Home / Inspiratie / Reisbloggen / 6 handige tips voor als je gaat reizen met het gezin

6 handige tips voor als je gaat reizen met het gezin

Reizen met het gezin kan een geweldige ervaring zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn als je niet goed voorbereid bent. Om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt, hebben we 6 handige tips samengesteld voor als je gaat reizen met het gezin.

Oostkust USA route

Maak een goede planning 

Een goede planning is essentieel als je gaat reizen met het gezin. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint met het plannen van je reis en maak een schema van wat je wilt zien en doen. Houd rekening met de leeftijd van je kinderen en plan activiteiten die geschikt zijn voor hun leeftijd en bij het klimaat op jullie vakantiebestemming. Met oudere kinderen kies je wellicht voor een dagje pretpark terwijl voor jonge kinderen de dierentuin erg leuk is.

Denk na over de reis die jullie gaan maken en ga op zoek naar manieren om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Reserveer bijvoorbeeld alvast een parkeerplek als je gaat parkeren eindhoven airport, zoek alvast op waar je voordelig kunt eten en bekijk hoe je vanaf het vliegveld naar de eindbestemming reist.

vliegen-met-kinderen

Maak een checklist

Maak een checklist van alles wat je nodig hebt voor de reis, zoals paspoorten, tickets, medicijnen, kleding en speelgoed voor de kinderen. Zorg ervoor dat je alles op de lijst afgevinkt hebt voordat je vertrekt, zodat je niets vergeet. Bang dat je iets vergeet? wij hebben een voorbeeld checklist voor je klaar staan.

checklist vakantie peuter

Kies de juiste accommodatie

Kies de juiste accommodatie voor je gezin. Zoek naar hotels of vakantiehuizen die geschikt zijn voor kinderen en die voldoende ruimte bieden voor het hele gezin. Kijk ook naar de locatie van de accommodatie en zorg ervoor dat deze dicht bij de bezienswaardigheden ligt die je wilt bezoeken.

Hoe eerder je boekt hoe beter. Ik kijk zelf wel altijd naar accommodaties waarbij ik nog lang gratis kan annuleren. Zo blijf ik toch flexibel maar heb vaak wel een betere prijs dan bij last-minute boeken.

Essen Moxy hotel

Neem voldoende eten en drinken mee

Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Dit kan voorkomen dat je kinderen hongerig en dorstig worden tijdens de reis. Zorg ervoor dat je gezonde snacks en drankjes meeneemt, zoals fruit, pakjes drinken en wat lekkers. Het is tenslotte vakantie! Ga je vliegen, lang niet alle kinderen vinden vliegtuigeten lekker. Drinken zoals appelsap en sinaasappelsap is altijd wel te krijgen op een vlucht.

kosten indonesie

Maak gebruik van handige apps

Maak gebruik van handige apps om je reis gemakkelijker te maken. Download bijvoorbeeld apps die je kunnen helpen bij het vinden van restaurants, bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt. Zoals de kaarten van het land waar je heengaat alsvast downloaden van Google Maps. Zorg er ook voor dat je een tablet of laptop meeneemt voor de kinderen, zodat ze zich kunnen vermaken tijdens de reis.

wandel app kind

Blijf flexibel

Blijf flexibel tijdens de reis en pas je plannen aan als dat nodig is. Houd rekening met de behoeften van je kinderen en pas je schema aan als ze moe zijn of een slechte bui hebben. Zorg er natuurlijk ook voor dat je voldoende tijd neemt om te ontspannen en te genieten van de reis.

We wensen je heel veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top