Home / Zweden met kinderen

Zweden met kinderen

Een vakantie in Zweden met kinderen is heel geschikt voor wie op zoek is naar ruimte, natuur en leuke kindvriendelijke steden. Bloggers Vera, Esther en Tikva maakten een rondreis door Zweden met het gezin en ontdekten mooie meren en leuke stadjes. 

Maar je kunt ook voor een stedentrip of korte vakantie naar Zweden met kids. Zo vlogen we naar Stockholm wat echt een van de leukste steden is in Europa voor gezinnen. Er zijn enorm veel kinderactiviteiten te vinden. In de blogs geven we genoeg tips voor een fantastische vakantie. 

Zweden kosterhavet

Op zoek naar een goede georganiseerde reis door Zweden? ANWB vakantie heeft een familierondreis door zweden met eigen auto en veel sportieve activiteiten. De Jong Intra betaalbare familiereis het beste van zweden. Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Voor een reis op maat kan je terecht bij Riksjafamily. Voor wie op zoek is naar een actieve vakantie met het gezin is er enorm veel keuze. Wat dacht je van zelf een vlot bouwen en daarop slapen? Met een Quad door de natuur rijden of een stukje milieuvriendelijker te paard. 

De meeste gezinnen gaan in de zomervakantie naar Zweden. Dan is de kans op mooi weer ook veruit het beste. Het zuiden van zweden is ook de meivakantie nog goed te doen. Wij gingen zelf in de herfstvakantie naar Zweden met Stenaline boot van Kiel naar Gotenburg dat is ook echt heel goed te doen. Via Directferries kan je ook makkelijke alle rederijen vergelijken, bekijk hier het aanbod

Ook hoor je steeds vaker gezinnen die kiezen voor wintersport in Zweden of voor een kerstvakantie in Lapland. Hartstikke leuk maar zeker niet goedkoop. 

Plan je rondreis door Zweden met kids

Op zoek naar een mooie route voor een rondreis door zweden met kinderen. Hier lees je hoe wij het hebben aangepakt. 

Lees meer

Hoogtepunten van een vakantie in Zweden met kids

We hebben onze uitgebreide blogs over verschillende bestemmingen in Zweden opgedeeld per regio. Skåne in het zuiden is waar je vakantie start als je met eigen auto uit Denemarken komt. Dalarna staat bekend als het meren en folklore gebied. Småland, het land van Pippi Langkous is erg gezinsvriendelijk. Terwijl Zweeds Lapland natuurlijk enorm tot de verbeelding spreekt. 

Stockholm

Lees meer

Göteborg en de westkust

West-Zweden is prachtig. Wij bezochten de Bohuslän kust met honderden eilanden en leuke watersportactiviteiten. Ook gingen we naar Dalsland oftewel het Zweedse meren gebied. Hier is het ontzettend groen en rustig maar kan je ook terecht voor outdooractiviteiten zoals klimparken en ziplines. Combineer al die natuur met een paar dagen in gezellig en kindvriendelijk Göteborg

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Skåne met kinderen

Lees meer

Dalarna met kinderen 

Småland met kinderen

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll naar top