Home / Nepal met kinderen

Nepal met kinderen

Op vakantie naar Nepal met kinderen? Wij bezochten Nepal voor het eerst in 2007 als onderdeel van een lange reis, lang voordat we überhaupt nadachten over het ouderschap. 

We hadden vijf weken in Nepal en vonden het een geweldig land. De aardige mensen, de ontzettend gave natuur (we liepen bijna drie weken door de bergen), de chaos, de geuren en de tempels. Nepal is echt een bijzondere bestemming. Maar kun je ook naar Nepal met kids? Het was zeker niet een van de landen waar we aan dachten toen onze dochter nog een baby of peuter was. De hoogte, gebrekkige hygiëne maken en beroerde wegen maken Nepal uitdagender dan bijvoorbeeld Zuid-Oost Azië of Sri Lanka. 

Nepal met kinderen

Met meer reiservaring en met een kindje dat ook langere wandeltochten kan maken, komt Nepal opeens hoog binnen op onze wishlist. Zeker nadat we twee andere ouders zo'n reis zagen maken. 

Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com. Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero kunnen ze je helpen een reis naar Nepal samen te bekijken. Bekijk ook de groepsreis India en Nepal van Djoser of van Sawadee.

Wanneer naar Nepal met kinderen?

Een ding om rekening mee te houden is het Nepaleese klimaat. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat je op reis gaat naar Nepal zonder de Himalaya te willen zien, of nog beter er te wandelen. De meest populaire maanden hiervoor zijn oktober en november en maart en april. De temperaturen zijn overdag ook in de Himalaya dan alweer warm. December tot en met februari is kouder, het vriest 's nachts op hoogte maar in Kathmandu en Pokhara is het zelfs dan nog rond de twintig graden. Deze hele periode is het vaak helder en valt er weinig regen. 

De slechtste maanden zijn juni tot en met september. Hoewel er wel reisorganisaties zijn die vakanties naar Nepal in de zomervakantie aanbieden, zijn dit de allernatste maanden van het jaar. Het regent gemiddeld meer dan 15 dagen per maand, de bergen zitten dan ook meestal achter de bewolking en de kans op landverschuivingen is groot. 

Pech dus voor ouders met leerplichtige kinderen. Totdat we in onze omgeving twee gezinnen hoorden die in de kerstvakantie naar Nepal gingen. Waarom ook niet? Zoals altijd zijn vliegtickets in de kerstvakantie wel wat duurder maar dat kun je weer compenseren doordat Nepal ter plekke erg goedkoop is. Met kinderen ga je waarschijnlijk toch geen trekking van een week of meer maken en doordat je minder hoog gaat, heb je ook minder last van de lage temperaturen. Twee weken is toch een mooie periode om wat van het land te zien. Ook in de meivakantie naar Nepal gaan is natuurlijk een optie als je dan twee weken hebt.

Kortom we hopen je binnenkort meer tips te kunnen geven voor Nepal met kids. 

nepal met kinderen


Blogs over Nepal met kinderen 

Lees meer
Lees meer
Scroll to Top