Home / Voorbereiding / Tips / Landal Adventure Game, speur naar grondstoffen en bouw je eigen digitale boomhut

Landal Adventure Game, speur naar grondstoffen en bouw je eigen digitale boomhut

De Landal Adventure Game is een nieuwe app waar je kids (en ja, jij zelf stiekem ook) tijdens een weekendje of vakantie op een Landal vakantiepark enorm veel plezier aan gaat beleven. In de app kan je een digitale boomhut ontwerpen en bouwen. Die is daarna dankzij Augmented Reality in de omgeving te plaatsen.

Maar voor zo’n boomhut heb je wel ‘grondstoffen’ nodig en die verzamel je tijdens een wandeling of fietstocht over het vakantiepark. In dit blog vertel ik je hoe het werkt!

Check hier ook gelijk de Landal aanbiedingen met korting tot 40%

Landal Adventure Game

Waarom de Landal Adventure Game

We werden door Landal uitgenodigd om deze app te testen. Daarom had ik ook de kans wat achtergrond informatie te krijgen over deze app. De Landal Adventure Game is speciaal ontwikkeld met kinderen van 8 tot en met 12 jaar in gedachten.

Wat trouwens niet betekent dat jongere of oudere kinderen het niet ook prima kunnen spelen. Onze dochter is bijvoorbeeld pas net zeven en had ook geen hulp nodig. En ik ben zelf bijna veertig en minstens net zo fanatiek en een boomhut bouwen voelde weer een beetje als “de Sims” spelen. Veel te verslavend en telkens maar proberen nieuwe mooiere dingen te krijgen.

Het is juist met games zoals Pokemon Go, Minecraft en wie weet ook wel de Sims in gedachten dat deze game is gecreëerd. Het beste van twee werelden: wel gamen maar ook buiten actief zijn.

Landal Adventure Game

Hoe werkt de app?

De app is gratis te downloaden voor iedereen. Gewoon even in de Apple of Android store kijken op “Landal Adventure”. We downloaden de game op mijn iPhone 6S. Volgens de ontwikkelaars is speciaal rekening gehouden met het feit dat kids niet allemaal de nieuwste telefoons hebben. We moeten kiezen voor een jongetje of meisje als “avatar’ en daarna kunnen we op pad.

Landal Adventure Game

Op zoek naar grondstoffen

We zien een kaart van het park en daarop de bij ons in de buurt aanwezige mystery boxen. Een soort houten krat. Wanneer je dicht genoeg bij het krat bent geeft de telefoon een trilling. Met een mini-game (meerdere keren drukken op je telefoon) krik je het krat open en dan tada!!!!

Landal Adventure Game

Hout, steen, plastic of plantaardig materiaal: alle grondstoffen zijn nodig om een mooie boomhut te bouwen. Hoe meer hoe beter natuurlijk. “Ik zie er een” en weg is onze dochter alweer. We hoeven ons zeker geen zorgen te maken of ze wel genoeg beweging krijgt dit weekend.

Landal Adventure Game

De Landal Adventure game is ook nog een goed voor het oriëntatie vermogen want hoe je de telefoon houdt, bepaalt natuurlijk ook welke kant je uit moet. Ook aan veiligheid is gedacht. Kom je bij het rand van het park dat komt er een pop-up “Het park houdt hier op, er liggen achter deze grens geen mystery boxes verborgen”

Landal Adventure Game

Het is de bedoeling dat kinderen zelfstandig met een telefoon op pad kunnen. Daarom is er naast de “expeditie” modus ook een “kaart” hierop staat de huisjes maar ook belangrijke plekken in het park zoals de receptie, speeltuin en het zwembad. Mocht je kind toch niet meer weten waar op het park ze zich bevinden dan kunnen ze met de hulp van deze kaart altijd terug keren naar bepaalde herkenningspunten.

De kratten liggen over het hele park en zo kom je ook nog eens ergens anders dan bij je eigen huisje en de centrale faciliteiten. Zo ontdekken we dat er op Landal Miggelenberg verschillende leuke kleine speeltuintjes zijn.

Landal Adventure Game
Landal Adventure Game

Boomhut, strandhut, berghut of watervilla

Wij zijn bij Landal Miggelenberg een park is een bosrijke omgeving. Daarom kunnen wij een boomhut bouwen. De adventure game kan je spelen op alle Landal Parken in alle landen! Voor Hof van Saksen is er een eigen app.

Je kunt echter niet overal een boomhut bouwen. Dit kan ook een strandhut, berghut of watervilla zijn. Dat hangt er vanaf of je park een ligging heeft in de bossen, met veel water, strand of juist in de bergen.

Landal Adventure Game

Een boomhut bouwen in de Landal Adventure app

Wanneer we eenmaal een flink voorraad grondstoffen beginnen we met bouwen. Hiervoor moeten we in de app kiezen voor de “boomhut modus” Wij bouwen een boomhut en kunnen kiezen uit een hut rondom een boom of op vlonders.

We beginnen met de vloer, dan muren en dan….. Oh nee de voorraad is al op. Maar even een kleine boomhut dan bouwen maar wel met toffe extra’s zoals een glijbaan en een schommel. De boomhut kunnen we dankzij Augmented Reality vervolgens op een mooi plekje in het park plaatsen. Net alsof deze er echt staat.

Landal Adventure Game

Omdat we op één telefoon spelen moet ik daarna toch alles weer afbreken. Zo kan mijn dochter opnieuw beginnen. Je krijgt gelukkig de grondstoffen wel terug. “Zullen we nog wat grondstoffen zoeken” mevrouwtje heeft al weer wat tofs gezien dat ze wil bouwen. Het is toch echt bedtijd morgen weer een dag.

Landal

Wanneer je een aantal dingen hebt gebouwd ga je een level omhoog. Een hoger level geeft weer nieuwe voorwerpen om te gebruiken. Andere muren, ramen en deuren maar ook versiering zoals planten en fun elementen zoals een BBQ voor de tuin of trampoline. In ons weekend hebben we level 3 gehaald maar je kunt tot level 5. Dit spel is dus eindeloos te spelen ook als je een week naar een Landal Park gaat.

Zolang je de app niet wist, blijft je voortgang ook bewaard. Ga je een volgende keer weer naar een Landal Park dan kan je gewoon lekker verder spelen!

Landal adventure game

Extra features in het Landal Adventure boekje

De Landal app is gratis te downloaden en te spelen. Je hebt ook niet constant WiFi nodig, alleen bij het downloaden en om de laadplekken van de kistjes op te halen. Daarna kan je offline spelen. Er zijn ook geen in-app aankopen.

Wel is het mogelijk om bij de receptie van Landal een Landal Adventure boekje te kopen voor 2,99 euro. In dit boekje staat niet alleen uitleg over de game maar ook te twee te scannen “mystery boxen”. Met de ene krijg je een aantal bijzondere voorwerpen. De andere zorgt ervoor dat je ook eenmaal thuis dagelijks nog een mystery box krijgt met grondstoffen. Zo kan je toch nog (op een lager tempo) door bouwen.

Landal Adventure Game

Win een overnachting in een echte boomhut op Landal Miggelenberg

Extra leuk! Bouw een toffe boomhut in de Landal Adventure app en slaap volgende keer in een echte boomhut. Deze supertoffe boomhut (of moet ik zeggen boomhut villa) kan je vinden op Landal Miggelenburg. Maak een screenshot van je boomhut en plaats deze op social media met de #OntdekLandal.

Op korte termijn weg? Check hier ook gelijk de Landal aanbiedingen met korting tot 40%

Meer inspiratie nodig? of kan je niet kiezen welk Landal park? Check ook dit blog:

kinderbungalo landal miggelenburg
Landal miggelenberg

Wij werden uitgenodigd door Landal om deze game te spelen. Zoals je van ons gewend bent delen we onze eigen ervaring en mening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top