Home / Kaapverdië met kinderen

Kaapverdië met kinderen

Kaapverdië met kinderen! Ben je op zoek naar een relaxte zon vakantiebestemming met jonge kinderen? Of wil je juist een wat avontuurlijke reis maken met tieners? Op Kaapverdië kan het beide. 

Kaapverdie

Praktische informatie Kaapverdië met kinderen

Kaapverdië is een Afrikaans eiland wat ten westen van Senegal ligt. Het bestaat uit negen bewoonde eilanden en een aantal kleinere onbewoonde eilandjes. De voertaal is Portugees, maar zeker op de toeristische eilanden kun je prima terecht met Engels. 

De Kaapverdische eilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken met kids. Het is eigenlijk nooit te warm of te koud. De temperaturen liggen tussen de 20 en 30 graden er er staat bijna altijd een fijne wind. 

Naar een aantal eilanden gaan vanuit Nederland rechtstreekse vluchten o.a. met Tui. Een aantal andere eilanden zijn alleen bereikbaar met overstap. Vaak via TAP Portugal. Deze vluchten hebben helaas een slechte reputatie wat betreft vertragingen en annuleringen. Eilandhoppen is mogelijk maar kost relatief veel tijd, zeker omdat er niet tussen alle eilanden een regelmatige bootverbinding is. 

De verschillende eilanden van Kaapverdië

(Ilha do) Sal 

Sal kan het beste worden omschreven als een paradijs voor strandliefhebbers. Sal is het het populairste vakantie eiland van de archipel. Ga je naar Sal met kinderen, dan doe je dit voor de gouden zandstranden en de azuurblauwe wateren. Bovendien is er een uitstekend aanbod van kindvriendelijke (all-inclusive) hotels.

RIU Palace Cabo Verde een van de kindvriendelijke hotels op Cabo Verde

Hotel RIU Funana met kidsclub en zwembaden

De meest hotels bevinden zich aan Santa Maria Beach in het zuiden van het eiland. Je kunt vanuit hier een bezoekje brengen aan Espargos, de hoofdstad van Sal. Er zijn diverse excursies mogelijk op het eiland en er zijn veel watersportmogelijkheden. Toch vinden sommige gezinnen Sal te weinig afwisseling bieden. Het eiland is kaal, droog en vlak. Ben je geen strandliefhebber, kies dan een ander eiland. 

Lees meer

São Vicente

São Vicente is een eiland met uitstekende windsurf mogelijkheden, een goed uitgaansleven, stranden en excursie mogelijkheden. Hierdoor is het een goede bestemming voor wie naar Kaapverdië wil met tieners. Zo kun je met een 4x4 naar Baia das Gatas in het noorden van het eiland waar je kunt zwemmen in de natuurlijke lagune. Veel bezoekers aan São Vicente kiezen ervoor om Santo Antão te bezoeken, het groenste eiland in de archipel. Een veerboot trip van een uur brengt je naar dit eiland toe. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan het eiland Santa Luzia.

Oasis Porto Grande relaxt hotel met eigen beachclub

Foca Blanca kleinschalig resort aan het strand. 

Santo Antão 

Santo Antão ligt naast São Vicente en er is een betrouwbare ferry verbinding tussen beide eilanden. Dit is een prachtig groen eiland met hoge bergen. Erg mooi om voor een dagje of langer te bezoeken. 

kaapverdie

Santa Luzia

Santa Luzia is bereikbaar met een privé tour of gecharterde vissersboot vanaf São Vicente. Voor wie echt nog een onbekend eiland wil bezoeken, is het de moeite waard om een bezoek aan Santa Luzia te brengen. Dit eiland wordt niet langer permanent bewoond. 

Boavista 

Boavista is na Sal het populairste strandvakantie eiland. Ook dit eiland heeft lange gouden stranden, helder water en een ontspannen sfeertje. Ook dit eiland heeft veel watersport mogelijkheden. Er is genoeg keuze aan fijne hotels. Het binnenland van Boavista heeft een maan-achtig landschap met woestijnachtige uitstalling en af en toe ruïnes van verlaten dorpen en gebouwen. Boavista is ook echt een eiland waar je komt om te relaxen tijdens je Kaapverdische vakantie met kids. 

All-inclusive en super kindvriendelijk RIU Karamboa

RIU Touareg met kidsclub en meerdere zwembaden

Santiago

Santiago is het grootste eiland in de archipel en de thuisbasis van de hoofdstad van Kaapverdië, Praia. Het is een bergachtig eiland met veel groen. Wil je een andere kant van het Kaapverdië zien maar wel een pakketreis boeken en/of rechtstreekse vlucht, dan is dit het eiland voor jullie gezin. Je voelt je hier echt in Afrika. Naast de natuur en de stranden zijn er ook nog een aantal culturele attracties. Zoals de oude hoofdstad van het land, Cidade Velha. Dit was de eerste stad die door Europeanen in West-Afrika werd gebouwd en tegenwoordig een UNESCO-werelderfgoedsite. 

Fogo 

Fogo, gelegen in het zuidwesten van de archipel, is beroemd vanwege de vulkaan: de Pico do Fogo van 2.829m die het eiland domineert. Een bezoek aan de krater is erg indrukwekkend. Verder staat het eiland bekend om de koffie, wijn en wandelmogelijkheden. Het eiland is nog niet ontdekt door toeristen en heeft beperkte voorzieningen. 

kaapverdie

Maio 

Maio is een klein en rustig eiland. Het is wat betreft uitstraling vergelijkbaar met Boa Vista en Sal, maar heeft wel wat bebossing. Er zijn nog weinig accommodaties op dit eiland met slechts 4000 inwoners.

São Nicolau

São Nicolau is een eiland dat nog in de kinderschoenen staat wat toerisme betreft, maar wel potentie heeft. Het is een ongerept eiland met kale stranden en een aantal van de meest spectaculaire landschappen in de archipel. De gezellig hoofdstad Ribeira Brava is ook een bezoekje waard. 

Brava

Brava is het kleinste bewoonde eiland en heeft als bijnaam het 'bloemeneiland'. Brava is een van de meest bergachtige eilanden van de archipel en heeft diepe kloven en dramatische toppen.

National cuisine of Cape Verde: Cachupa with meat, chorizo and vegetables close-up on a plate on a table. horizontal top view from above

Gezondheid Kaapverdië

Voor Kaapverdië worden DTP en hepatitis A aanbevolen. Voor jonge baby's kan aanbevolen worden de mazelen vaccinatie eerder te laten zetten. Informeer bij je consultatiebureau. De meeste eilanden zijn malariavrij of hebben een heel klein risico. Ga je naar Boavista of Sao Tiago dan is het risico zeker tussen augustus en november groter.

Op Kaapverdië komt Zika voor, maar voor zover bekend waren er in 2019 geen besmettingen meer, waardoor het eiland nu als Zika-vrij wordt gezien. Check altijd de laatste actuele informatie als je zwanger bent en naar Kaapverdië wil gaan. 

zonvakantie december kaapverdie

Kaapverdië met een baby

Op Kaapverdië kun je luiers en billendoekjes vinden. Het aanbod is niet altijd heel groot. Echt grote supermarkten zijn er alleen in de grote steden. Melkpoeder kun je het beste meenemen uit Nederland. Babyvoeding is op toeristische eilanden zoals Sal wel te vinden, maar het aanbod is beperkt en relatief duur. 

Verblijf je in een resort, dan is er eigenlijk altijd wel een kinderstoel en babybedje beschikbaar. Kies je ervoor zelf kleinschalige accommodatie te boeken, dan kun je het beste een Deryan travel cot en een opvouwbare kinderstoel meenemen. 

Lees meer
Scroll to Top