Home / Weekendje weg met kinderen

Weekendje weg met kinderen

Ook zo’n zin in een leuk weekendje weg met kinderen? Keuze genoeg: blijf je in eigen land of wordt het een bestemming net over de grens in België of Duitsland? Of ga je voor een verre bestemming zoals Barcelona of Stockholm. Alles is mogelijk. Een weekendje weg met kids kan betekenen lekker buiten zijn en fietsen in de natuur, maar je kan ook een gave stad met kindvriendelijke attracties bezoeken.

We hebben op onze site veel informatie over weekendjes weg in diverse landen, de meeste door onszelf (met onze dochter) getest een aantal door onze vaste bloggers met gezin. Alle weekendje weg met kids bestemmingen hebben we hier voor je verzameld met links naar de artikelen. Inspiratie genoeg voor een leuk weekendje weg met gezin. 

Lees meer
Lees meer

Weekendje weg in Nederland met kinderen

In eigen land zijn er veel mogelijkheden voor wie met kinderen weg wil. Bovendien is het omdat je weinig reistijd hebt zelfs mogelijk te kiezen voor een nachtje weg met kinderen in plaats van direct te gaan voor een heel weekend. Zijn jullie nieuwe ouders lees dan ook onze tips voor je eerste weekendje weg met baby.

Leuke stad weekend weg met gezin

In Nederland hebben we verschillende steden die ons erg goed bevallen zijn voor een weekendje weg met kinderen. Zo is Delft is een leuke compacte stad met een gezellige uitstraling en kindvriendelijke activiteiten zoals het science museum. Andere aanraders waar je wellicht niet direct aan denkt zijn steden zoals Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Weekendje weg natuur met kinderen

Wil je een weekendje weg met familie maar dan liever genieten van de rust en Nederlandse natuur dan hebben we enkele kindvriendelijke gebieden ontdekt. Een weekendje weg naar de Waddeneilanden is altijd een goede keuze en we hebben een aantal leuke alternatieve tips voor je verzameld. Denk ook eens aan mooi Friesland met natuurgebieden zoals Lauwersmeer of de Alde Feanen. Voor echte natuur, ontspanning en lekker fietsen of watersport. Zuid-Limburg is ook een aanrader voor gezinnen die op zoek zijn naar natuur in combinatie met kasteelruïnes en bijvoorbeeld de stoomtrein. Voor een typisch Nederlands weekendje weg ga je voor Nederland boven Amsterdam met veel water en dorpjes zoals Marken en Volendam.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Check de aanbiedingen van deze accommodaties voor een weekendje weg met kinderen 

 1. Check nu de aanbiedingen van Landal Bungalowparken met goedkope last-minutes zoals het mooie bungelowpark bij Trier.
 2. Gezellig en goedkoop de familiearrangementen bij voordeeluitjes.nl
 3. Beproef je geluk, heel goedkoop bieden op een bungalowpark via vakantieveilingen.

Weekend pretpark of bijzonder vakantiepark met gezin

Voor een leuk weekendje weg met gezin kan je natuurlijk ook kiezen voor een pretpark, bijzonder hotel of vakantiepark. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Weekendje weg in België met kinderen

Weekendje Ardennen met kids

Bij Belgie denk je misschien direct aan een weekendje ardennen met kids. Dit hebben we inmiddels meerdere keren gedaan. Natuur, fietsen, kastelen, sprookjes en lekker eten, what’snotto love. Voor een weekendje weg in de Ardennen kan je bijvoorbeeld een stukje doen van de kastelenroute, de sprookjesroute of ga voor een stedentrip naar het Belgische Dinant of het Franse Charleville-Mézières.

Aan de rand van de Ardennen is er Namen een stad met een enorm fort. Hier kan je met een treintje doorheen rijden of spelen in de grote speeltuin.

Lees meer
Lees meer

Weekendje weg België stedentrips

Behalve de Ardennen zijn er in België ook vele leuke steden die erg geschikt zijn voor een weekendje weg met een kind. In Vlaanderen is bijvoorbeeld Mechelen is een stad die zich specifiek richt op gezinnen met (jonge) kinderen en het is echt hartstikke leuk voor een stedentrip. De stad is lekker compact maar heeft toch veel te doen met spelprikkels, de mooie oude stad en de dierentuin. Tongeren is ook een leuke citytrip met kids als je kinderen interesse hebben in de Romeinen.

In Wallonië zijn we erg gecharmeerd van Mons. Mons is gelegen bij volgens ons de mooiste dierentuin van de Benelux en er is ook een heel gaaf Science museum.

De Belgische hoofdstad Brussel loopt over van musea en attracties die ook geschikt zijn voor gezinnen.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Check de aanbiedingen van deze accommodaties voor een weekendje weg met kinderen in België en Duitsland

 1. Check nu de aanbiedingen van Landal Bungalowparken met last-minutes voor 99,- euro zoals het mooie bungelowpark bij Trier.
 2. Gezellig en goedkoop de familiearrangementen bij voordeeluitjes.nl
 3. Betaalbaar, kindvriendelijk appartementen aan de Belgische kust via Holidaysuites.

Weekendje weg in Duitsland met kinderen

Bremen is misschien wel onze favoriete weekendje weg met peuter van het afgelopen jaar. De oude stad is interessant, er is veel groen en een aantal kindvriendelijke belevingsmusea. Een jaar later gingen we naar zusterstad Bremerhaven en ook ook nu weer waren we enorm onder de indruk. De stad is totaal anders, heel modern en de attracties voor kinderen zijn geweldig.

Lees meer
Lees meer
Lees meer

We bezochten ook verschillende andere leuke steden voor een weekendje weg in Duitsland met kinderen. Zo heb je Hannover met aquarium, de grote dierentuin en veel meer. Het erg moderne Frankfurt heeft ook genoeg te doen voor een nachtje weg met kinderen. Je kunt deze steden combineren met kleinere steden en natuur. Hannover combineerden we met Hildesheim een superschattig en mooi Duits stadje met verschillende bezienswaardigheden die op de werelderfgoed lijst staan.

We bezochten voor meerdere weekendjes weg bestemmingen op en langs de Duitse sprookjesroute. Die zijn heel geschikt voor een lang weekend weg. Je kunt slapen in het kasteel van Doornroosje, wandelen door eeuwen oude bossen of het interactieve museum Grimmwelt bezoeken.

Lees meer
Lees meer

Een andere leuke regio voor een weekend weg met kids is de Moezelregio. Een ontzettende leuke Duitse wijnregio met veel kastelen en natuur. Met romeinse stad Trier, Saarburg met enorm veel te doen in de omgeving en Cochem.

Wil je een nachtje weg met kids dan zijn Tecklenburg en het teutenburgerwald goede opties. Het is een vriendelijk en mooi stadje net over de grens. We gingen in eerste instantie een dagje naar Tecklenburg maar zijn alweer terug geweest om te fietsen in de omgeving. Hier kan je dus prima een weekend doorbrengen met een combinatie van natuur en cultuur. We kiezen vaak voor Duitsland wanneer we op zoek zijn naar een goedkoop weekendje weg met je kind omdat eten, drinken en ook familiekamers in Duitsland minder kosten dan in Nederland.

Wil je Nederland en Duitsland combineren denk dan een aan Aken. Leuk voor een dagje weg met kinderen.. Wij gingen de dag ervoor winkelen in Maastricht en fietsen in de omgeving.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Weekendje weg met kinderen in Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Wil je een paar dagen weg met kids en zoek je een keer wat anders dan Nederland, Belgie of Duitsland maar wil je niet vliegen denk dan eens aan Noord-Frankrijk of aan Luxemburg.

De Franse stad Lille is erg groen met veel parken en zelfs een gratis dierentuin in het centrum. Dankzij de metro is de stad toch goed te doorkruisen. Rondom het centrum zijn diverse grote musea en hangt een echt Franse sfeer vol statige huizen terwijl het autoluwe centrum vol zit met gezellige pleintjes. Er is zoveel te beleven dat een weekendje Lille met kinderen eigenlijk te kort is.

Ook Luxemburg vinden wij een hele fijne bestemming waar we inmiddels al meerdere jaren een weekendje hebben doorgebracht. Ga naar het leuke Luxemburg stad dat je kunt combineren met bijvoorbeeld ParcMerveilleux een spookjespark voor kinderen. Of bezoek juist het noorden van het land waar je heerlijk kunt wandelen met kinderen en waar veel kastelen zijn

Lees meer
Lees meer
Lees meer

Weekendje weg met kinderen met het vliegtuig, boot of trein

Waarom zou je eigenlijk niet kijken naar een vliegbestemming voor je weekendje weg met kids? Zeker in het voor- en najaar kan je vaak aantrekkelijke aanbiedingen vinden. Voor een goedkoop weekendje weg met kinderen hoef je echt niet uitsluitend naar onze buurlanden te kijken. Over het algemeen hebben we echter de ervaring dat wanneer je een lastminute weekendje weg met kids wil je dat beter niet kunt gaan vliegen.

Dit zijn de tripjes die je het beste wat verder van te voren regelt. Kijk wat er mogelijk is met de optie vrijdagmiddag heen en op zondag terug en maak gebruik van de lange weekenden zoals Pasen en Pinksteren. Liever niet vliegen ga dan met de boot naar Newcastle. Je merkt dat steeds meer mensen wel graag een weekendje weg willen met kids maar ook bewust zijn van hun co2 footprint. In dat geval zou ik je aanraden te kiezen voor Frankrijk, Oostenrijk of Duitsland. Allemaal goed te doen met de trein. 

Onze 5 favoriete weekendjes weg met kinderen

 1. De Eifel in Duitsland, natuur en dinopark
 2. Innsbruck in Oostenrijk, veel te doen en prachtige omgeving
 3. Genua in Italië, nieuwe vluchtroute en veel te doen
 4. Maastricht in Nederland, mooie stad
 5. Düsseldorf en het Neaderthal

Een van onze leuke weekendje weg was een moeder dochter-trip naar Stockholm. Een bestemming die vanwege de vele indoor activiteiten ook heel geschikt is voor een weekendje weg in de winter. Het jaar daarvoor gingen we ook op moeder-dochter weekend maar toen naar het zonnige Bologna. Vol met lekker eten, een uitstapje naar Ferrara de meest fietsvriendelijke stad van Italië en diverse werelderfgoed attracties.

Ga bijvoorbeeld een weekendje naar Barcelona, Parijs of Rome. Zoek je een origineel weekendje weg met kinderen denk dan eens aan Riga, Tallinn, Skopje of Straatsburg. Dit zijn bovendien bestemmingen die een heel stuk vriendelijker zijn voor je budget.

Kindvriendelijke steden in West-Europa en Scandinavië

In West-Europa en in Scandinavië zijn super veel leuke steden die echt geschikt zijn voor het hele gezin. Ons meest recente trip ging naar Innsbruck, niet zo bekend maar wel een heerlijke stad. Sowieso zijn we erg gecharmeerd van steden in Oostenrijk, Groot-Brittannië en Scandinavië vanwege de hoge kwaliteit van activiteiten. Hier heb je echt goede science musea, mooie dierentuinen en aquaria waardoor je ook bij minder weer meer dan genoeg te doen hebt. Onze dochter geniet volop en voor haar is elke dag "kinderdag" tijdens zo'n stedentrip. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Kindvriendelijke steden in Spanje, Portugal en Italië

Bij een stedentrip met kinderen met het vliegtuig denken veel ouders direct aan Zuid-Europa. Steden zoals Lissabon, Valencia en Barcelona zijn ontzettend populair. Toch valt het mij elke keer weer op dat de kwaliteit van kindvriendelijk activiteiten in Zuid-Europa echt een stuk lager ligt dan in West-Europa. Als er al kindermusea zijn dan zijn die zelden echt interactief. 

Wij zijn vooral gek op Italië en komen er elk jaar wel een keer. Het is alleen wel goed om je van te voren te beseffen dat een stedentrip hier meer draait om zon, lekker eten, ijsjes, speeltuintjes en sfeerproeven dan om kindvriendelijkheid. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Originele, betaalbare en kindvriendelijke steden in Oost-Europa, Marokko en Turkije

Wil je een keer wat anders dan anders, zoek je een originele weekendje weg bestemming die ook nog vriendelijk voor het budget is? Ga dan naar Oost-Europa of vlieg wat verder en kies voor Turkije of Marokko.

Wil je echt een stedentrip die wat betreft kwaliteitsniveau niet onderdoet voor west-europa. Waar ook echt toffe interactieve musea zijn ga dan voor Tallinn of Gdanks. Beide steden zijn bovendien echt heel mooi en hebben ook nog een strand. De prijzen liggen een stuk lager dan in Nederland. Wil je stad en natuur combineren? Kies dan voor Sofia. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top