Luxemburg stad met kinderen

0

Wat zijn leuke bezienswaardigheden in Luxemburg met kinderen? Ga zeker naar de hoofdstad. Tot de gratis bezienswaardigheden in Luxemburg-Stad behoren enkele geweldige speeltuinen. Er zijn ook genoeg musea met speciale activiteiten voor gezinnen. Wij geven je onze topplekken in Luxemburg-Stad voor kinderen. Wil je ook weten wat er buiten de stad te doen is, bekijk dan reisinformatie Luxemburg.

bockkazematten

Bock kazematten

Bock kazematten

Als je maar één ding bezoekt in Luxemburg met kinderen dan is dit onze aanrader. Luxemburg-Stad ziet er nog steeds uit als een vesting, maar wat we nu zien is maar een klein percentage van wat er ooit was. Ondergronds was er zelfs 27 km aan tunnels. De kazematten waren in gebruik als munitieopslag, verdediging en er woonden soldaten. De kazamatten van de bock zijn één van enkele plekken in de stad waar je hier nog iets van kunt zien. Via diverse trappen loop je naar beneden. De uitgegraven tunnels zijn indrukwekkend en spannend voor kinderen. Ga op zoek naar kanonnen en de onverwachte uitkijkpunten over de stad (allemaal veilig afgeschermd met tralies). Probeer de echo uit en stel je voor hoe het was om hier te leven.

Natural History museum

Het Natural History museum in Luxemburg-Stad heeft veel gedaan om het museum voor kinderen interactief te maken. De tentoonstellingen zelf zijn een beetje een allegaartje van opgezette dieren, levende dieren (vissen, insecten), stenen en fossielen. Kinderen kunnen door middel van puzzelstukjes of tv schermpjes de juiste dieren bij de juiste natuurgebieden zoeken.

Stadwandeling speciaal voor kinderen

De gidsen van het tourism office in Luxemburg-Stad hebben een tour speciaal voor families met kinderen. Ze raden de tour aan voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de tour ga je langs enkele van de bekende bezienswaardigheden in het oude centrum van Luxemburg. De verhalen zijn alleen speciaal afgestemd om je kinderen bij de les te houden. Zo wordt een kerk een stuk interessanter als je een kanonskogel kunt zoeken die nog steeds in de muur zit. Luxemburg02

Speeltuinen

Luxemburg-Stad heeft enkele geweldige speeltuinen. Niet zo’n klein pleintje zoals wat wij gewend zijn maar een compleet piratenschip of een kasteel. We hebben deze speeltuinen in meer detail beschreven in ons artikel gratis bezienswaardigheden Luxemburg.

Treintje “Pétrusse Express”

De ligging van Luxemburg-Stad is prachtig. Gebouwd op een rots met daaromheen diepe dalen. Al dat klimmen kan soms alleen wat te veel zijn voor kleine kindervoetjes. Gelukkig is daar het treintje. Loop niet meer, maar laat je lekker rijden.

Museum workshops

Luxemburg-Stad heeft diverse musea met kunst. De meeste zijn niet geschikt voor kinderen. Wij vonden zelf de ruimtes met alleen een radio of een foto van Obama al erg experimenteel. Maar gelukkig diverse musea organiseren speciale activiteiten voor kinderen. Het Mudam heeft bijvoorbeeld workshops voor kinderen van 6 jaar. Je kunt dan zelf een model van en kunstwerk maken.

luxemburg03

Kanner in the City Festival

Kanner in the City is een jaarlijks terugkerend festival. Tijdens 2 dagen in juli wordt de stad omgetoverd tot speelplaats voor kinderen. Opblaaskussen, muziek, goochelen, workshops en nog veel meer.

Het oude centrum

Luxemburg-Stad met kinderen, als je alleen al door de het oude centrum loopt kom je veel dingen tegen die ook kinderen leuk zouden vinden. Je staat zomaar opeens voor grappig standbeeld. Verderop is er weer een toren die bij een echt kasteel goed zou passen en in de kronkelstraatjes kan je perfect verstoppertje spelen.

Gezin op Reis bezocht Luxemburg op eigen gelegenheid. Visitluxembourg heeft ons ondersteund met een Luxemburg card.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.