Home / Nicaragua met kinderen

Nicaragua met kinderen

Nicaragua vakantie met het gezin. Dit buurland van Costa Rica is de goedkoopste en ook een van de meest authentieke landen in Midden-Amerika. Je kunt in dit land prima reizen met het openbaar vervoer maar dit gaat niet heel snel. Andere opties zijn het huren van een auto of kies voor een georganiseerde rondreis.


Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt met kinderen maar Nicaragua is absoluut in opkomst, ook als familiebestemming. Wij bezochten zelf dit land drie weken lang in 2008 (dus nog met zijn 2e) en schreven daarna niet voor niets "Nos mucho gusta Nicaragua" (wij houden van Nicaragua). Het land heeft een heerlijk ontspannen sfeertje en een hele vriendelijke bevolking. Waar andere landen in de regio hoogtepunten hebben als de ruïnes zoals Mexico natuurparken zoals Costa Rica of geweldige stranden zoals Panama heeft Nicaragua wat ons betreft niet een duidelijk uitschieter.

Het heeft van alles wat zoals de gezellige en mooie koloniale steden Leon en Granada. Waarbij Granada de meest toeristische stad van het land is met Boutique hotels, veel Spaanse scholen en westerse restaurantjes. Natuur kan je vinden op bijvoorbeeld Isla Omtepe een eiland bestaande uit 2 vulkanen in een van de grootste meren ter wereld. De stranden van San Juan del Sur zijn leuk voor surfers en voor Caraïbische sferen kan je vliegen (of een lange reis overland) naar de Corn Islands. Voor actieve gezinnen is er tijdens een Nicaragua vakantie veel te doen zoals kajakken, vulcano boarden, ziplijnen en diverse vulkanen beklimmen.

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist. Die ook weet wat gezinnen belangrijk vinden. Bekijk hier de Nicaragua familiereizen

Reisverslagen en blogs Nicaragua met kinderen

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

 

 

Scroll to Top