Home / Letland met kinderen

Letland met kinderen

Ben je op zoek naar een goedkope stedentrip met kinderen dan is Riga in Letland een aanrader. Je kunt vanaf hier ook makkelijk uitstapjes maken naar de nationale parken in de buurt of naar het strand. Riga is de meest populaire bestemming voor een vakantie in Letland met kinderen.

Ga je in de zomer naar Letland dan kan je vanuit Riga makkelijk een uitstapje maken naar Jurmala een badplaats met lange stranden. Een andere interessante optie is om juist richting het noorden te gaan. Hier kan je een wandeling maken tussen de dorpen Sigulda, Krimulda en Turaida. Waarbij je een oversteek maakt met een kabelbaan, een grot bezoekt en een mooi oud kasteel. Terug kan je dan de bus nemen richting Riga.

Wil je meer van het land zien dan is het wel zo handig om een auto te hebben. Het openbaar vervoer tussen de grote steden is wel prima geregeld maar het lastig om in de nationale parken te komen. 

In Letland betaald je met de euro. Toch zijn prijzen in dit Baltische land relatief laag. Dit is dan ook een prima bestemming voor een betaalbare vakantie. Al zijn met name in Riga de prijzen voor accommodatie die afgelopen jaren wel flink gestegen.

Lees meer
Scroll to Top