Home / Polen met kinderen

Polen met kinderen

Wel eens gedacht aan Polen met kinderen, voor een langere vakantie of voor een weekendje weg? Het is een afwisselend land met mooie steden en veel natuur. Je kunt het verkennen tijdens een autovakantie maar dankzij de vele goedkope vluchten naar Polen is het ook heel goed te doen voor een weekend of een week. 

stedentrip Gdansk

Neem Krakau met kinderen, een hele mooie stad. Met oudere kinderen kan je vanuit hier ook concentratiekamp Auschwitz bezoeken. Dankzij het uitgebreide treinnetwerk kan je ook meerdere steden combineren. Zo bezocht ik zwanger niet alleen Krakow (Krakau) maar ook Warschau. Tijdens een andere vakantie met mijn kleuterdochter vlogen we naar Gdansk. Een hele gezellige stad met dierentuin en wetenschapsmusea. In de zomer kan je zelf lekker naar het strand. Ook bezochten we Malbork, met een gigantisch kasteel en een leuk dinopark. Onze laatste stedentrip in Polen ging naar Wroclaw. 

Op dit moment gaan er behalve naar de bovengenoemde steden ook rechtstreekse vluchten naar Katowice, Poznan en Lublin. Verschillende van deze mooie steden hebben voor kinderen bijvoorbeeld een dierentuin of een kasteel om te verkennen en in Wroclaw kan je op jacht naar de dwergenstandbeelden in de stad. Van de vier steden waar wij zijn geweest is Gdansk onze favoriet voor een stedentrip in Polen met kinderen. 

Wroclaw met kinderen kabouter

Plan je vakantie in Polen

In de grotere steden zijn de faciliteiten voor kinderen goed. De meeste restaurants, zeker in het toeristische centrum, hebben een kinderstoel en kindermenu beschikbaar. Dit is vaak niet het gezondste eten, zoals worst of kipnuggets met frietjes of eventueel pasta.

Polen is natuurlijk meer dan de steden, er is voor Europese begrippen veel natuur. ANWB vakanties heeft verschillende autorondreizen in Polen

Luiers en babyvoeding zijn eenvoudig te vinden. Hoe dit in de kleine dorpjes zit, weten we helaas niet. Een ding dat ons opviel in Polen is dat de korting voor kinderen vrij klein is bij attracties en vervoer, bijvoorbeeld 33% korting op de trein voor kids tussen de 4-15 jaar. Doordat de prijzen in Polen lager liggen dan in West-Europa is het een hele betaalbare vakantiebestemming. 

Lees meer

Waarheen in Polen met kinderen

Warschau en centraal Polen

Lees meer

De Poolse Kust

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Krakow, Wroclaw en het Tatragebergte

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top