Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Harry Potter World in Universal Orlando met kinderen

Harry Potter World in Universal Orlando met kinderen

“Wingardium Leviosa!” Met een grote klap en een lichtflits stort de kast in de toverstokkenwinkel in elkaar, oeps… Dit is duidelijk niet de goede toverstok! Esmeralda en haar gezin waren in Universal Orlando, waar ze zich onderdompelden in de toverwereld van Harry Potter. In dit complete blog lees je hun magische belevenissen. Zijn jij en je kinderen fan van Harry, Ron en Hermelien? Lees dan hier alle tips voor je bezoek aan Harry Potter World in Universal Orlando met kinderen.

Meer tips nodig? Lees ook ons blog over Florida met kinderen.

Twee parken met Harry Potter thema in Universal Orlando 

Het is een beetje verwarrend, maar Universal Orlando bestaat uit twee parken: Universal Studios en Universal Islands of Adventure. In ieder park is een deel van The Wizarding World of Harry Potter, oftewel Harry Potter World, te vinden. Om de hele Harry Potter World te zien, moet je dus beide parken bezoeken.  

Universal Orlando Diagon Alley

In Universal Studios is de complete Weg-is-Weg (Diagon Alley) nagebouwd, terwijl je in het andere park, Universal Islands of Adventure, het dorpje Zweinsveld (Hogsmeade) met het treinstation en het kasteel Zweinstein kunt bezoeken.  

Hogsmeade (Zweinsveld) in Universal Islands of Adventure 

Universal Islands of Adventure is het nieuwste park van Universal Orlando. Het is ook de plek waar het kasteel Zweinstein staat en je de (volgens ons) twee beste attracties van Harry Potter World kan bezoeken. Het kasteel staat, net zoals in de boeken, aan de rand van het dorpje Zweinsveld. Hier vind je ook het Verboden Bos en het huisje van Hagrid. 

Universal Orlando Zweinstein

Op onze eerste dag in Universal Orlando mochten we al om 08.00 uur het park in, deze “early admission” is inbegrepen als je in één van de Universal hotels verblijft. Harry Potter World is het populairste gedeelte van het park, maar als je zorgt dat je op tijd door de beveiliging bent, kun je ook echt rond 08.00 uur het park in en ben je er enigszins voor de drukte.  

Universal Orlando Diagon alley

Vanaf de ingang loop je door het themagebied The Lost World en onder een enorme stenen poort door het dorpje binnen. Blijkbaar is het winter in Zweinsveld, want gek genoeg heeft het hele dorp besneeuwde daken. Dat gaf voor ons best een vreemde indruk, omdat het ruim 40 graden was toen wij in Universal Orlando waren. Eenmaal binnen zien we in de verte de torens van de toverschool, terwijl de Zweinstein Express in onze ooghoeken het station binnenrijdt en we in de verte het geronk van Hagrid’s motorfiets horen. 

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure 

Vooraf hadden we gehoord en gelezen dat de wachttijd voor deze achtbaan kan oplopen tot wel 4 uur. Volgens ons is eigenlijk geen enkele attractie dat waard, maar we hadden ook gelezen dat Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure iets bijzonders is wat we niet mochten missen. Het plan was dus om direct in de rij te gaan staan en zo de drukte te vermijden, maar toen we wilden aansluiten was de wachttijd al 120 minuten.  

Universal Orlando Hagrid Motorbike

We besloten het erop te wagen en later terug te komen, wat een goede gok was, want halverwege de ochtend was de wachttijd gezakt naar een uur. In de wachtrij is overigens genoeg te zien, zodat het wachten niet eens vervelend is. Je wordt door de tuin rondom Hagrid’s huis geleid en eenmaal binnen krijg je een hologram van Hagrid te zien, die uitlegt dat je een ritje mag maken op zijn motor met zijspan. Tijdens zijn praatje werd het ons al wel duidelijk dat de motor misschien niet zo betrouwbaar was. 

Een beetje gespannen stappen we dus uiteindelijk in de motorfiets, Cas achter het stuur en ik in de zijspan. Je wordt goed vastgesnoerd, maar het voelt wel anders dan een “normale” achtbaan. Als we allemaal zitten en de motoren zijn gestart, worden we echt afgeschoten. Van schrik geven we allebei een grote gil, deze achtbaan gaat echt megahard! Drie minuten later hebben we zo ongeveer alle enge wezens uit het Verboden Bos gezien en zijn we vooruit en achteruit geracet en een stuk naar beneden gevallen.  

Universal Orlando Hagrid Motorbike

Vol adrenaline stappen we weer naar buiten, waar we het eens zijn: dit was een uur wachten zeker waard! Tip: stel een alert in op de app zodat je zelf kan bepalen bij welke wachttijd je wil aanschuiven in de rij. Je tas mag in deze attractie niet mee en moet je in een kluisje achterlaten. Kinderen onder de 1.22 meter (48 inch) mogen niet instappen.  

Harry Potter and the Forbidden Journey 

Grote blikvanger in Zweinsveld is natuurlijk het enorme kasteel waar Zweinstein Toverschool van Hocus Pocus zich bevindt. Vanuit iedere hoek van het dorpje zie je de imposante torens en hoe dichterbij je komt, hoe groter het lijkt te worden. Binnenin het kasteel is een geweldige 4D attractie, waar Harry Potter je meeneemt op een rondleiding door het kasteel en de omgeving. 

Universal Orlando Harry potter forbidden

We hebben mazzel, er is maar 10 minuten wachttijd dus we kunnen zo doorlopen nadat we de tassen in een kluisje achtergelaten hebben. Eigenlijk is het jammer dat de rij niet wat langzamer gaat, want onderweg ga je dwars door het kasteel langs allerlei bekende plekken uit de boeken en films. Ook hier klopt alles tot in detail: de tovenaars op de schilderijen stappen van de ene in de andere lijst. De sorteerhoed praat tegen ons en de kamer van Perkamentus is exact zoals in de films. Tip: wil je niet in de attractie, dan kan je ook door het kasteel wandelen in de rij! 

Universal Orlando Harry potter forbidden

Eenmaal voorin de rij worden zitten we stevig vast in een karretje voor vier personen en worden we weggeschoten. De special effects zijn hier zo goed dat het lijkt alsof we echt vliegen met Harry, Ron en Hermelien. Onderweg ontsnappen we maar net aan Dementors en storten we bijna neer op het Zwerkbalveld.  

Universal Orlando Harry potter forbidden

We zijn enorm onder de indruk en Sjoerd en Cas gaan meteen nog een tweede keer. Ik houd het even voor gezien, mijn maag protesteert: ik ben duidelijk niet gemaakt om te vliegen. Een goed ontbijt en een pilletje tegen wagenziekte schijnt te helpen, want je mag deze attractie echt niet missen als je Universal Orlando met kinderen bezoekt.

Universal Orlando Zweinstein lichtshow

Tip: bezoek je Universal Orlando in de winter, check dan in de app of de lichtshow The Nighttime Lights At Hogwarts Castle die dag wordt gegeven. Het kasteel wordt dan ’s avonds verlicht met special effects en muziek. Een mooie foto van het kasteel maak je op de brug op weg naar Jurassic World.

Winkels in Zweinsveld (Hogsmeade) 

Zacharinus’ Zoetwarenhuis is dé snoepwinkel van Zweinsveld. Tot in detail kun je hier de snoepjes en chocolade kopen waarover JK Rowling in de boeken schrijft. De Uilenpost is het postkantoor van Zweinsveld.

Universal Orlando Zweinsveld

Je kunt hier ook echte kaarten versturen, met Harry Potter stempel natuurlijk. Wij wachten overigens een maand later nog steeds op onze kaart, dus of de uilenpost echt goed werkt, is maar de vraag.

The Flight of the Hypogriff 

Deze attractie vonden we zelf een beetje tegenvallen, maar als je Universal Orlando met kleine kinderen bezoekt, is dit een prima achtbaan. De minimale lengte om erin te mogen is 92 centimeter (36 inch). Er zijn geen loopings en de snelheid is ook een stuk minder dan bij de grotere achtbanen. Onze mening? Leuk, maar alleen als er geen lange wachtrij staat.

Ollivanders Toverstokkenwinkel Hogsmeade (Zweinsveld) 

Eén ding was zeker toen we onze reis boekten: er moest een toverstok aangeschaft worden in de winkel van Ollivander, Cas heeft er zelfs voor gespaard. In beide parken is zo’n toverstokkenwinkel met om de 20 minuten de zogenaamde ceremonie, waar de stok de tovenaar kiest. Met ongeveer 25 mensen tegelijk mogen we de winkel binnen. Een donkere, hoge ruimte die tot de nok toe gevuld is met kasten vol toverstokken. Ollivander, met grijze baard, klein brilletje en tovenaarsgewaad, wacht ons al op. De deuren gaan dicht en de ceremonie begint.

Universal Orlando toverstokkenwinkel

Cas staat vooraan, natuurlijk hopend dat hij uitgekozen wordt door de toverstokkenmaker. Helaas voor hem is het jongetje naast hem de gelukkige, de teleurstelling druipt van zijn gezicht.  De armen van het uitgekozen ventje worden vakkundig opgemeten met een meetlint en daarna mag hij toverstokken testen. De special effects maken het echt af, want natuurlijk gebeurt er van alles in de winkel tijdens het uitproberen van de stokken. Als de juiste stok gevonden is mogen we door de achteruitgang het deel van de winkel in waar je zelf je stok kan uitzoeken. 

Universal Orlando Diagon alley

De teleurstelling is nog niet weg en blijkbaar is dat ook opgevallen bij een van de medewerksters van de winkel. Ze loodst ons terug naar Ollivander en doet snel de deur achter ons dicht. Wat een mazzel, Cas krijgt een korte privé ceremonie. De blik op zijn gezicht is onbetaalbaar als de tweede toverstok de juiste blijkt te zijn, de muziek begint te spelen en de spotlights aangaan. Natuurlijk kopen we de stok, maar pas nadat Ollivander hem op het hart drukt er verstandig mee om te gaan. 

Universal Orlando Diagon Alley

Wij vonden dit echt één van de allerleukste dingen in Harry Potter World. De acteurs zijn zo goed dat je er bijna zelf in gaat geloven. Ook als je geen stok wil kopen, is het zeker de moeite waard om naar binnen te gaan. Tip: ga eerst naar één van de winkels van Ollivander en koop voor een paar dollar meer de interactieve stok waarmee je in beide parken kan “toveren”. Bij de stok krijg je een plattegrond met alle toverpunten erop. Vind je er een dan ga je op de pijl op de grond staan. Je richt je toverstok, spreekt de bijbehorende spreuk uit en vervolgens gebeuren er allerlei dingen die je niet verwacht!

Eten en drinken in Hogsmeade (Zweinsveld)  

In Zweinsveld kun je een hapje eten in De Drie Bezemstelen (The Three Broomsticks), aan de lange tafels bij de open haard. Je kunt hier terecht voor (Engels) ontbijt, lunch en diner. Wij hebben hier niet gegeten omdat de wachttijd voor de lunch meer dan een uur was, maar de spareribs en de salades zagen er lekker uit. Heb je meer zin in iets kleins voor tussendoor? Aan de voet van het kasteel staat een houten kraam waar ze snacks en fruit verkopen.

Universal Orlando Boterbier

Wil je alleen wat drinken, dan is de typisch Engelse pub een goed idee. Ook hier kun je alleen de typische drankjes met Harry Potter thema kopen, bijvoorbeeld boterbier, ijsthee en speciaal voor Universal gebrouwen biersoorten.

Universal Orlando Zwijnskop

Tip: let op de grote zwijnskop achter de bar! Wil je alleen een boterbiertje, dan kan je ook terecht bij één van de karren waar ze die voor je tappen.

Diagon Alley (Weg-Is-Weg) in Universal Studios Orlando 

In Universal Studios Orlando zijn verschillende themagebieden met filmsets, waaronder New York, San Francisco en Londen. Wie de boeken en de films van Harry Potter kent, weet dat een deel ervan zich afspeelt in de Britse hoofdstad.

Universal Orlando Grimboudplein

Het bekende King’s Cross Station, waar vandaan de Zweinstein Express vertrekt en het Grimboudplein (blijf even staan voor nummer 12 en kijk goed naar de ramen) vind je allebei hier. Tip: stap ook zeker even de typisch Engelse telefooncel in, draai het telefoonnummer MAGIC en luister wat er gebeurt! 

Universal Orlando Collectebus

De bekende Collectebus uit de boeken staat hier op het plein voor het station, sla deze zeker niet over. Je kan even spieken hoe de bus er vanbinnen uitziet of op de foto gaan met de conducteur. Die maakt ook graag een praatje met je, samen met het pratende voodoo hoofd wat voor in de bus hangt. Wij mochten een quiz met hem doen, wat erg grappig was. Ook leuk: de medewerkers van King’s Cross Station blijken hun rol erg serieus te nemen. Toen wij ze vroegen of ze wisten waar we de tovenaarsleerling Harry Potter konden vinden, werden we voor gek verklaard door ze!

Universal Orlando Collectebus

Gelukkig kent Cas de boeken van buiten en wist hij dat tegenover de Collectebus en naast King’s Cross Station, de (verborgen) ingang naar Diagon Alley, oftewel de Weg-Is-Weg, is. Wij stonden echt even met onze monden open, want je stapt hier letterlijk door de muur een hele andere, magische wereld binnen. De Weg-Is-Weg is een straat met een aantal zijstraatjes en hoge, scheefstaande gebouwen die er oud uitzien en waarin je alle winkeltjes uit de boeken herkent.  

Winkels aan de Weg-Is-Weg 

Van de boekenwinkel Klieder en Vlek tot de fopwinkel van de broertjes Wemel en de dierenwinkel Beestenbazaar waar je (speelgoed)uilen en andere magische knuffels kunt kopen: het is er allemaal.

Universal Orlando Diagon Alley

En natuurlijk is hier ook een snoepwinkel waar je de bekende chocokikkers en smekkies in alle smaken kan uitzoeken. Tip: neem je tijd om alle winkeltjes te bezoeken, want in allemaal is wel iets bijzonders te zien wat je uit de boeken zal herkennen.

Ollivanders Toverstokkenwinkel 

De originele winkel van toverstokkenmaker Ollivander, waar Harry in het eerste boek zijn toverstok koopt. Wij namen ook in deze winkel een kijkje omdat we de ceremonie zo leuk vonden en het viel ons op dat deze winkel niet alleen groter is dan die in Zweinsveld, maar dat het er ook veel drukker is. Tip: de wachttijd voor de ceremonie is hier langer, terwijl de show hetzelfde is. Wil je niet te lang in de rij, kies dan de winkel in Zweinsveld in het andere park.

Universal Orlando toverstokkenwinkel

Koop je een interactieve toverstok in de winkel, dan kan je ook op de Weg-Is-Weg overal toveren. Het leukste vonden wij de waterput waar je waterstralen tevoorschijn tovert die nietsvermoedende bezoekers natspuiten.

De Zweinstein Express 

Vanaf Platform 9 ¾ op Kings Cross Station (ja, je loopt echt door de muur) stap je in de Zweinstein Express (Hogwarts Express) die in de boeken en films Harry en zijn vrienden naar school brengt. De trein rijdt ook daadwerkelijk tussen de twee parken en onderweg lijkt het door de animaties in de trein of je ook echt door het landschap van Schotland rijdt.

Universal Orlando Zweinstein express

In iets minder dan 10 minuten ga je van het ene naar het andere park. De terugweg van Zweinsveld naar Londen is overigens net weer wat anders dan de heenweg. Let op: een ritje in de Zweinstein Express kan je alleen maken als je een ticket hebt waarmee je beide parken in één dag kan bezoeken! 

Universal Orlando Zweinstein express

Harry Potter and The Escape from Gringotts  

Aan het eind van de Weg-Is-Weg staat een statig wit gebouw met hoge pilaren, de Goudgrijp Tovenaarsbank. Het gebouw op zich is al indrukwekkend, maar wat pas echt opvalt is de enorme draak op het dak, die ook nog eens iedere tien minuten tot leven komt en vuurspuwt. Zoals Cas zei: ik voel het vuur op mijn hoofd en het gebrul in mijn buik.

Universal Orlando Escape from Gringotts

Binnenin de bank is één van de tofste attracties van Harry Potter World: Escape from Gringotts. Het avontuur begint al in de wachtrij voor de attractie, waar we in de marmeren hal met een enorme kroonluchter en veel pracht en praal kennismaken met de kobolden in de bank. Die zitten druk te schrijven achter de balie en zijn zo gemaakt dat ze je echt aankijken en je blik volgen, best een beetje griezelig.  

Universal Orlando Escape from Gringotts

Vervolgens dalen we met een lift af naar de mijnen onder de grond, wat echt zo voelt door de special effects. Zonder al te veel te verklappen: er volgt een wilde rit in een mijnkarretje vol 4D-effecten, waarbij we maar net kunnen ontsnappen aan de grootste slechteriken uit de boeken. 
Tip: naast de bank kan je “gewone” dollars inwisselen voor tovenaarsgeld, waar je ook mee kan betalen in de Wizarding World.

De Verdonkermaansteeg (Knocturne Alley) 

Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de Verdonkermaansteeg. Dit is één van de zijstraatjes van de Weg-Is-Weg en de plek waar de duistere tovenaars hun boodschappen en schimmige zaakjes doen. Het is hier ook echt duister, als je naar boven kijkt is het donker en zie je af en toe donkere wolken voor de maan schuiven.

Universal Orlando verdinkermaansteeg

Best een beetje griezelig, zeker in combinatie met de enge geluiden en de winkel vol tovenaarsattributen zoals schedels en maskers. Tip: wij vonden dit de leukste plek om je interactieve toverstok te gebruiken, maar we zijn ook een paar keer flink geschrokken! 

Eten en drinken op de Weg-Is-Weg 

Natuurlijk kan je aan de Weg-Is-Weg ook helemaal in de stijl van Harry Potter ontbijten of lunchen. In de Lekke Ketel (Leaky Coldron) die eruitziet als een middeleeuwse herberg, eet je typisch Engelse gerechten zoals cottage pie en een broodje worst. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, je proeft hier vooral de echte Harry Potter sfeer, maar eerlijk is eerlijk: onze fish and chips waren heerlijk.

De bekende frisdrankmerken hebben ze nergens in Harry Potter World, dus ook niet in de Lekke Ketel. Wij bestelden daarom ijsthee en pompoensap. Dat laatste viel niet bij ons allemaal in de smaak; houd je niet van kaneel, dan is dit geen aanrader. Ook goed om te weten: het kan hier heel druk zijn, probeer de reguliere etenstijden te omzeilen. Zodra je een tafeltje hebt, kun je via de Universal app bestellen en wordt je eten aan je tafel gebracht.  

In de boeken en films is Harry vaste klant bij de ijswinkel van Florian Fanielje, waar ze ijs in bijzondere smaken verkopen, zoals chocolade met rode peper, boterbier en aardbei met pindakaas. Dat moesten we natuurlijk proberen, al kozen we voor iets veiligere smaken, zoals vanille en chocola. Toen wij onze ijsjes kochten, was er niemand anders in de winkel, maar even later stond de rij tot buiten de winkel, wees dus voorbereid om even te wachten. 

Tot slot is ook op de Weg-Is-Weg op verschillende plekken boterbier te koop, in alle varianten (warm, koud en als slush). De smaak van boterbier is uniek, het lijkt een beetje op cola met vanillesmaak en een schuimkraag. Tip: bij de bar Fountain of Fair Fortune hebben ze alle soorten en zagen wij geen enkele keer een rij.

Handige tips voor je bezoek aan Harry Potter World

Tickets kopen voor Universal Resort Orlando 

Bedenk van tevoren wat je wil zien. Wil je naar beide parken, dan raad ik je aan om een pas voor twee dagen te kopen. Er zijn ook tickets waarmee je beide parken in één dag kan doen (een zogenaamde park-to-park ticket), je kan dan best heel Harry Potter World zien, maar het is onmogelijk om dan alle andere attracties te bezoeken.

Universal Orlando Diagon alley

Universal verkoopt ook Express Passes, waarmee je de rijen van een aantal attracties kan skippen (niet Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure). Deze kosten rond de 100 dollar extra, bovenop je normale ticket. Omdat wij in beide parken twee dagen zijn geweest, hebben we hier niet voor gekozen en we hebben nergens langer dan een uur gewacht. 

Universal Orlando Diagon alley

Wil je ook met de Zweinstein Express rijden? Dat kan alleen met een ticket waarmee je op één dag beide parken kan bezoeken (de park-to-park ticket), want je stapt in het ene park in de trein en in het andere park eruit. Wij hadden dat over het hoofd gezien en kochten de (iets goedkopere) tickets waarmee je maar één park per dag kan doen, wat betekende dat we dus niet met de Zweinstein Express meekonden.  

Koop je tickets ruim van tevoren en let op de aanbiedingen. In ons geval kregen we bij een ticket voor drie dagen, twee dagen gratis. We konden binnen een periode van 8 dagen dus vijf keer het park in. Zeker als je ook Volcano Bay, het geweldige waterpark van Universal wil bezoeken, is dit absoluut de voordeligste manier.  

Check ook voor eventuele acties voor Universal via GetYourGuide en andere sites.

Meer informatie over de kosten van een bezoek aan de parken van Universal Resort Orlando en tips om het betaalbaar te houden, lees je in het uitgebreide blog van Cindy

Slaap in een Universal Resort Orlando hotel 

Ben je, zoals wij, een echte Harry Potter- en pretparkfan en van plan meerdere dagen te gaan? Overweeg dan in één van de Universal Resort Hotels te slapen. Deze zijn er in verschillende prijscategorieën, de goedkoopste vanaf zo’n 120 dollar per nacht in de zomer voor een 4-persoonskamer. Wij sliepen in het Endless Summer Resort Dockside Inn, een nieuw hotel met fijne, ruime en lichte kamers die in surfstijl zijn ingericht. Het hotel heeft een groot zwembad en een eenvoudig restaurant met betaalbare maaltijden en take-away.  

Universal Orlando Endless summer resort

Entreetickets zijn niet inbegrepen bij de overnachting, maar alle hotels bieden wel gratis shuttletransport (per bus of boot) aan naar de parken.

Universal Orlando shuttlebus

Wij vonden dat echt een groot voordeel, vanaf ons hotel waren we in zo’n vijf minuten met de bus bij de ingang en we hebben nooit lang hoeven wachten. Je auto kan je dan laten staan bij het hotel. Hiervoor moet je wel betalen, maar parkeren bij het park is een stuk duurder.  

Universal Orlando Endless summer resort

Een ander voordeel van slapen in een Universal Resort Hotel, is dat je altijd bij één van de twee parken een uur eerder (om 08.00 uur) naar binnen mag. Een aantal van de populairste attracties zijn dan al open en een stuk minder druk. 

Download de Universal app 

Deze app is echt onmisbaar als je in de parken bent. Er is gratis goede wifi in zowel de parken als de restaurants en winkels op de Universal Citywalk, maar het handigste is om vooraf de app te installeren. Op die manier kun je alvast bekijken wat je echt wil zien en daar je planning op afstemmen. In de app vind je per park een overzicht van alle attracties en shows, met daarbij de actuele wacht- en starttijden. Per attractie kan je een alert instellen, je krijgt dan een berichtje als de wachttijd onder de door jou ingestelde tijd komt.  

Als je een account aanmaakt, is het ook slim je tickets op te slaan in de app, zodat je ze niet kan kwijtraken (of zoals wij, ze onleesbaar maken omdat ze in je broekzak zitten en je drijfnat wordt in een wildwaterbaan). Met de app kun je in een groot deel van de restaurants online bestellen. Als je je creditcard koppelt aan je account kan je direct afrekenen en onze ervaring is dat dat heel veel tijd scheelt als je gaat eten. Reserveren bij sommige restaurants in de parken en op de Citywalk kan ook via de app. 

Nog meer tips voor je bezoek aan de Wizarding World of Harry Potter 

Naast Harry Potter World is er in beide parken nog heel veel te zien en te doen. Supersnelle achtbanen, stunt- en muziekshows en hilarische 4D attracties met bijvoorbeeld The Minions, Superman en Transformers.  

In beide parken kan je in Harry Potter World eindeloos veel souvenirs en Harry Potter gadgets kopen. Leuk, maar enorm duur. In veel winkels buiten het park (bijvoorbeeld Walgreens) zijn ook Harry Potter shirts en andere spullen te koop en daar betaal je een stuk minder. 

Heb je tijd over? Check dan in de app welke shows er zijn in beide parken. Wij vonden zelf het optreden van het Frog Choir (Kikkerkoor) grappig om te zien, maar de poppenshow Tales of Beedle the Bard and het concert van Celestina Warbeck and the Banshees schijnen ook leuk te zijn. 

Wist je dat er ook een Wizarding World of Harry Potter is in de Universal parken in Californië en in Japan? Deze zijn wel een stuk kleiner en hebben bijvoorbeeld niet de achtbaan Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure of Escape from Gringotts. Op het moment wordt er in Orlando gebouwd aan een derde Universal Park, waar weer een deel het Harry Potter thema zal hebben. Het is de bedoeling dat dit park (waar ook andere themagebieden over o.a. Super Mario en Monsters komen) in de zomer van 2025 opent.

In het park kun je overal eten en drinken kopen, maar dit is behoorlijk prijzig. Het is toegestaan om zelf kleine snacks en water mee te nemen. Wij namen bijvoorbeeld voorverpakte muffins, kleine zakjes nootjes en flesjes water mee. Overal in het park zijn punten waar je gratis koud water kan tappen, je kunt je flesje dus zelf vullen.

Eten in Harry Potter World is duur, zelfs nog duurder dan in de rest van de twee parken en daar is het al niet goedkoop. Wil je aan het eind van de dag nog ergens eten, dan is de Universal Citywalk buiten het park een betere optie. Je vindt hier restaurants en take away in verschillende smaken en prijsklasses. Wil je écht goed uit eten, dan is grill restaurant Big Fire een aanrader. Ga je voor een snellere en goedkopere hap, dan kunnen we je de Red Oven Pizza Bakery aanraden.

Ik raad je aan een kleine tas mee te nemen. Bij een aantal attracties, bijvoorbeeld Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure en Harry Potter and the Fordbidden Journey mag je je tas niet mee naar binnen nemen. Er zijn gratis kluisjes, maar deze zijn niet zo groot. Onze kleine dagrugzak paste er net in, maar neem je een grotere tas mee, dan moet je een kluisje huren.

Bij veel attracties is een babyswap en een single rider rij. Ben je in Universal Orlando met jonge kinderen dan is dit handig als je toch om beurten in één van de snellere attracties wil.

Tot slot: de Wizarding World of Harry Potter is magisch. Zelfs als je de boeken en de films niet zo goed kent en geen echte fan bent, is het een hele bijzondere belevenis. Of je wil of niet, je wordt de toverwereld ingezogen. Als échte fans hebben wij er een aantal fantastische dagen gehad en durven we wel te zeggen dat Universal Orlando het hoogtepunt was van onze reis naar Florida!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top