Lahemaa National Park, natuur vlakbij Tallinn

0

Het Lahemaa National Park is het oudste park van Estland en heel goed te combineren met een weekendje Tallinn. Het nationale park is maar een uur rijden van Tallinn. Dit grootste nationale park van Estland bestaat als sinds 1971. Verwacht bij het Lahemaa National Park geen ruig park want er wonen hier ook mensen. Wat je wel krijgt is een afwisselend park met veel naaldbomen, de zee, enkele riviertjes en moeraslanden. In het park staan ook diverse landhuizen die nu als museum zijn opengesteld voor het publiek. 

Lahemaa National Park tour

Vanuit Tallinn ben ik vertrokken naar het Lahemaa National Park met een gids. Deze Duits sprekende dame heeft een Nederlandse vriend meegenomen. Wel makkelijk dan hoef ik ook niet zo mijn best te doen. Ik merk toch wel dat het erg lastig is van de hele tijd Engels spreken opeens te switchen naar Duits. Ik oefen ook duidelijk niet genoeg. Maar goed de fietsen zijn prima en we rijden het dorpje uit op weg naar een oud vissersdorpje. Hier veel mooie houten huisjes en een hoop steentijd keien.

Lahemaa National Park Lahemaa National Park

Daarna rijden we een stukje terug en komen we echt in het dennenbos. Meer een National park zoals ik het me voorstel dus zonder huisjes. Maar mijn gids verteld dat dit Nationale Park in Estland niet gesticht is voor de natuur maar meer op politieke redenen. Allee dieren die hier wonen kan je elders ook tegen komen. Jammer genoeg komen we niets tegen, een eland was toch wel leuk geweest.

Na ruim tien kilometer door de bossen komen we weer in de bewoonde wereld. Hier is nog een boom waar mensen komen om en wens te doen en daarna binden ze een touwtje om de boom. Ik heb geen touw bij me maar ook niets belangrijks te wensen. Onze volgende stopt is het Palmse landhuis een mooi gebouw dat met traditionele meubels is ingericht. Hierna is het tijd voor een late lunch en om te stoppen met het fietsen.

Lahemaa National Park Lahemaa National Park palmse landhuis Lahemaa National Park

Wat actiefs doen en het park op de fiets zien was leuk maar ik had verwacht dat het allemaal iets ruiger zou zijn. Na de fietstocht gaan we verder met de auto we stoppen nog bij het visitor centre waar ik een film bekijk met informatie over het park. Ook gaan we naar een camping die ook huisjes heeft. Esten blijken wat betreft taal het meest gemeen te hebben met Finnen en ook houden ze net als Finnen erg van de sauna. Dat er op de camping ook een sauna is waar alle gasten ‘s avonds lekker samen ontspannen is hier dan ook helemaal normaal. Het schijnt dat er nog niet zoveel Nederlanders hier komen maar het beeld van “de Nederlander” is dat deze altijd met de caravan op pad is. We gaan nog naar een ander landhuis en dan zit de dagtocht erop. Ik vraag de chauffeur om op de terug weg nog te stoppen bij een mooie waterval. Ik vind hem nu al mooi maar in de herfst is deze nog twee keer zo groot en in de winter bevriest de waterval wat ook hele mooie plaatjes oplevert.

Lahemaa National Park

Lahemaa National Park
Eenmaal terug in Tallinn blijkt het daar veel geregend te hebben. Dan heb ik vandaag geluk gehad want in het park was het wel bewolkt maar viel niet meer dat wat spetters. Na de regen klaart het nog heel even op en ik loop nog een klein rondje. Het oude centrum van Tallinn is echt wel sprookjesachtig. 

Lahemaa National Park fietsen in Lahemaa National Park

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.