Home / Voorbereiding / Producten / Review: Duukies Beachsocks

Review: Duukies Beachsocks

Een vakantiedag naar het strand met kinderen kan nog meer ontspannen worden als je speciale strandschoenen bij je hebt. Wij probeerden de Duukies Beachsocks uit. Lees hier onze ervaring!

Check hier gelijk verschillende beschikbare modellen van Duukies Beachsocks.

Duukies Beachsocks

Met een dagje naar het strand maak je elk kind blij, waar ter wereld je ook bent. Voor een kind zorgt de combinatie van water en zand vaak voor urenlang vermaak. Maar de omstandigheden op het strand kunnen per land erg verschillen, waardoor het niet altijd fijn is om op blote voeten te spelen op het strand, in de zee of in de branding. Het zand kan te heet zijn of het strand kan vol liggen met bijvoorbeeld stenen, schelpen, takjes, bladeren of afval. Bescherming aan je voeten kan er dan voor zorgen dat je daar geen last van hebt.

duukies beachsocks

Duukies Beachsocks zijn sokken die vooral bedoeld zijn om te dragen tijdens een bezoek aan het strand, maar ze zijn ook erg geschikt voor zwembaden omdat ze goede grip bieden bij gladde vloeren. De sokken bieden bescherming tegen heet zand, scherpe stenen en schelpen, maar ook tegen kwallen, splinters en viezigheid, en zelfs tegen verbranding door de zon (UV factor 50).

duukies beachsocks

Zowel onze peuter als wijzelf hebben Duukies Beachsocks geprobeerd op het strand in Malta. Wat opvalt aan de sokken, is dat ze gemaakt zijn van lichtgewicht materiaal en compact zijn. Met behulp van het bijgeleverde elastiekje kun je de sok met de flexibele zool eenvoudig oprollen en waardoor ze nauwelijks ruimte innemen in je bagage. Ze zijn zowel in schoenmaten voor kinderen als volwassenen verkrijgbaar en je hebt keuze uit verschillende designs. Het model voor kinderen is wat hoger dan die voor volwassenen en loopt door tot over de enkel. 

duukies beachsocks
duukies beachsocks

Duukies Beachsocks voelen aan als sokken met een extra dun en flexibel zooltje met kleine noppen. Ze zitten lekker, want ze vormen zich naar je voeten. Onze peuter heeft ze zelfs zo graag aan, dat hij ze niet meer uit wil doen en ze thuis ook aan wilt houden!

Op het strand van Malta ligt behoorlijk wat aangespoeld natuurlijk afval van planten. Het voelt fijn om hier met de Duukies Beachsocks over heen te lopen zodat je je niet bezeerd en niet vies wordt. Het stelt mij gerust dat ik minder hoef te letten op waar mijn zoontje zijn voeten neerzet en dat ik mij geen zorgen hoef te maken over verbranden aan het zand of door de zon. Ook in het water voelen de sokken prettig aan en geven ze bescherming tegen stenen en schelpen. Zelfs als het materiaal nat is geworden, zitten de sokken nog steeds comfortabel. Na het zwemmen of pootje baden droogt het materiaal snel op. 

duukies beachsocks

De sokken zijn niet geschikt voor het maken van lange wandelingen op de promenade, maar we merken dat ze wel ideaal zijn om te dragen tijdens een korte wandeling over het strand naar het toilet. En in het toiletgebouw beschermen ze je verder tegen viezigheid en modder. Geadviseerd wordt om de sokken na gebruik uit te spoelen met water.

Bij deze alle voor- en nadelen van Duukies Beachsocks op een rijtje:

Voordelen

– Ze beschermen tegen heet zand, viezigheid, schelpen, splinters, scherpe stenen, gladde vloeren, kwallen en verbranding door de zon (UV factor 50) 
– Ze zijn lichtgewicht en compact
– De sokken zitten comfortabel
– Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs
– Ze zijn te dragen op het strand, in de zee en in het zwembad

Nadelen

– Het kan even zoeken zijn naar de best passende maat, vanwege het gebruik van dubbele schoenmaten
– Ze zijn niet geschikt voor lange wandelingen over de promenade, het blijven immers sokken
– Het zijn redelijk prijzige sokken

Onze conclusie: vooral voor kinderen hebben Duukies Beachsocks een meerwaarde tijdens een bezoek aan het strand. Ze gaan de volgende vakantie zeker weten weer mee in onze tas!

duukies beachsocks

Lees ook onze andere reviews van reisartikelen zoals slaapzakken voor kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top