Afhankelijk van je budget zal dit een grote uitdaging zijn of juist geen enkel probleem. Voor een familiekamer in Singapore betaal je toch al snel minimaal 200,- euro per nacht. Airbnb kan een alternatief zijn, maar veel appartementen worden verhuurd door Chinezen en zowel wat betreft inrichting als op basis van de reviews vond ik het lastig om een passende plek te vinden.

Een van de plekken waar we hebben overnacht, is het Destination Hotel aan Singapore Beach Road. Net buiten het centrum maar op loopafstand van de metro en slechts twee metro haltes van de Gardens by the Bay. Bovendien was er een dakterras met zwembad, wat toch dat luxe Singapore gevoel geeft. Echt kindvriendelijk was het niet, maar ze hebben wel drie-persoonskamers en familiekamers. Het was schoon en netjes. Dit is vooral een efficiënte keuze en een van de beste hotels wat betreft locatie en met zwembad die ik kon vinden voor een nette prijs. Check hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

kindvriendelijk hotel singapore
kindvriendelijk hotel singapore

Van een aantal lezers van de site kreeg ik ook nog een aantal tips. Het Swisshotel Merchant Court Singapore is een echt super hotel met kinderen! Neem een kinderpakket bij de kamer en je krijgt dan echt kinderdekbedovertrekken en spelletjes. Er is ook een zwembad voor kinderen met een kleine glijbaan. Bekijk hier de prijzen en actuele beschikbaarheid.

Wil je niet per se in het centrum zitten, kijk dan eens naar het D’resort. Ze hebben hier bijvoorbeeld een jungle thema kamer waarbij je een schatkist moet zien te kraken met je kinderen. Erg kindvriendelijk! Bekijk hier de prijzen en actuele beschikbaarheid.

Leef je op grote voet of heb je wat te vieren? Dan is er natuurlijk maar één keuze in Singapore: het iconische Marina Bay Sands hotel in Singapore. Wie wil daar nou niet slapen? Check hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

kindvriendelijk hotel singapore

Met een klein budget kun je ook kiezen voor een hostel in Singapore. Backpackers SG heeft vier persoonskamers met een gezamenlijke huiskamer, keuken en dakterras. Om de hoek is een openbaar zwembad waar je voor nog geen euro per persoon kunt zwemmen.

Op Sentosa eiland heb je geen goedkope keuze, er zijn vooral luxe hotels. Bekijk hier alle opties op Sentosa eiland

kindvriendelijk hotel singapore

Een alternatief is om te overnachten bij Travelodge Harbourfront, op het vasteland, maar op loopafstand van de monorail en de kabelbaan naar Sentosa eiland. Aangezien we toch de hele dag op pad waren, vonden we dit een prima optie. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Praktische tips en informatie voor Singapore met baby

Singapore is een moderne stad met een overvloed aan winkelcentra. Luiers en billendoekjes zijn makkelijk te vinden. In veel shopping malls zijn er verschoningsruimtes voor baby’s. Ook borstvoedingskamers kom je met regelmaat tegen. Vaak staat er gratis mineraalwater en soms zelfs een magnetron. Poedermelk is ook verkrijgbaar, maar niet de merken die wij in Nederland kennen. Potjes zijn er bijvoorbeeld van het merk Heinz.

Singapore is erg buggyvriendelijk, wat de stad nog eens extra geschikt maakt voor een bezoek met baby.

singapore

1 gedachte over “Tips voor een bezoek aan Singapore met kinderen”

  1. Herkenbare plekken, precies wat wij met de kinderen gedaan hebben in Singapore! Wat ook nog een leuke is is de kabelbaan naar Sentosa Island en de attracties daar zoals het Acquarium.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top