Home / Reisinformatie / Europa / Spanje / Aqua Fun Costa Ballena, waterpark met hotel Andalusië

Aqua Fun Costa Ballena, waterpark met hotel Andalusië

Zon, water en heerlijk spelen, dat is altijd fijn met kleine kinderen. In het zuiden van Spanje ligt een mooi waterpark: Aqua Fun Costa Ballena in Rota. Het park biedt je waterpret voor de hele dag! Het is niet een van de bekendste of grootste waterparken in Andalusië, maar wel erg leuk.

Op bijna 125 kilometer van de vlieghaven van Sevilla ligt Rota. Rota is een gemeente in de Spaanse provincie Cadiz in de regio Andalusië. Onze kinderen zijn kleine waterratten en worden ontzettend bij van een bezoek aan een waterpark. Ook naar Sevilla, check hier dan tips voor bezienswaardigheden in Sevilla.

Aqua Fun Costa Ballena

Aqua Fun Costa Ballena en Alegria Hotel

Wij kozen ervoor om een lang weekend in het naast gelegen Alegria hotel te overnachten. Wanneer je in het hotel overnacht, heb je dagelijks gratis toegang tot het waterpark. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid. Aqua Fun Costa Ballena is ook zonder hotelovernachting te bezoeken. Je kunt voor een hele of een halve dag toegang krijgen. Voor kinderen zijn de prijzen divers, er wordt gekeken naar de lengte van het kind. Tot 95 cm is het gratis en tot 120 betaal je 10 euro voor een hele en 7 euro voor een halve dag. Hier vind je de prijzen.

Aqua Fun Costa Ballena

Waterpark met kinderzone

Het waterpark is opgesplitst in drie zones. De eerste zone vooraan is voor de allerkleinste kinderen, maar ter afwisseling vonden onze kinderen dit ook nog heel erg leuk. Deze kinderzone heeft een ondiep bad van ongeveer 20 centimeter. In het midden staat een grote glijbanentoren. Aan deze toren zitten ongeveer 5 glijbanen. De ene gaat hard, de andere heel zacht, de ene is stijl de andere niet. Dus voor iedere waaghals zit er iets bij.

Aqua Fun Costa Ballena

Als ouder kun je lekker op de rand van het zwembad zitten en je kind in de gaten houden. Onze jongste had een week voordat wij op vakantie gingen zijn A-diploma behaald, dus het was soms best even spannend, maar we lieten hem met een gerust hart alleen glijden. Wanneer je kind niet alleen van de glijbaan durft, mag je als ouder gewoon mee. Bij deze zone van het waterpark staan ook diverse watertoestellen om mee te spelen. Denk aan waterpistolen, omvallende emmers en waterfonteinen, voordat je het weet ben je kletsnat gespoten door de kinderen. 

Bij elk zwembad wordt strikt toezicht gehouden. De badmeesters zijn erg alert op veiligheid, dus wanneer je te dicht bij de uitgang van de glijbaan staat, word je vanzelf geattendeerd door het schelle fluitje dat je aan de kant moet. 

Aqua Fun Costa Ballena

Glijbanen bij Aqua Fun Costa Ballena

Wanneer je verder naar achteren loopt, kom je bij de vier spectaculaire grote glijbanen van Aqua Fun Costa Ballena. Een steile hobbelige glijbaan waar je op de buik met een matje vanaf kan, een bandenglijbaan, een gewone bochtenglijbaan en de crazy ride glijbaan. Deze glijbanen zijn niet voor iedereen toegankelijk. Je mag pas van de glijbanen af als je minimaal 120 centimeter bent. Om bij deze glijbanen te komen, moet je een hoge open trap betreden. Wanneer je een beetje hoogtevrees hebt, kan dat best even spannend zijn.

De crazy ride glijbaan is toegankelijk met twee personen, hier ga je met een tweepersoonsband naar beneden. Je moet wel een held zijn om hiervan af te gaan, want hij gaat stijl naar beneden en heel hard omhoog, net voor het eind stopt de band en glij je weer naar beneden. 

Aqua Fun Costa Ballena

Van de andere glijbanen mag je ook met twee personen vanaf, maar de regel is dat je niet meer dan 110 kilo samen mag wegen. Dit gaf soms wel enge discussies met mensen boven aan de glijbaan, want sommige kinderen durfden nog niet alleen, ondanks dat ze 120 centimeter waren. Dus voordat je met je kind van deze glijbanen gaat, bedenk dan goed of je er samen vanaf kunt gaan, dat voorkomt vervelende situaties.

Wanneer je niet zeker bent of je samen van de glijbaan af mag, zorgen de strenge badmeesters wel dat je het niet vergeet. Bij twijfel wordt er namelijk verwacht dat je je laat wegen. Wij vonden het vrij gênant dat dit aan sommige mensen gevraagd werd te doen, maar volgens de Spanjaarden gaat veiligheid voor alles.

Aqua Fun Costa Ballena

Subtropisch zwembad van Aqua Fun Costa Ballena

Het derde zwembad is een subtropisch zwembad dat van ondiep naar 140 centimeter diep gaat. Hier kun je lekker relaxen en zwemmen. Aqua Fun Costa Ballena heeft een eigen restaurant waar je warme en koude maaltijden en drankjes kan kopen. Het eten mag alleen gegeten worden op het terras en niet op de plek waar je ligt.

Er is geen ligweide aanwezig, maar om de zwembaden staan veel ligbedjes met parasols. Wanneer je op een ligweide wilt liggen, kun je buiten de entree in het centrale park gaan liggen, daar is tevens een grote speeltuin. Aangezien je een bandje krijgt bij de entree, kun je hier mee makkelijk het waterpark in- en uitlopen. Het waterpark heeft ook eigen kleedruimtes, toiletten en douches. 

Aqua Fun Costa Ballena is een leuk waterpark voor een dagje uit, geschikt voor de allerkleinsten als de grote kinderen en zelfs volwassenen kunnen hun lol op hier!

Aqua Fun Costa Ballena

Overnachten in het Alegria hotel

Wij hebben overnacht in het naastgelegen Alegria hotel. Dit is zowel als all-inclusive te boeken of alleen met ontbijt. In 2017 is het hotel volledig gerenoveerd en heeft naast het waterpark ook nog twee eigen zwembaden met een prachtig aangelegde tuin. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Aqua Fun Costa Ballena

Lees ook onze andere blogs over Spanje met kinderen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top