Home / Inspiratie / Reisbloggen / Gezin op Reis 2014 terugblik, een jaar in reizen

Gezin op Reis 2014 terugblik, een jaar in reizen

Het einde van het jaar is de tijd voor lijstjes en terugblikken. Waar waren wij dit jaar allemaal en wat waren onze meest gelezen blogs? Op persoonlijk vlak was 2014 een veel stabieler jaar dan alle jaren ervoor. Geen grote life-changing gebeurtenissen (positief of negatief) en dat was ook wel eens fijn.

Misschien kijken we ooit nog wel eens terug op het starten van ons blog als een grote gebeurtenis maar voor nu was het vooral een ideaal excuus om nog meer te reizen dan we daarvoor al deden. Wat een jaar was het, we kwamen op vier verschillende continenten (Afrika, Azië, Europa en Noord-Amerika) en gingen naar 15 verschillende landen. We genoten van de mooie stranden van Cambodja en liepen door de sneeuw in Frankrijk. Het was een jaar waarin we vooral nieuwe plekken in bekende landen ontdekten. We zochten ook onze favoriete stad ter wereld op, Bangkok, en vonden het heerlijk te ontdekken dat Bangkok met een dreumes nog steeds geweldig is.

reisblogger

De reizen van 2014

We begonnen het jaar met een Valentijnsweekend naar Fez. Relaxt, warmte in februari en voor het eerst sinds we ouders werden, samen weg. Vlak daarna viel ik (Tikva) gelijk met mijn neus in de boter door mee te mogen naar een bloggersconferentie in Newcastle, een verrassend leuke bestemming! In april vertrokken we voor onze lange reis van dit jaar: drie weken reizen door Vietnam, Cambodja, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. We leerden dat backpacken met een baby hard werken is maar ook heel mooi. Daarna was het Marcels beurt voor een persreis naar de Belgische en Franse Ardennen.  Een drukke week met leuke nieuwe ervaringen en mensen. Ook ging hij voor zijn werk naar Bristol. Samen met een aantal andere bloggers ging ik een weekend naar Brussel. In mei hadden we zelf een tweede vakantie van 10 dagen naar Luxemburg en Frankrijk waar Marcel zes keer de Alpe d’Huez beklom om geld op te halen voor het KWF. Het was een week waarin de emoties elkaar snel afwisselden. De echte zomermaanden werkte we hard door zodat onze collega’s met oudere kinderen op vakantie konden. Gelukkig hadden we nog een weekend in Zuid-Limburg en uitjes naar de leuke steden Tecklenburg en Bad Iburg in Duitsland om het vakantiegevoel levend te houden.  Eind september pakte we het reizen weer op. Marcel ging met zijn vrienden naar Oktoberfest en in oktober ging ik 10 dagen naar Macedonië, Griekenland en Servië. Wat een enorm mooie stukjes Europa. Het einde van het jaar sloten we af met een weekend met zijn drieën naar Hannover en Hildesheim waar we onze eerste kerstmarkt ooit bezochten. Marcel genoot zelfs nog van de kerstsfeer in New York voor werk.

jetlag baby

Onze populairste blogposts

Na bijna een jaar bloggen op Gezin op Reis merken we dat er veel behoefte is aan praktische tips bij ouders die willen reizen met kinderen. Veel van onze best gelezen blogposts geven die ook. Van onze ervaringen met vliegen met een baby, een review van de Deryan Airtraveller tot tips om zwanger op reis te gaan.

De post waar we de meeste reacties op kregen zowel online als via de e-mail en privé is de post die Marcel schreef over zijn ervaring tijdens Alpe d’HuZes. Het gaat over een heftig onderwerp dat alle aandacht verdient en het is heel mooi dat we hier ons steentje aan hebben bij kunnen dragen. Verder was het ook super leuk om te horen dat diverse Nederlandse gezinnen door onze blogs afgelopen zomervakantie Koh Rong opnamen in hun Cambodjareis.

terugblik2014-2

Wat brengt 2015 ons

We blijven gewoon lekker door reizen en bloggen, al verwachten we niet zo’n extreem reisjaar te hebben als in 2014. We hebben net als zoveel jonge ouders best moeite de balans te vinden tussen werk, tijd samen, vrienden en dan ook nog dit blog.

We beginnen eind januari eerst met quality time samen, namelijk een mooie vakantie naar Panama. In juni gaan we met zijn drieën een week op vaarvakantie door Frankrijk (hoe gaaf). Tussendoor ook nog een reisbloggersconferentie in Spanje en ergens later dit jaar waarschijnlijk een paar dagen Denemarken. Veel moois dus om naar uit te kijken.

We hebben al lang de droom om tijdelijk in het buitenland te wonen of samen nog een keer een aantal maanden te gaan reizen. Hier denken we achter schermen over na. Ook wij hebben nog behoefte aan tips en daarom dat we fan zijn van onze interviewrubriek waar andere ouders vertellen over hun vakantie of lange reis met kinderen. We hopen komend jaar andere ouders regelmatig de ruimte te geven wat te vertellen over hun reiservaringen.

We wensen iedereen een gezond en reislustig 2015 toe! Wat zijn jouw plannen voor 2015?

12 gedachten over “Gezin op Reis 2014 terugblik, een jaar in reizen”

    1. Dank je wel Laura dat doet me echt goed om te horen. Vaak zijn we het “gekke” gezin dat hun dochter maar mee sleept. Enne hoor ik hier nu een primeur 😉 ik hoop dat het je gegund is mama zijn is heerlijk.

  1. Veel bewonering voor jullie drie! Vooral tijdens een backpackreis. En hoe gaaf 15 landen en al mooie dingen op de planning! De beste wensen alvast en benieuwd wat 2015 allemaal gaat brengen!

  2. Wow! 15 landen..een geweldige prestatie lijkt me. Op naar een reislustig 2015! Een reis naar Panama klinkt in ieder geval al als een goed begin;)

  3. Veel bestemmingen aangetikt in 2014, en mooie plannen weer voor 2015

    De drang naar rust herken ik wel, ook zonder dreumes. Hopelijk gaat ons dat lukken 😉

  4. Saskia | KidsErOpUit

    Leuk om te lezen! Wow, 15 landen, dat is echt veel…. Hopelijk valt 2015 dan niet tegen ;-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top