Home / Voorbereiding / Producten / Nooit meer bibberen met een neopreen shirt of wetsuit voor je kind

Nooit meer bibberen met een neopreen shirt of wetsuit voor je kind

Mijn dochter is gek op zwemmen maar ze krijgt het ook altijd heel snel te koud. Gelukkig is er een oplossing: met een neopreen shirt, kindershorty of een wetstuit blijft je kind heerlijk warm. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, wij hebben inmiddels van verschillende merken neopreen shirts getest en delen onze ervaringen.

Snel vergelijken van enkele opties 

Foto

Type

Prijs

Cijfer

Neopreen shirt kind, met rits wat makkelijk is met aantrekken.

**

8

Kindershorty met goede afwerking en handige rits aan de voorkant

****

9

Kindershorty, goedkoop en fijn met snorkelen. 

*

7

Hoe werkt een neopreen shirt

Aangezien wij zelf duiken, waren we al goed bekend met de werking van neopreen. Toen ik erachter kwam dat je ook een kindshorty, of neopreen zwemshirt voor kinderen kunt kopen hebben we dit dan ook direct gedaan.

Maar mocht je niet bekend zijn met de werking van neopreen, dit is een stof van rubber. Het is heeft een sterk isolerende werking. Wanneer je een wetsuit bij je kind of bij jezelf aandoet gaat dit vaak erg stug. Neopreen geeft niet echt mee maar het werkt het beste als het materiaal direct op de huid zit.

Dus koop wel de juiste strakke maat en niet een paar maten te groot omdat het dan makkelijker gaat. De dikte van neopreen wordt gemeten in millimeters, hoe dikker hoe zwaarder en warmer dus. Voor de meeste activiteiten met kinderen is 3 millimeter prima. Anderhalf millimeter is voldoende voor tropische bestemmingen. 

Boottocht naar de blue eye

Eenmaal in het water wordt neopreen veel beweeglijker en heb je dus geen last meer van de stugheid. Het is niet waterafstotend, je wordt dus wel gewoon nat maar blijft veel warmer.

Daarnaast helpt het neopreen met het drijfvermogen van je kind, ga je bijvoorbeeld snorkelen dan blijft je kind dus makkelijker drijven. Maar het is absoluut geen alternatief voor zwembandjes of een reddingsvest.

Tegenwoordig heeft bijna alle neopreen kleding ook een UV-werende werking en beschermt dan ook tegen de zon.

Wetsuit kind

Wanneer trek je je kind een wetsuit of neopreen shirt aan

Ik vind een neopreen shirt een must wanneer je bijvoorbeeld op zonvakantie gaat met kinderen buiten het zomerseizoen. De zee is dan nog niet genoeg opgewarmd. Maar ook wanneer ze in Nederland in de tuin met water speelt draagt onze dochter graag een neopreen kindershirt. Zelfs in tropische wateren van 20 graden heeft onze dochter het al snel koud. Zonder shirt klaagt ze na 10 minuten snorkelen hier over, met een dun Neopreen shirt (3mm) gaat ze door tot ze geen zin meer heeft.

Wetsuit kind

Neopreen kleding wordt verkocht onder verschillende benamingen. De ene winkel noemt het misschien gewoon een “neopreen shirt” terwijl de ander het heeft over een “surfpak” of een “wetsuit”. De werking is hetzelfde of het nou gebruikt wordt tijdens snorkelen, zeilen, waterskiën, surfen, stand up paddle boarding of een ander sport. Bij een wetsuit of surfpak gaat het vaak om kleding met lange mouwen en benen. Een kindshorty is een pakje uit één stuk tot op de knie en halverwege de armen, terwijl een neopreen shirt alleen het boven lichaam bedekt.

Gaat je kind surfen of duiken dan kan je het beste kiezen voor een volledig wetsuit of surfpak. Ze zijn dan vaak langere tijd in het water.  Onder water kan je niet opwarmen van de zon, en veel surfers kiezen ook voor een full wetsuit omdat neopreen een beschermende werking heeft. Dan komt het zand of het surfbord toch wat minder hard aan en voorkom je schaafwonden.

Wetsuit kind

In andere gevallen vinden we een kindershorty of een neopreen shirt voldoende.  Dit helpt al enorm veel om je kind warm te houden. Bovendien is dat een stuk makkelijker met aan- en uitdoen. Neopreen neemt ook vrij veel ruimte in en dat is zonde van de ruimte in je koffer of backpack als het niet nodig is.

Hier koop je een betaalbaar neopreen shirt voor je kind

Decathlon

De Decathlon is onze favoriete winkel voor het kopen van zwemshirts voor kinderen. Of dat nu om een UV-pakje gaat of om een neopreen shirt. Er is een ruime keuze in zowel maten als diktes. Inmiddels hebben we meerdere setjes gebruikt. De kwaliteit is echt prima, we hebben de shirtjes vrij intensief gebruikt en ook regelmatig gewassen. Bovendien is de prijs een stuk lager dan bij de meeste aanbieders. 

Het nadeel van het kopen van een wetsuit of kindshorty bij de Decathlon is de maatvoering. Deze maakt namelijk wel heel erg grote stappen, bijvoorbeeld van maat 104 naar maat 116. De 104 is nu eigenlijk wat te klein voor onze dochter maar de 116 echt nog erg groot. 

Bekijk hier het aanbod van neopreen kleding voor kinderen bij de Decathlon.

Bol.com

Kopen bij bol.com is de beste optie wanneer je hoge eisen stelt aan kwaliteit.  Hier worden namelijk gerenommeerde merken zoals Mares en Beco aangeboden. Of wanneer je bijvoorbeeld een wetsuit voor je peuter zoekt hebt je bij bol.com de beste kans deze te vinden. Helaas wordt het vaak verkocht via een andere site dan bol.com, maar door specialistische winkels. Daardoor is er niet constant hetzelfde aanbod.  Bekijk hier wetsuits voor kinderen bij Bol.com

wetsuit kind

Lees ook onze andere reviews zoals waterschoenen voor kinderen en tips voor als je gaat snorkelen met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top