Home / Voorbereiding / Producten / Beste verrekijker kind diverse merken getest

Beste verrekijker kind diverse merken getest

Kijk, zie je die vogel op dat nest? Onze dochter tuurt, maar ziet niks. Het is allemaal toch te ver weg. We gaan op zoek naar een kinderverrekijker. Onze eerste zoektocht maakt het ons niet echt makkelijk. Wat is nou een handige verrekijker voor kinderen?  We geven tips en hebben vijf populaire kinderverrekijkers getest in de range van 15 tot 100 euro. 

Beste verrekijker kind

Naam vergroting Prijs Kwaliteit
Navir Verrekijker Special 403x Slecht
Kikkerland Verrekijker8x €€Goed
Bushnell 8×21 8x €€ Goed
Bushell 8×42 8x €€€€ Uitstekend
Quechua Fix Focus MH B 6X €€ Zeer goed

Waar moet je op letten bij het kopen van een verrekijker voor kinderen

Welke vergrotingsfactor kies je bij een verrekijker kind

Het eerste waar je aan moet denken bij het kopen van een verrekijker voor je kind is de vergrotingsfactor. Een factor 20 is heel erg leuk voor jezelf, maar een kind zal nooit die vogel in de boom kunnen vinden. Een factor 8 lijkt toch wel het gemiddelde te zijn en deze vergrotingsfactor is prima. We hebben ook een verrekijker getest met een vergrotingsfactor 3, maar dat is veel te weinig. Met een factor 3 kan je bijna beter om de verrekijker heen kijken omdat de beperking van de behuizing het moeilijker maakt om iets te zien dan wanneer je ‘vrij’ kijkt en ook nog wat van de omgeving ziet.

Onder: Bushnell 8×21 met wat minder lichtsterkte

kinderverrekijker

Diameter verrekijker kind

Het tweede getal is de diameter. Een grotere diameter geeft meer licht, en je kunt dus in de schemering meer zien. Ook kun je meer door de verrekijker zien; de kijkhoek is groter. Een diameter van meer dan 30 mm heb je wel nodig voor een goede verrekijker.

verrekijker kind
verrekijker kind

Kosten verrekijker voor kinderen

Verrekijkers kunnen honderden euro’s kosten, maar trek voor een goede verrekijker minimaal zo’n 80-100 Euro uit. Een kind laat je hier niet mee rondsjouwen, want als een verrekijker valt, kan hij direct kapot zijn. Een verrekijker voor kinderen kun je bestellen vanaf ongeveer 15 Euro, maar lees eerst even onze reviews hieronder voordat je zo’n verrekijker voor kinderen bestelt. Sommige verrekijkers hadden meer weg van kinderspeelgoed dan dat ze geschikt waren om vogels mee te kijken. 

kinderverrekijker

Uitgebreide informatie geteste kinderverrekijkers

Navir Verrekijker Special 40

De Navir Special 40 is goedkoop en dit is wel te merken aan de kwaliteit. Het is echt een speelgoed verrekijker. Met slechts 3x vergroting heeft het als verrekijker niet erg veel nut. Het is een hele lichte, aan elkaar gelijmde plastic behuizing. Het scherpstellen gebeurt door het uitschuiven van de kijker. Helaas vonden wij de vertekening in het glas veel te erg om als een goede verrekijker te hebben. Ga je deze kinder verrekijker kopen beschouw het dan als speelgoed en je kind heeft het wellicht erg leuk.

Kikkerland Huckleberry kijker, met vogelboekje

De Bever heeft ook een leuke verrekijker speciaal voor kinderen. Deze komt ook nog eens in een tasje en met een vogelboekje. Voor de prijs is het een prima verrekijker en dankzij de extra’s ook leuk om te geven als cadeautjes. Bekijk hier de specificaties.

Onder: Bushnell 8×42 en daaronder Navir Special 40

kinderverrekijker

Bushnell 8×21

Met een diameter van maar 21 mm komt er weinig licht door deze Bushnell verrekijker. Dat is overdag niet zo’n probleem, maar ’s avonds zie je hier minder door. Het is een hele kleine, compacte verrekijker van slechts 10 cm lang. Onze dochter keek er doorheen en zei meteen: “ik zie papa, maar je staat helemaal hier!” Dit is eigenlijk best een goede verrekijker. En dan de prijs: voor een redelijke prijs krijg je een erg praktische verrekijker. Bovendien kan ze hem zelf makkelijk bedienen en vindt ze het leuk om hiermee op zoek te gaan naar dieren. 

Beste kinderverrekijker
verrekijker kind
verrekijker kind

Bushnell 8×42

Voor ouders en oudere kinderen is de Bushnell 8×42 een prima keuze. Voor de prijs is dit een goede verrekijker. Hij is groot, dat wel, maar met een diameter van 42 mm. Hierdoor zie je veel door de verrekijker en is het gewoon een prima keus voor als je de natuur in gaat. De prijs van is in vergelijking met andere verrekijkers met deze specificaties overigens een schijntje.

kinderverrekijker

Wandelverrekijker voor kinderen Fix Focus MH B 100 vergroting x 6 

Het grootste probleem met verrekijkers en kinderen is dat verrekijkers toch wel wat instelwerk nodig hebben. Op basis van de afstand oog-lens en de afstand tot het object dat je wilt bekijken, moet je scherpstellen. Dit is prima als volwassene en het levert je ook de meeste scherpte op. Bij kinderen resulteert dat dus vaak in eerst zelf kijken, dan de verrekijker aan het kind geven die daarna gaat turen.

Voor je het weet is die blauwe kiekendief letterlijk al gevlogen. Decathlon heeft daarvoor de Quechua Fix Focus MH B. De verrekijker  vergroot 6x, en heeft in tegenstelling tot de andere verrekijkers in dit artikel dus geen scherpstelmogelijkheden. Het is een lichte en robuuste verrekijker in vier verschillende pastelkleuren verkrijgbaar. De beeldkwaliteit is niet zo hoog als andere verrekijkers, maar is ruim voldoende om het geen speelgoed te laten zijn. Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten. Gezien het gemak waarmee onze dochter objecten kon vinden in de verrekijker, zou ik de iets lagere beeldkwaliteit zeker voor lief nemen!

verrekijker kind decathlon
verrekijker kind decathlon

We hebben de geteste verrekijkers zelf aangeschaft, de genoemde merken zijn niet betrokken bij deze review. Check ook onze andere review van handige reisartikelen.

5 gedachten over “Beste verrekijker kind diverse merken getest”

 1. Hallo!
  Ik heb een nogal specifieke vraag die misschien hier niet helemaal past.
  Wij gaan eind dit jaar naar nieuw zeeland met onze zoon van 4 jaar, dan 4,5 jaar.
  We willen graag the Tongariro pass lopen, maar hij weegt 18kg, dus dat is best zwaar om mee te lopen. Heb je tips hoe we dit zouden kunnen oplossen? Misschien in co tact komen met andere ouders met een jong kind en dan om de beurt lopen? Of een kinderopvang? Of misschien een gids die hem ook een deel wilt dragen? Ik weet niet zo goed waar ik met deze vraag terecht kan.
  Dank alvast! Groeten kim

 2. Hoi!
  Wij gaan volgend jaar terug op reis naar Afrika en nemen voor het eerst ons dochtertje mee, ze zal tegen dan 2 jaar 4 maand zijn. Is een verrekijker al interessant voor haar? Wij nemen uiteraard de onze mee maar die is veels te groot voor haar…

  1. Ik heb de mijne maar teruggestuurd naar de winkel toen bleek dat de reis naar Zuid-Afrika niet doorging… hopelijk snel een nieuwe poging!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top