Home / Reisinformatie / Midden-Oosten / Verenigde Arabische Emiraten / Stopover Abu Dhabi met kinderen

Stopover Abu Dhabi met kinderen

Wat is er te doen op Abu Dhabi met kinderen? Heb je een lange stopover in Abu Dhabi dan maak je er met onze tips een leuke tijd van. Of je nu een paar uur in de stad hebt of kiest voor een stopover van enkele dagen.

Abu Dhabi met kinderen

Abu Dhabi Airport

Van het vliegveld naar de Zayed Moskee, de dichtstbijzijnde grote bezienswaardigheid in Abu Dhabi is 15 minuten met de taxi. Reken de tijd om door de controle’s te komen, minimaal 45 minuten om daar rond te kijken en de twee uur die je voor je volgende vlucht weer aanwezig moet zijn en je zit al snel de vier uur.

Heb je minder dan vier uur tijd tijdens een stopover in Abu Dhabi dan kan je het beste op het vliegveld blijven.

Speeltuin Abu Dhabi Airport

Abu Dhabi Airport heeft een speeltuintje voor kinderen. Je kan deze vinden bij terminal 3, gate 32. De speeltuin is vooral leuk voor jonge kinderen tot een jaar of 6. Er zijn zachte matten een paar glijbanen en babyspeelgoed.

Abu Dhabi vliegveld

Winkelen, eten en internetten

Op Abu Dhabi Airport zijn net als op elk vliegveld winkelmogelijkheden genoeg. Als je stopover niet te lang is kan je de tijd prima doorkomen met wat rondkijken, eten en internetten. Er zijn op verschillende plekken op het vliegveld kinderwagens te leen. Fijn want dan loop je niet te sjouwen met een moe of hangerig kind.

Hotel Abu Dhabi Vliegveld

Zeker met jonge kinderen is het wel fijn om tijdens een lange stopover toch een paar uur te kunnen slapen.  Sinds een aantal jaar zit er op het vliegveld een hotel de Premier inn. Omdat we een lange stopover hadden en pas om 2:00 lokale tijd (inclusief jetlag voelde het als 5:00) weer een vervolgvlucht hadden boekten we dit hotel.

Het hotel is lekker fris. Een fijn tweepersoonbed en daarnaast nog een eenpersoonbedbank op de kamer. Lekker een plekje om te douchen en verder een TV en WiFi. Het hotel heeft trouwens ook een zwembad en restaurant mocht je er langer willen blijven. Let op de aanbiedingen: wij konden een nacht boeken voor maar €35 euro. Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid.

Abu dhabi airport hotel
Abu dhabi airport hotel

Hotel Corniche

Kies je voor een stopover in Abu Dhabi van meerdere dagen dan is het natuurlijk leuker en makkelijker om geen hotel te kiezen bij het vliegveld maar in de buurt van alle attracties.

Aan de Corniche en op Yas Island zijn meerdere luxe hotels. Die hotels hebben vaak een privéstrand of je krijgt een voucher voor toegang tot Yas Beach. Hier kan ook gewoon badkleding dragen.

Aan de Corniche is bijvoorbeeld het Khalidiya Palace Rayhaan een kindvriendelijk hotel. Met een heerlijk groot zwembad, strand en faciliteiten voor gezinnen. Deze hotel is ook te boeken inclusief vlucht. Bekijk hier meer informatie.

abu dhabi
Abu dhabi corniche

Kan je ook Abu Dhabi in tijdens een stopover?

Vervoer Abu Dhabi Airport naar stad

Is je stopover lang genoeg dan kan je het beste de stad ingaan. Er is een goedkope airport bus die je voor minder dan €1 euro de stad inbrengt, deze doet er 45min tot 1 uur over. Je kunt ook een taxi nemen dan ben je er in een half uur en rond de €10 euro kwijt.  

Je kunt ook gebruik maken van de Big Bus Tour om Abu Dhabi te ontdekken. Er zijn een tweetal routes. Een langs de bezienswaardigheden aan de Corniche. De andere gaat o.a. naar Ferrariworld en de Sjeik Zayed-moskee. Het is het goedkoopste en makkelijkste om tickets van te voren online te kopen, dit kan hier.

big bus tour abu dhabi

Heb je zin in pretparken zoal Ferrari world of Yas Waterworld dan ga je naar Yas Island. Wil je liever geen geld uitgeven of heb je niet zoveel tijd in de Verenigde Arabische Emiraten dan zijn er parken genoeg om lekker te spelen met zicht op de skyline aan de Marina.

Abu Dhabi Corniche

Een must-see in Abu Dhabi is de Sjeik Zayed-moskee. Deze ligt tussen de stad en het vliegveld in en bezoek je dus het beste als eerste of laatste. Zorg voor gepaste kleding. Lees ons uitgebreide hotspot artikel over de Sjeik Zayed-Moskee.

Wat te doen in Abu Dhabi met kinderen

De Corniche

Corniche Road is een maar liefst acht kilometer lang wandelpad langs het water. Met meerdere parken, fonteinen en natuurlijk speeltuinen voor kinderen. Er is ook openbaar familiestrand met badmeester. Hoewel ik je zou aanraden geen bikini te dragen als vrouw maar je aan te passen aan lokale gebruiken en te kiezen voor bijvoorbeeld een broek met shirt. Mannen en jonge kinderen kunnen we gewoon in badkleding.

Wil je de hele Corniche bekijken dan kan je het beste een fiets huren. Er zijn meerdere verhuurplekken langs de boulevard te vinden.

Abu Dhabi Corniche

Reuzenrad en Marina Mall

Al Marina is een schiereiland tegen over de Corniche. Hier kan je verschillende attracties vinden voor gezinnen zoals bounce.

Wil je een prachtig uitzicht over de stad maak dan een ritje in de Marina Eye een reuzenrad een enorm reuzenrad.

Abu dhabi corniche

Abu Dhabi Heritage Village

In de buurt van de Abu Dhabi Mall kan jet gratis toegankelijke Heritage Village vinden. Een kleinschalig openlucht museum waar je kunt zien hoe de bevolking vroeger leefde. Voordat de olie werd gevonden en voor de rijkdom en wolkenkrabbers van nu zorgde. Het is leuk voor een korte stop maar geen top bezienswaardigheid van Abu Dhabi.

Sjeik Zayed Moskee

Wel een top bezienswaardigheid in Abu Dhabi is de Sjeik Zayed-moskee. Hoewel dit natuurlijk niet een attractie is speciaal voor gezinnen mag je deze wat ons betreft echt niet missen. Het is echt een van de mooiste moskeeën ter wereld en je zult hier echt je ogen uit kijken.

Sjeik Zayed Moskee

Ferrari world Abu Dhabi

Naar Abu Dhabi met kinderen en heb je een stopover van meerdere dagen? Bezoek dan een van de grote attracties zoals Ferrari World. Een overdekt pretpark met de snelste achtbaan ter wereld. De Formula Rossa gaat maar liefst 250 km/u in 4,9 seconden.

Er zijn zeker ook attracties voor gezinnen met jonge kinderen maar ik denk zelf dat dit pretpark in Abu Dhabi het leukste is als je kind in ieder geval 110cm is. Dan heb je al een vrij groot aanbod van attracties.

Warner Bros. World Abu Dhabi

Ook Warner Bros. World Abu Dhabi is een overdekt attractiepark. Ook hartje zomer is hier dankzij de airconditioning nog druk. Dit pretpark in Abu Dhabi heeft ongeveer dertig attracties. Ook leuk zijn de shows met de bekende cartoon figureren zoals Bugs Bunny en de Flintstones.

Kidzania Abu Dhabi

Je komt Kidzania ook in veel andere steden tegen zoals in Bangkok en Kuala Lumpur dus wellicht ben je al bekend met het concept.

Zo niet Kidzania is een concept waarbij kinderen in een nagebouwde stad wonen. Hier kunnen ze allerlei opdrachten uitvoeren en daarmee Kidzania geld gebruiken. Dat kan je ook weer uitgeven voor andere activiteiten. Een opdracht is hier alleen niet zomaar een opdracht. Beng je brandweer dan krijg je een echt outfit en een brandweer wagen om mee op pad te gaan.

Kidzania is super leuk en leerzaam voor kinderen vanaf vier jaar die graag rollenspellen spelen. Ga je naar Dubai met kinderen? Ook daar kan je een Kidzania vinden.

Kuala lumpur kidzania

Yas waterpark

Afkoelen tijdens je stopover in Abu Dhabi met kids? Kies dan voor een bezoek aan Yas Waterpark. Ook dit is weer een dagvullende activiteit.

In dit enorme waterpark in Abu Dhabi zijn meer dan 45 attracties en glijbanen. Waaronder een bijzondere zespersoonsglijbaan en een berijdbare kunstgolf waarop je kunt bodyboarden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top