Home / Italië met kinderen

Italië met kinderen

Italië met kinderen is een fijne bestemming voor een stedentrip of langere vakantie. Het was zelfs de eerste moeder-dochter trip die ik maakte met mijn dochter. Ze is gek op pasta en onze pasta-workshop was dan ook een hoogtepunt van het weekend.

interrail intalie route plannen


Eten is zeker een hoogtepunt van een vakantie in Italië met kinderen. Pizza, pasta en natuurlijk de lekkerste ijsjes. Een voordeel van een vakantie in Italië ten opzichte van diverse andere bestemmingen aan de Middellandse Zee is dat je de hele dag door in restaurants terecht kan en je dus Nederlands dinertijden kunt aanhouden. 

Voor een zomervakantie in Italië kan je met eigen auto gaan, maar voor een korte vakantie of stedentrip Italië is het vliegtuig handiger. Er zijn een heleboel low-cost airlines die naar Italië vliegen en dit maakt dat je zeker buiten het hoogseizoen vaak voordelige vluchten kunt vinden. Wie wil er nou niet naar Rome met kinderen voor een lang weekend? Waarom zou je geschiedenis uit de boekjes leren als je het hier ook echt kunt beleven? Venetië met kinderen is nog zo’n droombestemming maar ook veel minder bekende steden zoals Bologna zijn hartstikke leuk. Het is best wel makkelijk om je vakantie in italie kindvriendelijk te maken. Er is een enorm afwisselende natuur, je kunt wandelen in de Alpen maar ook genieten van de stranden aan de Middellandse zee. Voor actieve gezinnen zijn er mogelijkheden genoeg om te fietsen in Italië, paard te rijden of diverse watersporten uit te oefenen.

Kies ervoor om te overnachten in een agriturismo in Italië waar de boerderijdieren zorgen voor een kindvriendelijke ervaring. Of slaap bij een lieve opa en oma in een kindvriendelijke B&B in Italië. Wij hebben zelf ook goede ervaringen met het gebruik van Airbnb in de grotere steden in Italië. Je wordt dan echt opgenomen in een gezin. Geen zin of tijd om het zelf te regelen?

Noord-Italië met kinderen

Het noorden van Italië bestaat uit de regio’s Emilia-Romagna, Friuli-Venezia-Giulia, Ligurie, Lombardije, Piemonte, Trentino - Zuid-Tirol, Valle-Daosta, Veneto. Het is een gebied met een enorm afwisselende natuur. In de winter kan je skiën in het hoge noorden en in de zomer kun je er goed wandelen. Een vakantie aan het Gardameer is als jaren populair bij Nederlandse gezinnen. Een bezoekje aan Venetië met kinderen is echt een bijzondere ervaring, deze stad is supermooi. Andere grote steden in deze regio zijn Milaan,Turijn en Bologna. Niet heel deze regio is trouwens zo bekend, zo reden we via Italië naar Slovenië en binnen een uur van Venetië kom je echt in een Italië met weinig toeristen.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Midden-Italie met kinderen

Het midden van Italie bestaat uit de regio’s Lazio, Marche, Toscane, Umbria. Waarbij voor veel gezinnen een vakantie naar Toscane met kinderen natuurlijk helemaal voldoet aan het Romantische beeld van Italie.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Zuid-Italië met kinderen

Het zuiden van Italië bestaat uit de regio’s Abruzzen, Basilicata, Calabrie, Campanie, Molise en Puglia. Ook de eilanden Sardinië en Sicilië horen bij het zuiden van Italië. De meeste gezinnen zullen kiezen voor een vliegvakantie naar Zuid-Italië of eventueel ter plekke een auto huren voor een rondreis door Zuid-Italië. In de herfstvakantie en meivakantie kan je hier al heerlijk de zon opzoeken.

Lees meer
Lees meer

Sicilië met kinderen

Naar Sicilië of Sardinië met je eigen auto? Vergelijk het aanbod van de verschillende rederijen via directferries.

Lees meer

Sardinië met kinderen

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top