Home / Reisinformatie / Afrika / Kaapverdie / Het eiland Santiago met een dreumes

Het eiland Santiago met een dreumes

Veel mensen zullen Kaapverdië als vakantie land in gedachten hebben. Sal is hard aan de weg aan het timmeren als vakantiebestemming. Ook, of misschien wel juist, met kinderen. Omdat grote vakantieorganisaties hier hele resorts uit de grond hebben gestampt is Kaapverdië met kinderen een prima vakantiebestemming. Maar kan je buiten de resorts de rest van Kaapverdië makkelijk ontdekken met kinderen?

Sjoerd van de website Reis-Expert ging met zijn gezin met dreumes. Hij deelt zijn tips en ervaringen met het eiland Santiago.

Waarom het eiland Santiago?

Hoewel veel Nederlanders kiezen voor Sal vonden wij Santiago erg leuk om te bezoeken. Het heeft een aantal leuke bezienswaardigheden van Kaapverdië. Daarnaast is het veel minder toeristisch dan Sal en dat maakt het juist zo leuk.

De mensen zijn ontzettend vriendelijke en behulpzaam. Zeker als je met (kleine) kinderen reist. Overal waar we kwamen hadden we aanspraak en waren mensen druk met onze dochter in de weer. In restaurants vonden ze het geen probleem dat Joy lekker rond liep. Sterker nog, vaak kwam het personeel even kijken bij Joy en namen ze haar mee om wat lekker uit de keuken te halen.

Onze praktische tips met een baby

Het was voor ons niet de eerste keer dat we met onze dochter op reis gingen. We waren vorig jaar ook in Amerika geweest. We waren dus enigszins voorbereid op het reizen met een kind.

Luiers

Luiers konden we gewoon in de supermarkt kopen. Niet iedere winkel heeft ze liggen maar als je een grote supermarkt opzoekt vind je ze zeker.

Babyvoeding

Baby voeding hebben we niet speciaal op gelet omdat onze dochter dat niet meer eet. Wel hebben we in dezelfde supermarkt wat kleine potjes zien liggen.

Buggy of babydrager?

Wat ons opviel was dat we de buggy die we meegenomen hadden niet of nauwelijks gebruikt hebben. Dat komt omdat het nogal een heuvelachtig eiland is en de wandelpaden en de stoep er vaak slecht onderhouden. Het loopt dus voor zowel de duwende ouder als het kind in de buggy niet lekker. In plaats daar van hadden wij onze draagzak in de meeste gevallen mee om Joy te dragen als ze moe werd of we ver moesten lopen. Heb je een wat grotere buggy met goede banden zal dit een minder groot probleem zijn. Wij vonden het in de praktijk handiger om Joy te dragen dan met een buggy te lopen de hele dag.

Eten in restaurants

Zoals aangegeven waren de restaurants vaak kind vriendelijk. En als ze geen kinderzitje hadden werd er van alles uit de kast getrokken om dit op een zo veilig mogelijke manier tocht te regelen.

We waren hier een beetje op voorbereid en hadden een een handig zitje meegenomen. Deze is op te op iedere stoel te plaatsen en vouwt eenvoudig op. Zo neemt hij nauwelijks ruimte in beslag in de bagage. (zie ons blog over de opvouwbare kinderstoel)

Ze gebruiken in Kaapverdië het zout nogal graag. Reis je met kleine kinderen? Hou dit dan goed in de gaten in restaurants. Bestel je eten met de vraag of het zonder zout kan worden klaargemaakt.

Vervoer op Santiago

Het vervoer op het eiland was geen probleem. Maar daar moeten we vermelden dat wij kozen voor privé vervoer of taxi’s. Je kan bijvoorbeeld van Praia naar Tarrafal ook met de minivan, maar dat vonden wij met een kind van 1,5 geen goed plan. Gelukkig kon je ook met een tour of taxi naar
Tarrafel en dat is prima te doen.

Handige tips voor Santiago

Ga jij binnenkort naar Kaapverdië en denk je er aan om Santiago te bezoeken? Ten eerste zouden we dat van harte aanraden. Persoonlijk vond ik Santiago veel leuker dan Sal. Maar dat is wel erg afhankelijk van wat voor reis / vakantie je zoekt.

Ik wil je wel het volgende adviseren:De mensen spreken er, op een paar gidsen na, weinig tot geen engels. Wij moesten vaak Google Translate gebruiken en onze gebrekkige kennis van het Portugees om een gesprek te
voeren. Spreek je geen Portugees? Download dan de google translate app. Ideaal om wat vragen te stellen als dat nodig is.

Wij bezochten Kaapverdië / Santiago in April. Dat is niet de meest ideale tijd. Santiago staat namelijk bekend om zijn natuurlijke groen. Maar daar was in April niks van te zien. Nu hadden wij de “pech” dat het al maanden lang niet tot nauwelijks had geregend. Dat doet het groen geen goed. Zoek daarom goed uit wat de beste reistijd van het land is.

Ook naar Afrika op vakantie? Zo regel je het!

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Een auto huren doen we graag via Sunny Cars want dan scheelt gedoe met verzekeren of kies voor Worry Free label van het goedkopere Easy Terre. Terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist. Die ook weet wat gezinnen belangrijk vinden. Ook Riksja family is een goede organisatie voor een reis op maat. Terwijl TUI en ANWB ook voor veel verre bestemmingen goede opties hebben van vlucht plus hotel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top