Home / Liechtenstein met kinderen

Liechtenstein met kinderen

Naar Liechtenstein met kinderen? Vaak wordt een bezoek aan Liechtenstein gecombineerd met een vakantie in Zwitserland of Oostenrijk, omdat het nu eenmaal leuk is om te zeggen dat je ook een keer in Liechtenstein bent geweest.

Wij bezochten Liechtenstein twee keer voor een kort bezoek; een keer in de winter en een keer in de zomer. In de zomer kun je zeker enkele dagen doorbrengen in Liechtenstein en diverse wandelingen maken, kastelen bezoeken, lekker zwemmen of naar een klimpark gaan. Het kan dan voordelig zijn om de Liechtenstein Adventure Pass aan te schaffen. Hiermee krijg je gratis of met korting toegang tot activiteiten in het hele land.

Liechtenstein Vaduz

De officiële munteenheid van Liechtenstein is de Zwitserse Frank, maar we hebben ervaren dat je op veel plekken ook in Euro kunt betalen. Of nog makkelijker, gebruik je pinpas. 

In de winter kun je in Liechtenstein skiën. Skigebied Malbun heeft 7 liften en zo'n 23 km aan pistes. Voor een echte wintersportvakantie is het echter logischer om door te rijden naar de grotere gebieden in Oostenrijk en Zwitserland. 

Liechtenstein Vaduz

Waar naar toe in Liechtenstein met kinderen

Vaduz

Vaduz is de hoofdstad van Liechtenstein. Hier vind je de beste musea van Liechtenstein. Ook is er een winkelstraat en zijn er veel restaurantjes. Vanuit Vaduz kun je diverse mooie wandelingen maken. 

Triessen & Balzers

Balzers, zo'n 10 kilometer ten zuiden van Vaduz, is een mooi stadje. Onderweg kom je door het dorpje Triessen met het enige klimbos van Liechtenstein. Ook zit hier een alpaca boerderij die familiewandelingen met alpaca's organiseert. 

In Balzers kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Balzers, Château Gutenberg. Het is een mooi gelegen middeleeuws kasteel. Verder kun je hier een van de binnenzwembaden van Liechtenstein vinden. Ook kun je hier mooie wandelingen maken door de wijnvelden. 

Liechtenstein Balzers

Malbun

Zowel in de winter, wanneer je hier kunt skiën en sleetje rijden, als in de zomer is Malbun een populaire familiebestemming in Liechtenstein. Maak een ritje met de kabelbaan. Ga mini-golfen of rijd een ritje met kleine autootjes. In Malbun vind je ook een goed zwembad of je kunt afkoelen bij de Gänglesee, een van de mooiste meren van Liechtenstein. 

Natuurlijk kun je ook hier goed wandelen. Zo is er een Explorer Route, speciaal voor gezinnen met informatiebordjes. Of loop de Sassweg, een familievriendelijke wandeling van zo'n 2 uur rondom Malbun. Natuurlijk zijn er ook uitdagendere routes voor met oudere kinderen. 

Mauren en Schellenberg

In het noorden liggen enkele plaatsjes vlakbij elkaar. Hier kun je Vogelparadies Birka bezoeken, een soort dierentuin met roofvogelshows. Of ga naar Burg Schellenberg, een kasteelruïne. 

Scroll to Top