Home / Inspiratie / Reisbloggen / Eindhoven Airport parkeer tips: vind elke keer de beste plek
vliegen-kinderen

Eindhoven Airport parkeer tips: vind elke keer de beste plek

Eindhoven Airport parkeer tips: vind elke keer de beste plek

Ga jij binnenkort op vakantie en vlieg je via Eindhoven? Dan is het handig om te weten waar je kunt parkeren nabij Eindhoven Airport! Je gaat het liefst goed voorbereid op reis, waardoor het belangrijk is om van te voren te weten hoe het zit met de parkeergelegenheid rondom Eindhoven Airport. Zo zorg je ervoor dat de reis voorspoedig zal verlopen. Er zijn verschillende parkeergelegenheden waar je uit kunt kiezen, allemaal met eigen voor- en nadelen. We vertellen je er meer over in dit artikel.

Verschillende parkeerplekken

Er zijn in totaal vier verschillende parkeergelegenheden op Eindhoven Airport. We zetten ze hieronder op een rij:

  • P1 Gold: dit is de plek waar je heen gaat wanneer je alleen iemand komt halen of brengen, want in de P1 bevindt zich de Kiss & Ride. Je kunt er ook terecht voor kort of lang parkeren. De parkeerplaats is overdekt en dit is tevens de enige parkeerplaats waar je terecht kunt met een elektrische auto. Dit is namelijk de enige parkeergelegenheid met een elektrische laadpaal. Deze parkeerplaats is direct gelegen tegenover de terminal, het is namelijk maar 1 minuut lopen naar de terminal vanaf deze parkeerplaats.
  • P3 Silver: deze parkeerplaats is 3 minuten lopen vanaf de terminal. Je kunt bij deze parkeerplaats terecht wanneer je langer dan een dag wilt parkeren op Eindhoven Airport. Je hebt voor dit type parkeerplaats wel een reservering nodig en je komt binnen door middel van kentekenherkenning.
  • P4 Bronze: deze parkeerplaats is grotendeels overdekt. Vanaf hier doe je er 6 minuten om bij de terminal te komen. Bij deze parkeergelegenheid is het weer verplicht om te reserveren van te voren. Ook hier kom je binnen via kentekenherkenning.
  • P5 Bronze: deze parkeerplaats is het verst verwijderd van de terminal. Vanaf hier doe je er 7 minuten over om bij de terminal te komen. Het voordeel van deze parkeerplaats is dat deze voordelig geprijsd is. Ook hier is een reservering verplicht en kom je binnen via kentekenherkenning.

Wanneer je een reservering hebt gedaan en je kunt toch ineens niet meer op reis gaan, kun je deze nog annuleren tot 12:00 ‘s middags op de dag voor de ingangsdatum. Wanneer je dit doet, zullen er geen extra kosten in rekening gebracht worden.

peuter vliegen

Parkeerplek reserveren

Om er zeker van te zijn dat je jouw auto kunt parkeren op de plek die jij initieel hebt uitgekozen, kun je er ook voor kiezen om een parkeerplaats te reserveren. Zo ben je verzekerd van de plek die jij wilt. Er is een reserveer module ontwikkeld waarin jij je gewenste parkeerperiode kunt aangeven. Dit doe je door de begin- en einddatum in te vullen van je vakantie. Hierna kies je de gewenste parkeergelegenheid en vul je jouw persoonlijke gegevens in. Voor de betaling kun je kiezen uit iDeal, creditcard of Paypal. Is het een zakenreis? Kies dan voor zakelijk parkeren. Wanneer je een parkeerplek hebt gereserveerd, hoef je deze niet te printen. Je kunt deze eenvoudig laten zien via je mobiele telefoon.

Russisch orthodoxe kerk Sveti Nikolay Mirlikiiski

Waar vlieg je allemaal heen vanuit Eindhoven Airport

Vanaf Eindhoven Airport vertrekken voornamelijk low-cost airlines en chartervluchten zoals Ryanair en TUI. Hiermee vlieg je voornamelijk naar bestemmingen rondom het middellandse zeegebied. Naar de zon op het Spaanse vasteland, naar de Canarische eilanden of naar Griekenland.

sofia science museum muzeiko

Ook Wizz Air vertrekt vanaf Eindhoven en deze maatschappij heeft ook diverse opties naar bestemmingen waar je anders wellicht niet aan denkt maar die wel betaalbaar en leuk zijn, ook voor gezinnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Boedapest of van de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Beide wat ons betreft hele leuke steden waar je ook prima een aantal dagen kan vermaken. Boedapest is ook in de winter prachtig terwijl Sofia beter is in de zomer omdat je dan de stad kan combineren met veel natuur in de omgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top