Home / Voorbereiding / Producten / Fotograferen met kindercamera myFirst Insta 2
First Camera myFirst Insta 2

Fotograferen met kindercamera myFirst Insta 2

Onze avontuurlijke zoon heeft als kind van reislustige ouders, waarvan één nog fotograaf ook, een weidse blik op de wereld om zich heen met de paplepel ingegoten gekregen. Van jongs af aan zat hij al voor op de fiets met een GoPro (met polsbandje) in zijn hand, foto’s makend van schapen, ijsjes, bomen en andere onvergetelijke bezienswaardigheden. Nu hij inmiddels acht jaar is en steeds bewuster onze reizen meemaakt, werd het tijd voor een echte camera. Superleuk dat wij daarom de camera myFirst Insta 2 van het gelijknamige merk myFirst mochten testen!

First Camera myFirst Insta 2

Kidstech.world bracht eind 2022 de camera myFirst Insta 2 op de Nederlandse markt, van het populaire Singaporese tech-merk myFirst. In Azië en de VS was deze camera al langer een hit, en nu mochten wij deze camera testen tijdens onze laatste reis door Oman. Het resultaat? 647 foto’s, 39 video’s en 80 geprinte stickers in zijn vakantieboek. Onze zoon is overduidelijk fan, wij vertellen je graag waarom.

Specificaties en gebruik van de camera

De camera heeft een foto resolutie van maximaal 12 MP, maar je kunt de camera ook lager instellen. Je kunt met de camera ook video’s opnemen in een resolutie van 1920×1080. Er gaat een mini SD-kaart in tot maximaal 32 GB. De camera is super licht en weegt nog geen 250 gram.

First Camera myFirst Insta 2 verpakking

Er zit geen WiFi of Bluetooth op de camera. Je moet de miniSD echt fysiek in je laptop stoppen om de foto’s te exporteren. Deze miniSD kaart moet je zelf aanschaffen. Bij de camera worden twee rollen gewoon papier én een rol met stickervellen meegeleverd, met in totaal 140 meegeleverde afdrukvelletjes ben je dus meteen klaar voor gebruik.

First Camera myFirst Insta 2 verpakking

De camera is robuust en kan tegen een stootje. De afgeronde hoeken geven een de camera een esthetisch mooie afronding. Er zit een 2.4 IPS-kleurenscherm op de achterkant. Groot genoeg voor kinderen om een mooie afbeelding vast te kunnen leggen. Er zit ook een selfie-camera op de achterkant. Superleuk omdat je direct op het kleurenscherm kunt zien of je er goed opstaat. De meegeleverde draagband is verstelbaar.

First Camera myFirst Insta 2 verpakking

De knoppen zijn groot en duidelijk en daardoor prima te bedienen door kleine kinderhandjes. De leukste knoppen zijn natuurlijk de filters en de printoptie. De camera kent vele filters met bijvoorbeeld gekke brillen, mondjes of juist kaders met bloemetjes en allerlei andere gekkigheden.

First Camera myFirst Insta 2 filter

Onze zoon heeft ze allemaal wel een keer uitgeprobeerd. Dat doet hij overigens vooral tijdens selfies met vrienden. Erg leuk om te zien hoe ze daarmee bezig zijn. Op vakantie heeft hij vooral de versie zonder filters gebruikt. 

First Camera myFirst Insta 2

Printkwaliteit

Het allerleukste aan deze camera is dat je direct je foto’s in zwart-wit kunt printen. Dat kan op stickervellen of gewoon papier. De print rolt er echt binnen enkele seconden uit. Wij hebben deze functie ontzettend veel gebruikt op vakantie toen onze zoon met andere kinderen speelde. Hoe leuk om zo’n ontmoeting vast te kunnen leggen!

First Camera myFirst Insta 2

Omdat de afdrukvelletjes zijn gemaakt van thermisch papier, hoef je nooit inktpatronen te vervangen. In het papier zit namelijk al inkt verwerkt die door warmte wordt geactiveerd. In de instellingen kun je kiezen voor afdrukken op hoge, standaard of lage kwaliteit. Omdat je toch geen inkt gebruikt, voelt dit als een overbodige functie. Wij hebben de afdrukkwaliteit dus standaard op hoog staan.

First Camera myFirst Insta 2 print

Voor de camera zijn gewone velletjes verkrijgbaar via de webshop van Kidstech.world, waar je ook stickervellen of gekleurd papier kunt aanschaffen. Waar tegenwoordig polaroidvellen onbetaalbaar zijn, vielen deze prijzen ons mee: voor drie navullingen met in totaal 180 gewone afdrukken betaal je een tientje. Geen probleem dus om aan alle vakantievriendjes onderweg een geprinte selfie uit te delen.

First Camera myFirst Insta 2 print

Batterij

De myFirst Insta 2 beschikt over een 1500mAh batterij die opvallend lang meegaat. Tijdens onze vakantie van elf dagen hebben we de camera maar één keer op hoeven laden, terwijl hij dagelijks fanatiek werd gebruikt.

First Camera myFirst Insta 2 print

De fabrikant garandeert 5 uur fotografeerplezier die ruimschoots werden gehaald. De camera schakelt zelf uit na een minuut, een handige batterij besparende functie voor kinderen.

First Camera myFirst Insta 2

Fotokwaliteit

De fotokwaliteit van kindercamera’s zijn niet vergelijkbaar met een dure spiegelreflexcamera. Met 12 MP is de fotokwaliteit van myFirst Insta 2 dan ook niet bijzonder hoog.

First Camera myFirst Insta 2 kwaliteit
First Camera myFirst Insta 2 kwaliteit

Dat merk je vooral bij het nemen van foto’s in het donker of bij beweging op de foto. Voor onze zoon is dat echter geen probleem. Hij geniet van de filters, van het kiezen van het fotomoment en van het kunnen printen van zijn vele kiekjes.

First Camera myFirst Insta 2 filter

Conclusie over myFirst Insta 2

Als ouders vinden wij het gebruik van een kindercamera op reis ontzettend leuk. Onze zoon heeft bewuster leren kijken naar alle bezienswaardigheden onderweg en was ook langer geboeid op excursies. Hij nam het uiterst serieus om mooie foto’s te maken en vermaakte zich onderweg langer dan normaal.

First Camera myFirst Insta 2

Ook is het erg leuk om te zien wat een kind fotografeert en om daar gesprekken met elkaar over te voeren. Thuis is de camera ook erg in trek. Vooral als er vriendjes komen spelen, worden er overal foto’s van gemaakt en mooie herinneringen vastgelegd. Wij vinden myFirst Insta 2 daarom een ontzettend leuke camera!

Wil je myFirst Insta 2 ook hebben? Je kunt deze o.a. hier bij bol.com aanschaffen zonder verzendkosten of via de site van Kidstech.world.

First Camera myFirst Insta 2 print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top