Home / Voorbereiding / Producten / Thule Aion, een ruime en duurzame handbagagekoffer
Thule Aion

Thule Aion, een ruime en duurzame handbagagekoffer

Ben je op zoek naar een (nieuwe) handbagagekoffer of wellicht een duffelbag, reisrugzak of sling? Aion is een nieuwe lijn van Thule. Speciaal gericht op de actieve reiziger en bovendien gemaakt van duurzame en deels gerecyclede materialen. Ik nam de handbagagekoffer en de sling mee in de meivakantie waarin we Helsinki en Rhodos bezochten en mijn man nam de koffer mee naar een werktrip in de USA. Daarna ging de Thule Aion handbagagekoffer ook nog mee met de (nacht)trein naar Zwitserland.

Thule Aion

Een handbagagekoffer voor werk of avontuur

De Thule Aion handbagagekoffer is speciaal gemaakt met het idee dat je het zowel voor werk als voor een actieve vakantie kunt gebruikten. Dat zie je ook direct aan het uiterlijk, dat zowel netjes als sportief kan zijn. Ik koos voor de kleur nutria, maar de tas is ook in het zwart verkrijgbaar. Het is bovendien een duurzaam product. Uiteraard voldoet de koffer aan de handbagage eisen van de meeste luchtvaartmaatschappijen en is dus als handbagage in te checken.

De buitenstof, voering en het gaas zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal en de polycarbonaat achterzijde is gemaakt 50% gerecycled materiaal. De robuuste en duurzame gewaxte canvasstof van de tas krijgt nog meer karakter naarmate hij ouder wordt en heeft een waterbestendige afwerking die vrij is van giftige PFC’s. Alle Thule Aion producten zijn bluesign® gecertificeerd, wat werkers, consumenten en het milieu beschermt.

Thule

Onze ervaringen met de Thule Aion

Zeer veel inpakruimte

Meer dan het uiterlijk gaat het er mij om hoe een handbagagekoffer in de praktijk functioneert. Dat begint natuurlijk al bij het inpakken. De koffer is 35 x 23 x 55 cm groot en voldoet daarmee aan de vereisten voor handbagage van de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Thule Aion koffer

De Thule Aion handbagagekoffer heeft een inhoud van 36 liter. Dat is 5 liter meer dan de handbagage koffer die ik voorheen gebruikte, terwijl beide koffers even groot zijn. Er past ook daadwerkelijk een stuk meer spullen in, niet alleen door die extra liters, maar ook door de handigere indeling.

Thule Aion koffer

Wat mij heel goed bevalt, is dat er een groot vak is en de rits dus meer aan de bovenkant van de handbagagekoffer zit en niet in het midden. Op die manier is er een groot vak en kan ik meer inpakken dan bij een koffer waarin je een deel van je spullen in de deksel en een deel in de bodem moet stoppen. In de deksel van de Thule Aion koffer zit nog een apart vak, wat zowel van buiten als van binnen toegankelijk is. Ook zit er hier nog een klein met een rits afgesloten vakje waarin je bijvoorbeeld je huissleutels kunt doen. Ik gebruik zelf dat aparte vak vooral voor toiletartikelen. Handig in een plastic zakje, zodat ik ze makkelijk kan pakken op het vliegveld.

Thule Aion koffer

Gewicht

De Thule Aion handbagagekoffer weegt leeg 3,25 kg, wat voor een handbagagekoffer in deze prijscategorie wel wat aan de hoge kant is. Vaak zitten handbagage koffers op een gewicht tussen de 2-3 kilo. Hoeveel je handbagage mag wegen in het vliegtuig hangt af van de luchtvaartmaatschappij en de route. Bij KLM is het bijvoorbeeld vaak 12 kilo, Easyjet 15 kilo, bij TUI, Transavia en Wizzair is het 10 kilo. Er zijn echter ook enkele maatschappijen die maar 8 kilo aanhouden, zoals SAS en Lufthansa.

Ik heb nooit echt nagedacht over het gewicht van mijn handbagage. Het wordt echt zelden gecontroleerd, behalve bij maatschappijen die dit als verdienmodel zien. Met onze andere handbagage koffers (een oude Samsonite en een SUIT SUIT koffer) was het voor mij praktisch onmogelijk om over die 10 kilo te gaan, omdat ik nooit zulke zware dingen meeneem en de koffer op een gegeven moment toch vol zit. De Thule Aion heb ik toch even gewogen en met een volledig volgestopte koffer kwam ik uit op 12,3 kilo. Een combinatie van het zwaardere basisgewicht van de koffer en het feit dat ik er wel zo’n 20% meer aan spullen in kwijt kan.

Thule Aion

Handige losse paktas

Wat direct opvalt is de uitneembare paktas die in de Thule Aion zit. In eerste instantie vraag ik me af hoe handig dit nou is. Ik gebruik immers al eigen packing cubes. Nou, super handig dus. Want deze paktas is gemaakt van speciaal materiaal dat vuil, geurtjes en vocht tegenhoudt. Ik stop mijn hardloopschoenen en kleding erin na het sporten. De rest van de koffer blijft zweetgeur vrij, ideaal. Dat lukt met een packing cubes niet.

Thule Aion

Ook namen we deze losse paktas mee wanneer we naar het zwembad gaan. Zeker op de terugweg met natte handdoeken en zwemkleding is het super handig om een tasje bij ons te hebben. Geen gedoe meer met een natte tas of een plastic zak om natte kleding in te doen.

Thule Aion

De paktas zet je aan beide kanten met klikbare verbindingen vast in de koffer. Je kunt ervoor kiezen om deze onderop de koffer te leggen of juist bovenop. Ik doe zelf meestal het laatste en haal de tas er dan op bestemming uit en leg deze in zijn geheel in de kast. Wel is het zo dat wanneer je de tas echt helemaal vol wil stouwen, de tas iets meer ruimte inneemt dan losse spullen.

Thule Aion

Comfort in gebruik

Het handvat van de koffer trekt erg prettig. Ook mijn dochter vind het leuk om met de koffer te lopen en op gladde vloeren gaat dit moeiteloos. De hendel gaat ook lekker soepel en het is ook handig dat de koffer aan zowel de bovenkant als de zijkant nog een handvat heeft om op te tillen.

Thule Aion

Op ongelijke vloeren, zoals op de kinderkopjes van Helsinki, heeft de Thule Aion wel wat meer moeite. De koffer heeft vier wielen, waarvan de voorwielen kleiner zijn dan de achterwielen. Ik merk dat de koffer fijner rijdt wanneer ik deze een beetje schuin trek, zodat we alleen op de grotere achterwielen rijden en niet op alle vier de wieltjes.

Thule Aion koffer

Ondanks dat de koffer aan de bovenkant dus een gewaxte stof heeft, voelt deze even sterk aan als een hard plastic koffer. Ik heb er ook zonder problemen breekbare spullen (zoals een fles wijn) in vervoerd.

Wat ik verder een pluspunt vind aan deze koffer is dat het mogelijk is om deze met een cijferslotje af te sluiten. In sommige landen is het toch prettig om die mogelijkheid te hebben. Ga je naar Amerika, koop dan wel een TSA cijferslot.

Thule Aion koffer

Thule geeft zelf aan dat de gewaxte canvasstof van de tas meer karakter krijgt naarmate deze ouder wordt. Dan merk ik direct al, na drie keer een (ruime) week gebruik is het nieuwe er echt wel wel af. Persoonlijk vind ik de tas er mooier op geworden, maar mijn man denkt daar anders over. Het is een kwestie van smaak, maar op de kleur nutria zal dit natuurlijk meer opvallen dan met zwart. Een ding is zeker, dit is geen dertien in een dozijn reiskoffer.

Thule Aion

Samenvatting van de min- en pluspunten van de Thule Aion

Pluspunten van de Thule Aion:

  • De koffer biedt heel veel ruimte
  • De Thule Aion is een duurzaam product
  • Orginele uitstraling en daardoor ook goed herkenbaar tussen andere koffers
  • De koffer is compact en lijkt tegen een stootje te kunnen
  • Erg handige paktas voor vieze en natte kleding

Minpunten van de Thule Aion:

  • Het sturen en maken van de bochten vraagt soms wat extra aandacht op ongelijke oppervlaktes
  • Het lege gewicht van de koffer is aan de hoge kant

Ook enthousiast geworden over de Thule Aion koffer? Bekijk hier de beschikbare modellen en actuele prijs via de eigen site van Thule of check via bekende webshops.

Andere Thule Aion producten

Naast de handbagage koffer zijn er ook een duffelbag, een reisrugzak van 28 liter, een reisrugzak van 40 liter en een sling beschikbaar. Ook deze zijn in zwart en nutria verkrijgbaar en zijn gemaakt van vergelijkbare materialen.

Thule Aion

Wij hebben de Thule Aion Sling, die te dragen is als moderne heuptas of crossbodytas. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik bij een heuptas toch direct een beeld krijg uit mijn eigen jeugd. Dat was iets voor je vader of opa en zeker niet voor wie hip wilde zijn. Mijn negenjarige dochter heeft die associatie niet. Heel veel kids lopen met een heup of crossbodytas.

Thule Aion sling

De Thule Aion Sling heeft een hele brede klikbare gesp en hij is makkelijk af te stellen, zodat zowel ik als mijn dochter deze als heuptas en als crossbodytas kunnen dragen. Eerlijk is eerlijk, ik zie mijzelf toch echt niet met de heuptas versie lopen, maar als crossbodytas bevalt het eigenlijk wel heel goed.

Door de brede band is het helemaal niet zwaar. Er is ruimte genoeg voor een telefoon, sleutels en een portemonnee en zelfs nog wat snacks voor onderweg. Er zijn drie vakjes, waarvan er een nog weer met een extra rits is afgesloten. Je sleutelbos kun je ook nog vastmaken zodat deze er helemaal niet meer uit kan vallen. Aan de achterkant zit ook nog een geheim vak voor bijvoorbeeld je paspoort.

Thule Aion sling

Het zit nog niet helemaal in mijn systeem, maar ik gebruik de Aion Sling wel. Zeker op de momenten dat ik een jurkje aan heb zonder zakken en we niet direct de hele dag op pad gaan. Zoals ’s avonds naar een restaurant of naar het zwembad van het hotel. Dan is het een prima alternatief voor een schoudertas. Minder belastend voor mijn schouders en het is ook nog makkelijker en sneller om hieruit mijn telefoon of hotel keycard te pakken.

Thule Aion

Niet dat ik veel kans krijg de Thule Aion Sling te dragen, want mijn dochter heeft hem inmiddels geconfisqueerd. Ze vind het ideaal om te dragen wanneer ze gaat skaten met vriendinnen en dan geen jas, maar wel haar telefoon mee wil nemen. Of wanneer ze wat anders gaat doen waarbij ze graag haar handen vrij heeft, maar wel spulletjes mee wil nemen.

Ook de Thule Aion sling is te koop via de eigen site van Thule of via de bekende webshops. Mocht je ook een van de rugzakken kopen, dan is de sling daarmee te integreren als extra heupband.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top