Home / Bonaire met kinderen

Bonaire met kinderen

Bonaire met kinderen is een heerlijk eiland. De hoofdstad van Bonaire, Kralendijk, kent een gezellig winkelstraatje waar je leuke souvenirskunst kopen. Wanneer er een cruiseschip aan wal ligt, is er ook een klein marktje te vinden.

Aan de overkant van Kralendijk bevindt zich het eiland ‘Klein Bonaire’. Dagelijks gaan er op een aantal tijden bootjes naar de overkant die je op dit eiland afzetten. Een prachtig stukje Bonaire met een mooi rif waar je goed kan snorkelen of duiken. Bonaire is een waar paradijs voor mensen die graag duiken en/of snorkelen. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen al kennis maken met de onderwaterwereld. Vanaf 10 jaar kan een Junior Padi Cursus gedaan worden.

mangrove bonaire
Lees meer

In het Noorden van Bonaire vind je het beschermde gebied Washington Slagbaai Nationaal Park. Het park kent een lange en korte route. De lange route brengt je langs verschillende boka’s en Malmok, de vuurtoren die is gebouwd, maar nooit heeft geschenen. Bij de ingang van het park bevindt zich een museum.

Het Gotomeer is de plek waar je flamingo’s tegen zult komen, maar dit is overigens niet de enige plek. In het Washington Slagbaai Nationaal park en het Pekelmeer kan je ook flamingo’s spotten.

De slavenhuisjes, dichtbij het Pekelmeer in het zuiden van het eiland, is zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen. De slaven die in de zoutpannen werkten sliepen in deze kleine huisjes. Er verbleven ongeveer zes mensen in zo’n huisje!

De ezelopvang, nabij het vliegveld, is de moeite waard om te bezoeken. Je steunt hier niet alleen de opvang mee, maar je hebt ook nog eens een onvergetelijke ervaring. Bij de ingang kun je een zak wortelen kopen. Al rijdend, in de auto door het park, komen er honderden ezels langs je auto voor zo’n heerlijke wortel.

bonaire met kinderen

Bonaire kent nog een beschermd gebied, namelijk de mangroves. Een bezienswaardigheid als het om natuur gaat. In februari is het jaarlijkse Carnaval. Dit wordt in Bonaire uitbundig gevierd. De optochten zijn zowel in Kralendijk als in Rincon.

Blogs over Bonaire met kids

Lees meer
Lees meer

Praktische tips Bonaire met kinderen

Bij elke supermarkt die je binnenloopt, is er een ruime keuze aan luiers en voeding. Bij Wharehouse kun je bijvoorbeeld luiers van de merken ‘Jumbo’ of ‘Pampers’ kopen. Wil je graag Olvarit potjes geven aan je kindje, dan kun je deze kopen bij supermarkt ‘Van denTweel’.

Draagt jouw kindje nog een luier en maak je gebruik van zwemluiers? Neem deze dan mee vanuit Nederland. Alleen bij de DA drogist in Bonaire zijn deze zo nu en dan te koop. De tip om een wasbare zwemluier in Nederland te kopen, geef ik je dan ook graag.

Het meest kindvriendelijke restaurant waar wij in Bonaire gegeten hebben is Joe’s restaurant. Het restaurant bevindt zich tegenover het Van der Valk resort in Kralendijk. Dit restaurant heeft een grote speel- en leeshoek. In elke restaurant waar wij kwamen was er in ieder geval wel één kinderstoel te vinden. Let wel op! In alle restaurant waar wij hebben gegeten zijn wij geen baby verschoningstafel tegengekomen. Voor de hygiëne is het dus fijn om een verschoonmatje mee te nemen. Wij verschoonde onze dochter op de achterbank van de auto of gewoon op een bankje of tafel.

Bonaire kent vele mooie duik- en snorkelspots. Maar wanneer je gewoon naar strand wil, heb je weinig plekken met zand. Koop daarom in Nederland al waterschoentjes die je goed kunt gebruiken wanneer je het water in wilt. Bachelor’s Beach en Sorobon Beach Resort zijn wel echte strandjes. Sorobon biedt tegen betaling een mooi strandbedje/cabin met schaduw. Op andere plekken is het aan te raden om een parasol en een stoeltje mee te nemen.

bonaire met kinderen

Ben je van plan om te duiken of snorkelen, koop dan een STINAPA tag. Deze zijn verkrijgbaar bij de duikshops en VVV-kantoor. Wil je meer informatie, kijk dan even op de STINAPA site.

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Op dit moment is Bonaire één van de landen waar het zika-virus ooit tot uiting is gekomen. 

Bonaire kun je makkelijk binnen 2 weken verkennen. Wanneer je een auto huurt, huur dan een pick-up. Er zijn namelijk veel offroad wegen die je naar mooie plekjes kunnen brengen. Op dit eiland kan er ook gefietst worden. De hoofdwegen zijn goed begaanbaar. Heb je zin in een leuke fietstocht langs de slavenhuisje en de zoutvlaktes, dan is het aan te raden om een dagje fietsen te huren. Tip huur je auto bij Sunny Cars, zonder gedoe en bijkomende kosten. 

Bonaire kan in de zomermaanden erg warm zijn. Reis je met een baby, dan is het wellicht verstandig om Bonaire te bezoeken in de maanden januari t/m april. Vanaf april zullen de temperaturen stijgen. In de maanden augustus en september kun je ook nog last hebben van orkanen en hevige korte regenbuien. Deze regenbuien kunnen overigens duren tot eind januari.

Scroll to Top