Tips voor een bezoek aan Singapore met kinderen

1

Singapore met kinderen: er is in dit kleine Aziatische landje genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld naar de Singapore Zoo, de botanische tuinen of bezoek een van de vele speeltuinen.

Het gezin van Digital Nomad woont op Bali met twee kleine kinderen. Elke 6 maanden moeten ze het land even verlaten om opnieuw een visum aan te vragen. Daarom zijn ze het afgelopen jaar 2x met de kinderen in Singapore geweest. Ze genieten tijdens de bezoekjes van de tijdelijke luxe van een soort van Westerse wereld… en doen de nodige shop-sessies. In dit gastartikel delen ze hun tips voor een bezoek aan Singapore met kinderen. 

Singapore Zoo 

Het is een beetje uit de richting van het centrum, maar zo ontzettend de moeite waard! Wij dachten in eerste instantie: waarom op vakantie naar een dierentuin gaan, als je dat thuis ook kunt doen? We hebben absoluut geen spijt dat we toch een bezoekje brachten aan de Singapore Zoo. Het is echt prachtig, natuurlijk en ruim opgezet. De dieren zien er relaxt uit in mooie verblijven. Ze organiseren een paar keer per dag hele leuke shows met de dieren en ook van de voedermomenten maken ze een echte show. Wij hebben het voedermoment van de ijsbeer bijgewoond, wat heel speciaal was om te zien vonden wij. In Blijdorp hadden wij de ijsbeer alleen maar zien slapen en ‘ijsberen’, maar hier kwam hij dus in actie onder water op zoek naar z’n eten. Ook hebben ze in de bomen een ‘parcours’ aangelegd voor de orang oetans, waardoor zij over een deel van de dierentuin hoog door de bomen kunnen komen. Op veel plekken waar je even naar boven keek, zag je orang oetans in de bomen zitten/klimmen/lopen. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht met het Rainforest Kidzworld. Een leuke speeltuin, klein waterpark en een draaimolen. Heerlijk voor de kids om even af te koelen ook!

Singapore met kinderen

Singapore dierentuin

Black Friday 2017

 

Gardens by the Bay 

Aan de voet van het iconische Marina Bay sands liggen de prachtige tuinen van Gardens by the Bay. Er zijn een aantal betaalde attracties die wij niet hebben bezocht, maar onze kinderen zijn helemaal gek van de waterspeeltuin. Om er te komen, loop je dwars door dit mooie park en aan het einde ligt de ‘Far East Organization Childrens Garden’. Absolute favoriet is de waterspeeltuin, maar ook de boomhutten en het activiteiten-parcours vielen goed in de smaak bij onze 3 jaar oude zoon.

Singapore

Singapore
Zie je het al voor je? Je zit heerlijk op het terras wat te eten of te drinken, je kinderen spelen in de waterspeeltuin met Marina Bay Sands op de achtergrond! Beter wordt het bijna niet ☺
De kindertuin is helemaal gratis, dus een mooie budget-optie tijdens je bezoek aan het prijzige Singapore.

Singapore gardens by the sea

 

Botanical Gardens 

Een attractie waar Singapore onder andere om bekend is, zijn de botanische tuinen. Ze nemen een groot deel van de stad in beslag en je zou zo een paar dagen kunnen besteden met alleen dit park verkennen. Dat vonden wij niet zo geschikt om met de kinderen te doen, maar er is ook een aparte tuin voor kinderen, de Jacob Ballas Childrens Garden. Er is een educatief programma opgezet over de verschillende planten die er groeien, maar er is ook genoeg om te spelen. Er is een kleine spettertuin waar even afgekoeld kan worden en ook een leuke natuurspeeltuin met een glijbaan uit een boomhut. Tip: ga lunchen bij ‘Food for thought’ aan de rand van de botanische tuinen. Ze hebben heerlijk eten en ook een afgeschermde speeltuin, zodat je zelf rustig kunt eten terwijl de kinderen spelen. Ideale combinatie vinden wij. Dit restaurant ligt wel aan de andere kant van het park dan de kindertuin, voor een paar dollar met de taxi ben je daar in 5 minuten.

Singapore

Shoppen en spelen

Singapore is de plek om te shoppen in Zuid-Oost Azië! Alle bekende (designer)winkels hebben meerdere filialen en op Orchard Road struikel je bijna over de shopping malls. Nu is winkelen met kleine kinderen niet echt de perfecte bezigheid, maar in Singapore valt het leed voor de kids best mee. In heel veel malls hebben ze ook kleine speeltuintjes en in sommige malls zelfs waterspeeltuintjes. Ideaal om je kinderen even te laten klimmen en rennen tijdens het shoppen. Er zijn teveel malls om op te noemen, maar wij hebben de kinderen onder andere meegenomen naar de volgende malls:
– Paragon Mall: speeltuintje naast de grote Toys ‘r Us

Singapore speeltuin
– Marina Square Mall: speeltuintje op het pleintje voor de kinderwinkels zoals Kiddies Palace en Mothercare

Singapore
– Suntec City Mall: indoor speeltuin ‘Cool de Sac’, die erg leuk is voor kinderen, maar ook best prijzig.

Singapore

Clarke Quay

Wij vonden het kleurrijke havengebied Clarke Quay, midden in de stad, erg leuk om met de kinderen doorheen te lopen. De ‘harbour front’ restaurantjes vonden wij wat overpriced, met ook het risico om constant achter de kids aan te rennen om te voorkomen dat ze een duik in de rivier zouden nemen. Pal daarachter zitten een aantal hele leuke autovrije straatjes met in het midden een plein met kleine fonteintjes.
Het is wel een echt uitgaansgebied, dus alles gaat pas tegen borreltijd (17:00) open en later op de avond zul je hier disco-achtige taferelen treffen. Wij hebben er rond 18:00 heerlijk gegeten aan het plein en hadden geen omkijken naar de kindjes die zich perfect vermaakten op het fontein-plein.

Singapore met kinderen

Praktische tips en informatie Singapore met kinderen

  • Breng overal waar je gaat zwemkleding en/of droge kleding mee voor de kinderen. Er zijn zoveel plekken waar ze even met water kunnen spelen. Wel zo handig om daar op voorbereid te zijn.
  • Singapore is een erg prijzige stad, maar de prijzen van taxi’s vond ik heel erg meevallen. Wij hebben het meeste gereisd met de metro, wat ook heel goed te doen is met kinderwagens, maar soms is het even handiger om een taxi te nemen.
  • Alle verzorgings- en voedingsspullen die je nodig hebt, zijn daar ook in de supermarkt verkrijgbaar. Ik zou dus geen koffers vol luiers en billendoekjes meenemen 😉
  • Overal waar je komt in Singapore kun je je kindje verzorgen en voeden in hele mooie moderne ruimtes. In de shoppingmalls heb je hele ruime verschoningsruimtes die brandschoon zijn. Er zit bijna altijd nog een borstvoedingskamer bij, staat gratis mineraalwater en soms zelfs een magnetron om hapjes op te warmen. Ze hebben meestal ook kleine kinder toiletjes en lage wasbakjes. Echt ideaal!
  •  Houd er rekening mee dat je op veel openbare plaatsen niet mag eten en drinken. Dat geldt dus ook op metrostations en in alle openbaar vervoer. Onze kleine meid houdt niet zo van stilstaan met de buggy en dat is vaak makkelijk opgelost met wat rozijntjes of een soepstengel. Dat gaat in Singapore dus helaas niet op.

Singapore

Share.

1 Comment

  1. Herkenbare plekken, precies wat wij met de kinderen gedaan hebben in Singapore! Wat ook nog een leuke is is de kabelbaan naar Sentosa Island en de attracties daar zoals het Acquarium.

Leave A Reply