Home / Inspiratie / Reisbloggen / 5x geld besparen op een vakantie
transavia met baby

5x geld besparen op een vakantie

Of je nu kiest voor de auto, het vliegtuig of de trein; aan reizen zijn vrijwel altijd kosten verbonden. Toch zijn er per reismethode behoorlijke verschillen in de prijs te zien. Besparen op je reiskosten kan op meerdere manieren. In dit artikel gaan we het er uitgebreid over hebben en ontdek je vijf manieren om geld te besparen op reiskosten.

Kies de juiste vliegmaatschappij

Waar treinreizen veelal door één landelijke of lokale partij worden georganiseerd, heb je bij vluchten vaak de keuze tussen verschillende maatschappijen. Per vliegmaatschappij kunnen er behoorlijke prijsverschillen zijn. Een voorbeeld van een goedkope vliegmaatschappij is Transavia. Ze zijn al meer dan 50 jaar actief en staan bekend om de gunstige tarieven en het hoge reiscomfort. Door een goedkope vliegtuigmaatschappij zoals Transavia te kiezen, bespaar je een hoop reiskosten. Natuurlijk moet je wel bijkomende kosten checken zoals bagage.

Transavia met kind

Kies de juiste reismethode

Daarnaast heb je natuurlijk ook de keuze tussen verschillende soorten reismethoden. Zo kun je kiezen voor een standaard methode zoals de auto, het vliegtuig of de trein kiezen, maar ook voor de fiets of boot. Per reismethode kunnen er behoorlijke kostenverschillen zijn. Wanneer je een goede eigen fiets hebt, is deze methode zelfs helemaal gratis. Uiteraard brengt een fietsreis de nodige beperkingen met zich mee. Het is aan te raden om op basis van jouw wensen en reisdoel een passende, goedkope optie te kiezen.

parijs met kids jardin de luxembourg

Reis samen

Verder kun je natuurlijk ook gewoon kosten besparen door samen met anderen te reizen. Ken je toevallig mensen die een vergelijkbare route rijden? Door de benzinekosten te delen, besparen jullie allebei een hoop geld. De kans is uiteraard klein dat iemand anders op dezelfde dag dezelfde richting op rijdt. Daarom kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een oproep op social media te plaatsen of iemand simpelweg te vragen om mee te gaan. Hoe meer mensen er in je auto zitten, des te goedkoper de reis bij een kostenverdeling is.

straatsburg terras

Tanken op slimme locaties

Ten vierde kun je ook reiskosten besparen door benzine te tanken op slimme locaties. Zo zijn er in verschillende landen behoorlijke verschillen in benzinekosten te zien. Over het algemeen is het, afhankelijk van de actualiteit, in Duitsland en Luxemburg goedkoper om te tanken dan in Nederland. Door je tank op de juiste locatie helemaal vol te gooien, kun je zeker bij lange reizen flink besparen. 

Keulen terras

Boek je reis vroeg

Reis je met georganiseerd vervoer? Dan kun je reiskosten besparen door je reis vroeg te boeken. Wil je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Parijs reizen? Door minimaal zes maanden van tevoren te boeken, ben je vrijwel altijd goedkoper uit dan met een last-minute boeking. Dit geldt zowel voor trein, boot als vliegtuig.

Vliegen peuter

Welke vervoermiddel je ook kiest; aan reizen zijn vrijwel altijd kosten verbonden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om hierop te besparen. Eén daarvan is door te kiezen voor de juiste vliegmaatschappij voor je reis. Transavia staat bijvoorbeeld bekend om de goedkope tarieven. Ook de reismethode is van invloed op de hoeveelheid reiskosten. Wil je nog meer kosten besparen? Reis dan samen, tank op slimme locaties en boek je reis vroeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top