Home / Voorbereiding / Tips / De 10 leukste autospelletjes met kinderen

De 10 leukste autospelletjes met kinderen

De 10 leukste autospelletjes met kinderen. Ik vroeg ouders een tijdje terug hun leukste tips waarmee ze hun kinderen vermaken onderweg in de auto of het vliegtuig. We kregen zoveel reacties met ideeën dat ik besloot de beste, meest genoemde en origineelste tips voor in de auto met jullie te delen! Deze spelletjes kwamen ons in ieder geval goed van pas tijdens de recente reizen naar Denemarken en Frankrijk.

De 10 leukste autospelletjes met kinderen

 1. De klassieke autospelletjes blijven populair: “ik zie. ik zie, wat jij niet ziet” en automerken tellen.
 2. Ook het ouderwetse magnetisch tekenbord is een hit bij veel kinderen.
 3. Leuk idee om zelf te maken. Jessica maakte voor haar peuter kartonnen kaartjes van 10 x 10 cm met gekleurde vlakken erop. Daarbij horen houten wasknijpers in dezelfde kleur als de kaartjes. Haar kindje moet dan de wasknijpers op de juiste kleuren van het kaartje zetten.
 4. De iPad of een andere tablet is een gegarandeerde manier om je kindje te vermaken tijdens een lange autorit.
 5. Luisterboeken zijn leuk voor het hele gezin.
 6. Tijdschriften, vakantieboeken, stripboeken en kleurboeken met kleurpotloden zijn ook goed vermaak voor op de achterbank.
 7. Muziek: zingen en gekke dansjes doen. Onze eigen dochter heeft ook al een heel arsenaal van moves die in de auto kunnen.
 8. Je kunt je kind ook meer gevoel voor afstand geven tijdens een lange autorit. Een gezin werkt met Post-It briefjes: 1 briefje voor elke 10 km. Op deze manier kan hun kind zien wanneer ze er bijna zijn. De briefjes die weggehaald mogen worden kan je weer gebruiken om mee te spelen, bijvoorbeeld door ze te mogen stempelen of er stickers op te plakken.
 9. Eten en spelen met eten is ook een goed tijdverdrijf. Geef de kinderen een lang stuk komkommer, wat snoeptomaatjes en enkele zoute stokjes (gezonde en lekkere snacks voor onderweg). Je kunt ze dan een opdracht geven om hier bijvoorbeeld een bus van te maken. Ze kunnen de komkommer tot een vierkant knagen en de snoeptomaatjes met de zoute stokjes aan de komkommer prikken als wielen. Maar je kunt dit zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Gegarandeerd veel plezier en de tijd vliegt op deze manier om!
 10. Autobingo kopen of zelf maken. Zelf maken is zeker bij een verre vakantie erg leuk. In Europa kies je voor kaartjes zoals tractor, paard en stoplicht. Maar ga je naar bijvoorbeeld Thailand met kinderen met een huurauto dan kies je natuurlijk voor een tuk-tuk, fietsriksja of tempel. Wie het eerst alles gezien heeft wint.
Auto huren in Panama

Ik ben benieuwd: kan je hiermee je kinderen vermaken tijdens een lange autorit of heb je nog een aanvullende tip? P.s. je kunt ook nog steeds meedoen en een vakantiepakket winnen.

6 gedachten over “De 10 leukste autospelletjes met kinderen”

 1. Leuke ideeën. Gaan we gebruik van maken.
  Maar waarom zit het kind op de foto bij nr 5 zo slecht in de autostoel? Erg onveilig.

 2. Wij spelen in de auto altijd raad her dier een van ons neemt een dier in gedachten de anderen moeten door vragen waarop alleen ja of nee geantwoord moet worden erachter komen welk dier het is. Leukste is het vogelbekdier raden ze nooit. Favoriete variant van Aafke is raad het tekenfilmfiguur.

 3. Saskia | KidsErOpUit

  Onze ervaring met de standaard autobingo’s is dat je er ook in Europa niet goed mee uit de voeten kan. Teveel dingen er op die je op de snelweg niet tegen komt.
  Magnetisch tekenbord was hier ook een grote hit toen ze in de peuter en kleuterleeftijd zaten. En raamstickers!
  Met die wasknijpers en kleurtjes snap ik niet helemaal… Ik geloof niet dat ze dat leuk hadden gevonden toen ze jonger waren. Te snel op uit gekeken denk ik (maar nu zijn ze te oud omdat uit te proberen 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top