Home / Voorbereiding / Producten / Bluetooth koptelefoon voor je kind, super handig, ook op reis!

Bluetooth koptelefoon voor je kind, super handig, ook op reis!

Een kinderkoptelefoon is wat ons betreft een van die dingen die je moet hebben. Inmiddels kiezen we voor een Bluetooth koptelefoon in plaats van voor een koptelefoon met een kabel. Je betaalt hiervoor wel ongeveer twee keer zo veel, maar wat ons betreft is dat het wel waard.

Toen onze dochter nog een peuter was, kwamen we er al snel achter dat we andere passagiers in het vliegtuig niet blij maakten met Bumba liedjes. Daar werden wij zelf trouwens ook niet blij van tijdens een lange autorit. Daarom verdiepten we ons toen in koptelefoons speciaal voor peuters. Inmiddels is onze dochter natuurlijk een stuk ouder. Tijdens de eerste periode van thuis lesgeven, stapten we over op de JBL JR310BT Kids, een draadloze bluetooth koptelefoon voor kinderen. Dit is gewoon veel makkelijker omdat ze dan gewoon even naar de keuken kon lopen om wat drinken te pakken, zonder per ongeluk de laptop mee te trekken als ze even vergat dat ze een koptelefoon op had.

Inmiddels gaat de bluetooth kinderkoptelefoon ook standaard mee op vakantie. Ben je nog niet overtuigd? Ik vertel je graag waarom dit op je inpaklijst moet staan en welke merken er beschikbaar zijn.

6 redenen waarom kinderkoptelefoon met bluetooth handig is op reis

  • Je vliegt met een lowcost airline en daar hebben ze geen filmpjes aan boord. Je kunt de tablet wel opzetten maar zonder koptelefoon hoort je kind niks door het vliegtuig lawaai. Je mag bluetooth gebruiken in het vliegtuig.
  • Je kind is net als die van ons wel eens onoplettend en loopt weg van de apparatuur zonder eraan te denken dat hij of zij een koptelefoon op heeft.
  • Je kind heeft een jetlag en is hartstikke vroeg wakker. Dan maar even een filmpje kijken op de tablet, maar jij wil zelf nog wel even dutten.
  • Je gaat op vakantie met de auto en wil zelf ook wel eens een rustig gesprek in plaats van meezingen met Susan en Freek of luisteren naar de zoete zusjes.
  • Je wil dat je kind ook op reis nog wat werkt voor school, bijvoorbeeld met Squla. Je kind is echter snel afgeleid door alles om hem of haar heen. Door de koptelefoon zijn ze meer gefocust op het scherm.
  • Je bent het zat dat de kabeltjes telkens in de war komen bij een reguliere koptelefoon!
koptelefoon kind

De nadelen van een Bluetooth koptelefoon voor kids

Wij vinden de koptelefoon echt een must-have voor ouders die graag op reis gaan. Bovendien gebruiken we de koptelefoon thuis ook meerdere keren per week. Eerlijk is eerlijk, er zijn echter ook een paar nadelen ten opzichte van een traditionele koptelefoon met kabel. De koptelefoon moet natuurlijk opgeladen worden, hoewel de betere exemplaren echt makkelijk meerdere lange autoritten meegaan.

Koptelefoon kind

De prijs ligt hoger dan van een simpelere koptelefoon voor kinderen. Bovendien zijn ze ook iets kwetsbaarder. Op reis heb je nou eenmaal soms echt haast en onze dochter propt de koptelefoon dan nog even snel in haar tas. Dat helpt natuurlijk niet. Waar de koptelefoons met draad jaren meegingen, houdt een bluetooth koptelefoon het bij ons gemiddeld zo’n anderhalf jaar uit. Daarna kan het zijn dat er aan een kant geen geluid meer uitkomt.

Het andere nadeel is dat je nog een extra apparaatje nodig hebt, een zogenaamde Airfly als je de bluetooth koptelefoon ook wil verbinden met het entertainment systeem in het vliegtuig. Bovendien moet je dan ook nog net de juiste Airfly hebben, met een of twee stekers.

Gelukkig lijkt dit probleem zich de komende jaren vanzelf op te gaan lossen. Maatschappijen als Qatar airlines en United airlines hebben inmiddels vliegtuigen waarbij je het entertainment systeem via bluetooth kunt verbinden met een eigen device.

De beste bluetooth koptelefoons voor kinderen

JBL JR310BT Kids

We hebben zelf de meeste ervaring met de JBL JR310BT en de voorganger hiervan. Deze draadloze koptelefoon voor kinderen is verkrijgbaar in verschillende kleuren combinaties blauw/roze, rood/blauw en groen/grijs. Ook krijg je er stickers bij om de telefoon nog verder te personaliseren. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de kwaliteit en niet de uitstraling.

De bluetooth kinderkoptelefoon van JBL heeft een stevige hoofdband met zachte en flexibele oorschelpen. Dit maakt dat deze volgens onze dochter erg goed zit. De koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon, wat ook super fijn was toen ze online les moest volgen. De microfoon werkt ook gewoon goed. De koptelefoon is begrenst op 85db, wat wij wel erg belangrijk vinden.

Wij vinden het draadloze systeem is ideaal. Onze dochter kan ook gewoon prima even van de huiskamer naar de keuken lopen om wat te drinken te pakken. Het bereik blijft goed.

We hebben deze koptelefoon maandenlang meerdere uren per dag gebruikt. Daarnaast is die ook al mee geweest op diverse reizen. Wat wij heel fijn vinden, is dat de batterijduur echt lang is. Volgens hun eigen informatie 30 uur. We hebben het niet exact nagekeken, maar we kunnen zeker een week weg inclusief een lange heen en terugreis (bijvoorbeeld voor wintersport) zonder dat deze leeg raakt. Net als dat je als volwassene wel eens bingewatched, is zij tijdens zo’n reisdag vaak ook verschillende films en series achterelkaar aan het kijken. Opladen gaat met een USB-stekkertje, een USB type C hetzelfde type dat we ook voor diverse andere apparaten gebruiken. Bovendien gaat het opladen ook lekker snel.

Het enige nadeel aan deze koptelefoon, of eigenlijk JBL in het algemeen want we hadden het ook bij de draadloze versie, is dat deze iets minder goed tegen een stootje kan. Nu gaan we er ook niet al te netjes mee om. De koptelefoon wordt door onze dochter al snel in haar tas geduwd en dan nog wat dingen erbovenop. De koptelefoon gaat niet stuk, maar het binnenwerk wel, waardoor er op een gegeven moment geen geluid meer uit een van de oren komt. We zijn inmiddels aan onze derde exemplaar begonnen, de eerdere twee gingen ongeveer anderhalf jaar mee. Bekijk hier de actuele prijs en lees meer reviews.

PowerLocus Buddy

De PowerLocus Buddy is een andere bluetooth koptelefoon voor kinderen. Hoewel we hier zelf uiteindelijk niet voor gekozen hebben, zijn andere ouders die we spreken hier wel enthousiast over. Ook deze koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon en is dus geschikt voor online calls met de klas of om te bellen met opa en oma. Deze koptelefoon heeft twee opties: of je gebruikt de bluetooth modus of je gebruikt de koptelefoon met de meegeleverde kabel. De PowerLocus Buddy komt onder andere in blauw, blauw/rood en roze.

Je kunt deze ook kopen met poezenoortjes op de koptelefoon, iets wat de meiden uit mijn dochters klas super grappig vinden, maar wij voor op reis onnodig ruimte in vonden nemen. Hoewel deze koptelefoon wel op te klappen is en geleverd wordt met een draagzakje.

De oorschelpen zijn niet flexibel en er is iets minder af te stellen dan bij andere draadloze kinderkoptelefoons. Hoe lekker de PowerLocus zit, is dus afhankelijk van je kind. De koptelefoon is begrenst op 85DB.

Het belangrijkste nadeel van deze bluetooth kinderkoptelefoon is dat de batterij een stuk korter mee gaat, zo’n 9-10 uur. Als je net als wij soms lange autoritten hebt of wel een hele dag in het vliegtuig zit, moet je dan goed opletten dat je tijdig gaat opladen. Bovendien duurt het opladen met 2,5 uur ook gewoon te lang. Wij vinden het in sommige landen niet prettig om waardevolle spullen in het zicht te hebben liggen. Bovendien kan de koptelefoon tijdens het opladen niet gebruikt worden. Ga je deze echter vooral thuis gebruiken wil je je kind toch niet uren achter elkaar op de tablet laten, dan hoeft dit geen bezwaar te zijn. Bekijk hier de actuele prijs en meer reviews.

Philips TAK4206

De Philips TAK4206 is ook een populaire bluetooth koptelefoon, deze gebruikt een van onze bloggers voor haar zoontje. De koptelefoon voor kids komt in de kleur blauw of in paars/roze. Ook deze koptelefoon heeft natuurlijk weer een microfoontje zodat deze ook voor school te gebruiken is.

Ook hier is er weer een begrenzing van 85db. Een extra functie die deze bluetooth kinderkoptelefoon heeft die je niet vaak tegenkomt, is de mogelijkheid om een lager maximaal volume te kiezen. Dat doe je als ouder in de Philips Headphones-app.

In deze app kun je ook de maximale gebruikerstijd van de Philips TAK4206 on-ear-koptelefoon doorgeven. Hoewel ik denk dat de meeste kinderen daarna gewoon door blijven gamen (of wat ze dan ook doen), alleen dan zonder koptelefoon. Volledig opgeladen kun je de koptelefoon 28 uur gebruiken. Opladen doe je met een een USB-C kabel.

De oorschelpen zijn lekker zacht en als extra feature kun je die ook nog een verlicht kleurtje meegeven. Het is mogelijk om deze koptelefoon ook met kabel te gebruiken, maar deze moet je wel zelf bijkopen. Een nadeel van de Philips TAK4206 is dat verschillende gebruikers aangeven dat het soms even duurt voordat de bluetooth connectie is gemaakt. Een enkele keer lukt het helemaal niet. Lees hier meer reviews en bekijk de prijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top