Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Reiziger Katja met haar gezin naar Amerika

Reiziger Katja met haar gezin naar Amerika

“Je bent gek dat je met je veertien maanden oude dochter naar Amerika gaat!” “Dat is toch veel te lang reizen en veel te heet. En dan die reisafstanden, je gaat toch geen uren in de auto zitten met zo’n kleintje.”

De reacties op het feit dat we met z’n drieën in de zomer naar Amerika gaan, zijn niet misselijk. Ik voel me bijna een slechte moeder met ‘wat ik m’n kind wel niet aandoe’. Toch denken wij dat het kan en willen we ons niet laten tegenhouden door alles wat niet kan. Wij reizen graag en willen onze kleine meid ook de wereld laten zien – al zal ze nu nog niet veel meekrijgen, dus deze reis was vooral eigenbelang.

  • In onze ogen is het nu nog redelijk makkelijk om met een kleintje te reizen, bovendien betalen we nu nog niet voor haar vlucht. Ze protesteert nog niet als ze in haar autozitje zit en zolang ze de hele dag bij papa en mama is, is ze gelukkig.
gezin naar usa

Een ‘gewone’ roadtrip door de Verenigde Staten – zoveel mogelijk zien in de tijd die je hebt – is voor ons met een kleine niet de ideale trip. Maar wat kan wel en waar moet je rekening mee houden? De ideale Amerikareis, wij zochten het uit.

  1. Zorg voor een route met niet te veel stops. Wij hebben zeven rustmomenten ingelast in 25 dagen en dat was prima. Zo hoef je niet elke dag de koffers in te pakken, zorg je voor rust voor de kleine en jezelf, en kun je ook een volle dag ergens zijn in plaats van enkel in de auto te zitten.
  2. Maak de autoritten niet te lang. Wij reden maximaal drie uur van de ene plek naar de volgende. Na tweeënhalf uur was dochterlief haar stoeltje zat  en begon ze te protesteren. Afstanden zijn in Amerika sowieso groot,  waardoor je veel in de auto zit. Zo rijd je al kilometers bij een bezoek aan een nationaal park en zelfs als je ‘even’ een boodschap wilt doen, ben je zo twintig minuten kwijt aan een rit naar de Wallmart.
  3. Plan rust en speeltijd voor de kleine in. Wij gingen doorgaans ’s ochtends, als de temperatuur nog oké was, wat doen. Na de lunch was het tijd voor de kleine. Dan bleven we bij het hotel of appartement. Daar kon ze lekker zwemmen, scharrelen op het balkon of binnen met haar speelgoed spelen.
  4. Amerika is outdoorwalhalla met gave mountainbike- en rafttrips. Maar ja, dat gaat dus niet met een kleine. Mis je het? Wij niet! We hebben veel met dochterlief in de rugdrager gewandeld en op de mooiste plekken gepicknickt. Juist omdat je kijkt naar wat er wél kan met een kind, kom je op plekken die andere reizigers overslaan. Zo stopten we uit noodzaak, omdat onze dochter het totaal niet naar haar zin had in de auto. We zetten de auto bij een klein strandje langs de Coloradorivier stil. Niemand te zien, het water kabbelde langs, er stonden een paar bomen en we waren omgeven door knalrode rotsen. Een heerlijke plek om de omgeving op je in te laten werken. Ondertussen had de kleine het goed naar haar zin aan de waterrand, spetterend in het water en spelend met zand. Eigenlijk de perfecte combi.
  5. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken. Wij boekten onze reis via Riksjafamilyamerika, de reisspecialisten kennen het land op hun duimpje en zijn bovendien zelf reizende moeders. Zij weten hoe het is om met kinderen te reizen en hun product is daarom ook afgestemd op zowel ouder als kind.
  6. Je ervaart de nationale parken in Amerika op een andere manier. Niet alleen omdat je leert te kijken door de ogen van je kind, maar je doet andere dingen. En ja, als je dan Nijntje achter in de auto voorleest, terwijl je door Arches NP rijdt… een gekke, bijzondere ervaring. Je kunt balen dat je niet zoveel kunt doen als je zou willen. Maar wij beseften dat het toch ook heel gaaf is. Want wie kan nou zeggen dat je Nijntje hebt voorgelezen in zo’n mooi park?
gezin naar usa

Was het zoals we gedacht hadden? Ja, nee en nog veel meer. We hadden het aantal tussenstops en de reistijden goed ingeschat. Het was intensief, af en toe pittig, maar vooral heel gaaf. We hebben toch maar mooi met z’n drieën op de Golden Gate Bridge gestaan, de Grand Canyon gezien en heel veel lol gehad in een ruige omgeving.

Wil jij ook met je kinderen naar Amerika? Reisorganisatie Riksjafamily, biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten zijn zelf ook moeder en hebben met hun kinderen door de USA gereisd. Zij adviseren je graag uit eigen ervaring.

1 gedachte over “Reiziger Katja met haar gezin naar Amerika”

  1. Reizen met kinderen is sowieso anders dan met alleen volwassenen, dat blijft een feit. Maar het is inderdaad maar net wat je er zelf van maakt. Op de een of andere manier lijkt men als ouder zijnde wel een soort van verplicht om met een kind jonger dan vier jaar alleen naar Centerparks te gaan, wat natuurlijk helemaal niet hoeft. Jullie bewijzen het tegendeel. En ja, natuurlijk is het jammer dat je niet alles kunt doen wat je had gedaan als je zonder kind was, maar het is nog altijd beter dan thuis tegen de muren opvliegen, toch?! Zeker Amerika is een land waar je prima kunt rondreizen met kinderen. Iets minder verre afstanden rijden dan normaal, maar prima te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top