Home / Reisinformatie / Europa / Portugal / Kindvriendelijk vakantiehuis of appartement, onze ervaringen met Muchosol
Muchosol appartement lissabon

Kindvriendelijk vakantiehuis of appartement, onze ervaringen met Muchosol

Op zoek naar een kindvriendelijk vakantiehuis? Of een kindvriendelijk appartement? Onlangs maakte blogger Esmeralda met haar vriend Sjoerd en tweejarig zoontje Cas een rondreis van twee weken door Portugal. Geen standaard pakketreis, maar een zelf samengestelde, kindvriendelijke rondreis van Lissabon naar de Algarve. De eerste paar dagen brachten ze door in Lissabon. Een soort mini-stedentrip aan het begin van hun vakantie dus. Maar waar verblijf je dan tijdens zo’n stedentrip met kinderen? Esmeralda koos voor een appartement via Muchosol en vertelt daarover.

Kindvriendelijk vakantiehuis

Muchosol garandeert je een fijne accommodatie zodat je optimaal kan genieten voor en tijdens je vakantie. Wil jij ook de wereld ontdekken met Muchosol en genieten van zo’n echte belevenis? Bekijk dan hier de actuele prijzen en het kindvriendelijke aanbod van Muchosol .

kindvriendelijk appartement muchosol

Kindvriendelijk vakantiehuis of appartement via Muchosol

Muchosol biedt al meer dan 10 jaar wereldwijd accommodaties aan van betrouwbare en professionele verhuurders op de mooiste plekjes.  Achter de schermen werken bij Muchosol 25 medewerkers om jouw vakantie zorgeloos te laten verlopen door de perfecte accommodatie voor je te vinden. Met ruim 20.000 accommodaties biedt Muchosol voor zowel een stedentrip als voor een strandvakantie een uitgebreide keuze. Of zoals ze zelf zeggen: een echte Muchosol belevenis! Omdat ze gespecialiseerd zijn in families hebben ze een groot aanbod van kindervriendelijke vakantiehuizen en appartementen. Niet alleen in Lissabon maar op vele zonnige bestemmingen. Huur een kindvriendelijk appartement in Ibiza, verblijf in een vakantiehuis op Cuba of een van de vele andere bestemmingen.

Reizen met kinderen is sowieso een belevenis en vergt voor velen een andere aanpak dan alleen of als stel een ticket boeken en gáán. Veel ouders hechten waarde aan enige vorm van planning en zekerheid als ze op reis gaan. Het is fijn om dan thuis de nodige voorbereidingen te kunnen treffen, zoals het boeken van je accommodatie. Dat is immers een belangrijk onderdeel van je reis. Wij letten bij het boeken van een kindvriendelijke accommodatie altijd op de ligging, de faciliteiten en de prijs.

muchosol appartement
muchosol appartement
muchosol appartement

Een appartement is voor velen wellicht niet de meest voor de hand liggende soort accommodatie, maar juist als je reist met kinderen vinden wij dit een hele praktische optie. Zeker voor het maken van een stedentrip met kinderen is het vaak ook nog een voordelige keus, omdat hotels in grote steden nu eenmaal prijzig zijn.

Daarnaast hebben de meeste appartementen één of meer aparte slaapkamers, zodat ons zoontje al naar bed kan terwijl wij nog even napraten over de dag zonder te hoeven fluisteren. Ook beschikken appartementen bijna altijd over een volledig uitgeruste keuken. Dit is vooral handig als je zelf wil koken en met kleine kinderen is het fijn om een magnetron en koelkast bij de hand te hebben. De mogelijkheid om te ontbijten in het appartement geeft je de vrijheid je dag zelf te beginnen op het tijdstip en de manier die jij bepaalt!

Kindvriendelijk appartement Lissabon

Ik boekte ons kindvriendelijk appartement in Lissabon dus via Muchosol. Voor een goed begin van onze rondreis door Portugal zochten we een kindvriendelijke accommodatie in Lissabon, met een goede ligging en twee slaapkamers. De keuze viel op een appartement in Bairro Alto, een sfeervolle oude wijk in het centrum van Lissabon. Voor vertrek was er per e-mail prettig contact met Muchosol en met de verhuurder om af te spreken hoe en wanneer we aankwamen en werden telefoonnummers uitgewisseld. Bij vertrek volgde zelfs een berichtje om ons een prettige reis te wensen.

Na een kort ritje vanaf het vliegveld en een berichtje via WhatsApp stond de verhuurder te wachten om ons welkom te heten in het appartement. Een hartelijke begroeting en een rondleiding later kon onze vakantie echt beginnen! In een heerlijk ruim, sfeervol en brandschoon appartement, van alle gemakken voorzien. Een lekkere fles wijn in de koelkast en een knuffelbeer voor Cas maakten het welkom voor ons af.  Muchosol kiest verhuurders, accommodaties én locaties met zorg uit!

Al snel bleek namelijk ook dat we voor een van de leukste bezienswaardigheden van Lissabon, de bekende nostalgische Tram28, niet eens ver te hoefden te zoeken.  Deze bleek namelijk gewoon onder ons balkon door te rijden. Over een Muchosol belevenis gesproken… blijer kon je ons zoontje niet maken!

In drie dagen heel Lissabon ontdekken is niet haalbaar. Er is simpelweg teveel te zien en te doen. Maar dankzij de dikke map vol tips over bezienswaardigheden, restaurants en winkeltjes die we in het appartement vonden en de aanvullende hulp van onze gastheer, konden we toch aardig wat afvinken van ons wensenlijstje. En na een dag vol cultuur opsnuiven, wandelen en lekker eten is er niets beter dan “thuis” komen op een fijne plek waar je nog even tot rust kan komen, om vervolgens in een comfortabel bed verder te dromen over alles wat vakantie zo leuk maakt!

kindvriendelijk appartement
kindvriendelijk appartement
kindvriendelijk appartement

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top