Home / Voorbereiding / Tips / Zwanger, plan je babymoonvakantie met onze 8 tips!

Zwanger, plan je babymoonvakantie met onze 8 tips!

Ik heb het gevoel dat we niet echt een babymoon hebben gehad. Tenminste als je met een babymoonvakantie bedoelt een laatste romantische reis waarbij je heel bewust bezig bent met tijd samen voordat de baby komt.

Ik ging nog 10 dagen zwanger backpacken door de Balkan en we gingen samen een weekje naar Polen. Ook onze reis naar Jordanië zou je een babymoon kunnen noemen omdat we bewust nog even gewacht hadden tot na die vakantie om zwanger te proberen te worden. Toch zou ik willen dat ik had geweten wat ik nu weet zodat ik een babymoonvakantie had kunnen plannen met alles wat je echt gaat missen en die dingen die reizen met kinderen wel degelijk anders maken dan daarvoor.

Onze babymoon in Polen in november, koud!
Onze babymoon in Polen in november, koud!

Niet een babymoon in een luxe resort en een week op je kont, want dat past niet bij ons maar een actieve tijd met de 8 componenten die volgens mij de ideale babymoonvakantie of babymoonweekend moet bevatten

Uitgebreid uit eten

Wij zijn van die ouders die hun kind regelmatig meenemen uit eten. Het kan dus best maar je hoeft niet te hopen op een goed gesprek tijdens het tafelen. Je bent namelijk druk zat om er voor te zorgen dat de kleine dondersteen eet en niks kapot maakt. Bovendien moet je altijd rekening houden met de etenstijden van je kind. Om 17:00 is een restaurant toch een heel stuk ongezelliger dan om 20:00.

goed restaurant camping slovenie

Uitslapen

Oh was mis ik het om echt te kunnen uitslapen. De luxe om gewoon pas om 10 uur wakker te worden en dan helemaal uitgerust te zijn. Als je geluk hebt willen opa en oma af en toe een keer oppassen zodat je nog een keer een uitslaapweekendje hebt maar een echte uitslaapvakantie ga je niet meer krijgen. Fijn liggen als je zwanger bent is al best een uitdaging maar zo’n flink groot hotelbed helpt.

hotel bangkok

Een hotel met een bad

Uitgebreid badderen, een uur in het sop weken en schuim bubbels blazen. Straks heb je met een beetje pech net je haar ingezeept en de kleine begint alweer te jengelen. Of als je dan toch in bad gaat dan willen ze mee inclusief een verzameling badeendjes.

sababurg kasteel

Romantiek

De komende jaren slaapt er elke vakantie een kindje bij je op de kamer. Of tenminste een kamer verderop als je een vakantiehuisje hebt gehuurd. Do we need to say more…

babymoon

Een avondvullende activiteit

Misschien hou je van musicals of het theater dat zijn perfecte avondvullende activiteiten die je wanneer je eenmaal kinderen hebt een stuk minder snel zult ondernemen. Ik ben meer van muziekavonden, als door een hele stad verspreid overal terrasjes staan waar een bandje speelt maar ook een concert van een favoriete artiest is een goed idee. Natuurlijk kan je altijd oppas regelen maar nu kan je gewoon nog lekker spontaan gaan.

Een kindonvriendelijke bestemming

Dit is de laatste vakantie die je samen gaat hebben voor de komende jaren. Misschien kan je dankzij een lieve opa en oma nog een keer een weekend samen weg maar weinig ouders laten hun kind meer dan een week achter. Kies dus alsjeblieft een zo kindonvriendelijk mogelijke bestemming, maar wel eentje waar je altijd al heen hebt gewild. De ideale bestemming zal dus voor elk stel anders zijn.

Ik denk dat we dat fout hebben gedaan met Polen, we kozen het vooral voor onze babymoon vakantie omdat het goedkoop was, niet omdat we er al heel perse naar toe wilden. Bestemmingen waar ik nu aan zou denken voor een babymoon: New York, zeilen langs de Kroatische kust of slapen in een gaaf hotel zoals een Marokkaanse riad (met dure spullen die je kind om kan gooien). Deze laatste hebben we een later maar gedaan op Valentijnsdag toen onze dochter uit logeren was bij oma en opa.

Je moet er wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld malariapillen niet aan te raden zijn tijdens de zwangerschap. Lees hier meer over in ons artikel zwanger op reis.

New York in de herfstvakantie

Een bucketlist activiteit

Doe iets dat altijd al op je bucketlist staat om je babymoon extra speciaal te maken. Zo zou ik bijvoorbeeld eens een ballontocht willen maken, een activiteit de perfect past als je zwanger bent in tegenstelling tot bijvoorbeeld skydiven.

ballonvlucht bagan

Een romantische zonsondergang

Voor mij is geen vakantie is compleet zonder een prachtige zonsondergang. Neem een kleedje mee naar het strand en een flesje van je favoriete 0% bubbels. Hand in hand genieten van de natuur om je heen.

Bali voor Kids

Heb jij wel een echte babymoon gehad? En waar ging je naar toe?

2 gedachten over “Zwanger, plan je babymoonvakantie met onze 8 tips!”

  1. Oh onze babymoon, daar kijk ik met plezier op terug… Wij gingen naar Cyprus, ik was wel nog maar 12 weekjes zwanger maar het leuke was dat het toen nog ons geheimpje was.. Niemand wist er van, maar wij konden wel op het strand al 1+1 = 3 schrijven of leuke foto’s maken waarbij Geert m’n buik een kusje gaf.. Niemand die het zag! Achteraf natuurlijk erg leuk om te laten zien.. Ik was wel sneller moe en had veeeeeeel honger dus altijd koekjes of fruit bij de hand en op tijd bed in (om er dan 100 keer uit te komen om te plassen :-)) Mooie herinnering!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top