Home / Voorbereiding / Producten / Zorgeloos reizen met de Pacsafe Travelsafe – Review

Zorgeloos reizen met de Pacsafe Travelsafe – Review

De Pacsafe Travelsafe, ik wou dat ik dit product (een soort draagbaar kluisje) veel eerder had ontdekt. Dat had onze reizen heel wat zorgelozer gemaakt.

Het maakt niet meer uit of we nu in een veilig hotel slapen of in een zo’n schattige, budgetvriendelijk maar moeilijk af te sluiten beachbungalow. Het kost me minder dan 1 minuut om de Pacsafe te gebruiken en daarna hoef ik me totaal geen zorgen meer te maken over de waardevolle spullen die we bij ons hebben. Vanaf nu hoort de Pacsafe Travelsafe zeker weten tot onze reisuitrusting voor avontuurlijke vakanties. Hoewel we zelf geen kampeerders zijn, is dit product ook hiervoor super geschikt.

Pacsafe travelsafe

Waarom heb je een Pacsafe Travelsafe nodig

Iedereen die regelmatig op reis gaat, zeker wanneer je in budgetplekken verblijft, heeft wel eens te maken gehad met diefstal. Zo ook wij, een discman (ja, vroeger bestond dat nog..) die gestolen werd vanaf mijn bed, zak gerold in Nepal en een paar honderd dollar die uit onze backpack gestolen tijdens onze Azië-vakantie in 2014.

If you cannot afford to lose something, leave it at home! –  Maar wat als thuislaten geen optie is?

Jarenlang geloofde ik hier in. Oorbellen die je van je oma hebt gekregen, een dure zaklamp of MP3 speler gewoon thuislaten. Maar dingen zijn zeker veranderd. Als reiziger nu heb je veel meer dure technologie bij je dan 10 jaar geleden. Als reiziger met kinderen helemaal. Op dit moment reizen we standaard met een:

  • Tablet voor onze dochter
  • DSLR + extra lens
  • Laptop
  • Garmin GPS
  • GoPro
  • Battery pack
  • 2 iPhones

Tel maar op en je hebt het al snel over de 4000,- Euro. Helaas zijn verzekeringen niet meegegaan en vrijwel geen enkele doorlopende reisverzekering in Nederland heeft een dekking boven de 1000,- voor elektronische apparatuur (computer, telefoons en camera). Tel daarbij nog eens de honderden dollars die je mee hebt naar landen zoals Cambodja en Myanmar die meestal ook niet verzekerd zijn en je hebt het over een aanzienlijk bedrag, Een strop die je ondanks je verzekering misschien wel net zoveel kost als de hele vakantie.

Los van de directe financiële schade wordt het schrijven van een post voor ons blog wel heel lastig als onze foto’s gestolen zouden worden. Onze dochter haar tablet, hij kost minder dan 100.- euro maar de filmpjes die erop staan zijn op reis onbetaalbaar. Het veilig houden van al deze spullen vraagt dus om constante alertheid. Iets waarvan we in 2014 nog op een vervelende manier leerden dat niet altijd lukt toen cash geld uit onze backpack in het ruim van een bus werd gestolen.

De meeste diefstallen gebeuren door gelegenheidsdieven of door mede-reizigers. Het feit dat ze je dure spullen zien gebruiken en het feit dat een deurtje of raampje zo open is, werkt dan niet in ons voordeel. Wat betekende dat we bij dit soort plekken er vaak voor kozen om constant een rugzak met spullen mee te sjouwen en als het echt niet anders kon de boel zo goed mogelijk verstoppen in onze grote rugzakken. Nu dus niet meer.

bungalow
bungalow

Hoe werkt de Pacsafe Travelsafe

De Pacsafe Travelsafe is een mobiel kluisje in de vorm van een zak. Wellicht ken je net als ik het merk nog uit de jaren 90. Toen liepen zeker in Zuid-Amerika veel reizigers met een ijzeren net over hun backpack. Zo kon die niet zomaar opengesneden worden en kon je rugzak helemaal op slot. Ik heb dat nooit gedaan want ik vond het te veel gedoe, en het extra gewicht niet waard.

De Pacsafe Travelsafe is een opvolger van dat idee maar dan veel simpeler. De stevige zwarte zak is ook verstevigd met gaas en daardoor niet open te snijden. Bovenaan zit een slimme sluiting die in combinatie met het meegeleverde cijferslot zorgt dat de tas onmogelijk is om open te maken. Als extra veiligheidsmaatregel zit er aan de tas een extra ijzeren lus die je door een voorwerp op je kamer kunt halen. Denk hierbij aan een verwarmingsbuis, je bed of ander voorwerp dat niet makkelijk mee te nemen is. De 1e keer moet je zeker de handleiding lezen, maar zodra je het ingenieuze principe door hebt, is het afsluiten zo gedaan.

Tijdens onze reis door Myanmar en Thailand bewaarden we al onze waardevolle spullen zoals paspoorten, geld, creditkaarten, pinpasjes en de bovengenoemde gadgets in de tas.

De Pacsafe Travelsafe is waterafstotend en verkrijgbaar in een 5L en een 12L versie. De kleine versie is voldoende als je met een tablet op reis bent. Wij kozen voor de 12L versie omdat hier ook onze 15 inch laptop in past. Leeg weegt de Pacsafe 640gram en door hem plat in je rugzak te leggen (oprollen kan ook) neemt deze nauwelijks extra ruimte in.

Pacsafe travelsafe

Conclusie: Pacsafe Travelsafe Review

Onze ervaringen met de Pacsafe Travelsafe zijn dus erg positief. Dankzij de Pacsafe travelsafe voeler we ons veiliger op reis. We kunnen met een veel geruster gevoel onze waardevolle spullen achter laten op onze kamer en hoeven er niet meer mee te sjouwen. Ook wanneer we kiezen voor accommodatie of landen die een hoger diefstalrisico hebben.

Ook het gebruik van dit product kan diefstal nooit 100% voorkomen maar het schrikt wel de opportunisten af zonder professionele apparatuur die toch het grootste risico vormen. Verblijf je alleen maar in hostels in Europa of juist in midrange hotels dan kom je wel weg met de kluisjes en lockers die ze aanbieden. Mix je zoals wij midrange accommodatie met budget accommodatie of ga je misschien juist wel (wild) kamperen dan is de Pacsafe Travelsafe ideaal.

Dit product staat in het vervolg standaard op onze inpaklijst. We schaften de Pacsafe Travelsafe online aan via bol.com

Pacsafe travelsafe

Wij hebben geen samenwerking met Pacsafe en hebben dit product zelf gekocht en delen onze ervaringen omdat we er oprecht enthousiast over zijn. Meer handige producten? Wij zijn fan van packing cubes voor het organiseren van een koffer of backpack. Of check al onze reisartikelen.

4 gedachten over “Zorgeloos reizen met de Pacsafe Travelsafe – Review”

  1. Ideaal voor onderweg. Een jaar op reis in Azie / Australie geweest, en het gaf zoveel rust in je hoofd om je spullen (laptop, telefoon, papieren, geld) behoorlijk veilig achter te kunnen laten in the-midle-of-fucking-nowhere. De rugzak an sich is ook slim opgezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top