Home / Voorbereiding / Producten / Beste opvouwbare bolderkar voor op reis of een dagje weg

Beste opvouwbare bolderkar voor op reis of een dagje weg

Een goede opvouwbare bolderkar is super handig voor een dagje weg of gewoon om in je eigen omgeving te gebruiken. Wil je wandelen met jonge kinderen, dan kun je zo makkelijk alles meenemen. Picknickspullen, een dekentje en zodra je kind moe is, zet je die er ook in. Of wat dacht je van een dagje naar het strand of de dierentuin?

Natuurlijk is een bolderkar ook prima om boodschappen of kampeerspullen in te vervoeren. Sterker nog, daar is de bolderkar eigenlijk voor bedacht.

Diverse van onze bloggers gebruiken met regelmaat een opklapbare bolderkar. Maar wat is nou de beste opvouwbare bolderkar? Met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Juist extra stevig voor wie graag een boswandeling maakt of juist zo klein mogelijk opklapbaar zodat die weinig plek inneemt in de auto. Ik ging voor je op zoek en vergeleek de beste bolderwagens voor gezinnen die op dit moment te koop zijn.

Beste opvouwbare bolderkar

NaamBijzonderhedenDraaggewicht
Quechuabetaalbaar en lichtgewicht50 kg
Campart Travelwenkbare voorwielen, luchtbanden75 kg
Mac Sportsmet huif, stevig, luchtbanden68 kg
Outwell Cancun Transportervoor wie vooral spullen wil vervoeren80 kg
Beachtrekker lifezeer hoge kwaliteit100 kg
Bolderkargoedkoop om kids te vervoeren60 kg
Jersey van ObelinkCompact dus makkelijk vervoerbaar75kg

Waar moet je opletten bij de aankoop van een inklapbare bolderkar

Bodem wel/niet geschikt voor kinderen

Veel goedkope opvouwbare bolderkarren komen met alleen een stoffen bodem. Deze zijn niet geschikt voor kinderen. Dit staat er vaak ook expliciet bij vermeld. Als een kind erin gaat zitten, zakt de stof door en kan de kar, als die niet helemaal goed uitgevouwen is, zelf dichtklappen.

Je hebt dus altijd een verstevigde bodem nodig. Dan nog kan een bolderkar geleverd worden met een harde bodem of juist een zachte bodem hebben. Dat laatste is natuurlijk fijner wanneer je kinderen gaat vervoeren in dit karretje. Soms kun je ook los een zachte bodem bestellen of je kunt natuurlijk zelf een kussen in de kar leggen.

Welke leeftijd kind in Bolderkar

Om in een bolderkar vervoerd te worden, moet je kind echt wel goed zelfstandig rechtop kunnen zitten. Het is zeker voor baby’s geen alternatief voor een kinderwagen. Al kun je eventueel voor korte afstanden wel je baby in de maxi cosi zetten en die dan weer in de bolderkar plaatsen.

Een bolderkar is in eerste instantie ontworpen als opvouwbare trolley om goederen te vervoeren. Pas later merkten veel fabrikanten dat ouders er ook hun kinderen in stopten. Je kind zit niet vast in de bolderkar en kan zomaar gaan staan en als hij of zij flink op de rand hangt met karretje en al omklappen. Die kans is groter bij een lichtgewicht opvouwbare bolderkar dan met een massief houten exemplaar. Het hangt er dus vanaf hoe goed je kind luistert of een opvouwbare bolderkar geschikt is. Ik zou het zelf aanraden vanaf een jaar of drie.

Maximaal draaggewicht bolderkar

Er zit nogal wat verschil in het maximale draaggewicht van diverse opklapbare bolderkarren. Dit is met name belangrijk om naar te kijken als je twee of meer kinderen hebt of als je ook zware voorwerpen wil verplaatsen met de bolderkar.

Met of zonder dakje

Je hebt opvouwbare bolderkarren met of zonder dakje. Dit noemen ze een huif. Een bolderkar met huif beschermd natuurlijk beter tegen de zon of regen. Hoewel er zeker met het laatst vanaf de zijkanten echt nog wel water binnenkomt. Het nadeel van een bolderkar met huif is dat deze minder klein op te vouwen is.

Luchtbanden of massieve banden

Wanneer je een bolderkar koopt, kun je kiezen voor een bolderkar met luchtbanden of een bolderkar met massieve banden. Massieve banden kunnen niet lek gaan, maar je voelt wel meer hobbels en bobbels. Bovendien kunnen ze ook echt een rotgeluid maken als je over klinkers rijdt. Daarom geven wij de voorkeur een een inklapbare bolderkar met luchtbanden.

Opvouwbare bolderkaren vergeleken

Quechua bolderkar van de Decathlon

Op zoek naar een goedkope bolderkar? Dan is de Quechua opvouwbare trolley een goede optie. Deze plooikar weeg maar 8,5 kilo en heeft een inhoud van 86 liter. Dankzij elastieken kun je zelfs nog wat aan de buitenkant hangen. Ideaal dus als je boodschappen gaat doen of slaapzakken en luchtbedden uit de auto naar je tent wil brengen. Deze Quechua bolderkar is ook makkelijk op te vouwen en klein op te beregen.

Dat er maar een draagvermogen is van 50 kilo is wel een nadeel. Je kunt er geen twee wat oudere kinderen en je picknickspullen in kwijt, want dan ga je al richting dat gewicht. De bolderkar van Decathlon heeft stevige plastic wielen, waardoor die ook wat minder comfortabel is op een ongelijke ondergrond. Check hier de beschikbaarheid en prijs.

Campart Travel HC-0910 opvouwbare bolderwagen

Een bolderwagen met de naam Travel die moet wel geschikt zijn voor op reis? Dat klopt. Het merk ‘Campart’ heeft diverse type opvouwbare bolderkarren. Deze Campart Travel HC-0910 is heel geschikt voor vakantie of een dagje weg. Met één hand in te klappen en met voorwielen die zwenkbaar zijn. Dat maakt sturen makkelijk, ook over smalle bosweggetjes.

Deze handige bolderkar is gemaakt van waterafstotende stof en wordt geleverd met een draagtas. De kar heeft een draaggewicht van 75 kilo, maar weegt leeg al wel 11 kilo, wat wel vrij zwaar is. Check hier de beschikbaarheid en prijs.

MacSports Sportswagon + Huif Opvouwbare Bolderkar

Ook de Macsports Bolderkar is gemaakt om gebruikt te worden om allerlei verschillende soorten terrein. De Mac Sports opvouwbare Bolderkar komt met een stalen frame en is lekker stevig. Daardoor heeft deze wel een leeg gewicht van 11,5 kilo.

Deze bolderkar komt met veel extra’s, zoals een (opberg)beschermhoes en verwijderbare zonnehuif. Deze wagen heeft luchtbanden. Voor lange mensen kan de stang alleen wat kort zijn, die is niet in lengte verstelbaar, zoals sommige duurdere bolderkaren wel hebben. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Outwell Cancun Transporter

Ben je op zoek naar een zeer stevige opvouwbare bolderkar? Dan is de Outwell Cancun Transporter een goede optie met een draaggewicht tot 80 kilo. De achterwand verstel je voor het vervoeren van grotere voorwerpen.

Deze kar heeft rubberen banden, dus voor kinderen iets minder comfortabel. Ik zou vooral voor de Outwell kiezen als je voornaamste doel is om spullen te vervoeren. Deze bolderkar komt met een handige draagtas, waarmee je deze eenvoudig kunt optillen. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid

Beachtrekker Life

Wil je echt een kwaliteitsproduct en vind je het niet erg daar wat meer voor te betalen? De Beachtrekker Life is de ideale opvouwbare bolderkar om kinderen en bagage in te voeren. De kar vouwt op en past, net als een kinderwagen, achterin de auto. Het kale gewicht is wel 16 kilogram, dus niet om even mee te slepen.

Deze wagen heeft natuurlijk luchtbanden en een vertelbare stang. Hij zwenkt en stuurt makkelijk. In Duitsland is deze kar al gekozen als beste luxe bolderkar. Let even op wanneer wil je deze wil kopen of de huif, rem en een eventuele draagtas inbegrepen zijn of dat je die nog los bij moet kopen. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Jersey van Obelink

Ben je op zoek naar een compacte bolderkar die opgevouwen niet groter is dan een buggy? Een kar die je dus makkelijk mee kunt nemen in de auto zonder teveel ruimte kwijt te zijn? De kar heeft voldoende draagvermogen met zijn 75 kilo en er past dus een maar met een kleuter, peuter, een rugzak, speelgoed en jassen in als je een beetje goed past en meet. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Opvouwbare Bolderkar

Wanneer je op bol.com op zoek gaat naar een goedkopere bolderkar, dan is dit de goedkoopste optie die wel geschikt is voor kinderen en nog redelijk positief beoordeeld wordt. Deze merkloze bolderkar kost net wat meer dan vijftig euro, heeft een stevige bodem en stalen constructie. Het weegt normaal leeg 10 kilo en heeft harde kunststof wielen. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Gebruik jij met je gezin een bolderkar? Welk merk en zou je het aanraden of niet? Laat het ons weten! Lees ook onze andere productreviews bijvoorbeeld van de Oxelo kinderstep of de Jetkidsbedbox.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top