Home / Voorbereiding / Producten / Peuterkoptelefoon de beste exemplaren voor op reis

Peuterkoptelefoon de beste exemplaren voor op reis

Ga je op vakantie met je peuter? Vergeet dan niet om naast een kindertablet een peuterkoptelefoon aan te schaffen. Dit is misschien niet het eerste product waar je aan denkt op je inpaklijst maar geloof ons: het is superhandig.

koptelefoon kind

5 redenen waarom een peuterkoptelefoon zo handig is op reis

 • Je vliegt met een lowcost airline en daar hebben ze geen filmpjes aan boord. Je kunt de tablet wel opzetten maar zonder koptelefoon hoort je peuter niks door het vliegtuig lawaai.
 • Je vliegt wel met een goede luchtvaartmaatschappij met entertainment en stille vliegtuigen, maar de hoofdtelefoon die door de luchtvaartmaatschappij wordt verstrekt is te groot voor het hoofd van je kind.
 • Je peuter heeft een jetlag en wil echt niet meer slapen. Dan maar op de tablet, maar wel met koptelefoon: dan slaap je zelf door.
 • Je gaat met de lokale bus waar ze het in tegenstelling tot in Nederland geen enkel probleem vinden een 18+ actiefilm op te zetten. Bescherm je peuter tegen de gruwelijke geluiden met een peuterkoptelefoon.
 • Je gaat op vakantie met de auto en wil zelf ook wel eens een rustig gesprek kunnen voeren in plaats van alweer meezingen met Fien en Teun.

Lees hier meer uitgebreide informatie over de voordelen van een bluetooth koptelefoon voor op reis.

koptelefoon peuter

Wat zijn de handigste koptelefoons voor peuters

JVC HA-KD5 Tiny Phones of de opvolger JVC HA-KD7

kinderkoptelefoon01

Dit is de peuter koptelefoon die we zelf hebben. We zijn erg tevreden over deze koptelefoon. Het is een vrolijke koptelefoon die lekker simpel is in het gebruik. Wij hebben de KD5 inmiddels is er een KD7 op de markt met een nieuwe kleurset.

Het volume is begrensd tot 85db en onze dochter kan hem dus niet zelf te hard zetten. Deze kinderkoptelefoon is goed af te stellen en blijft prima zitten op het hoofd van onze dochter. De koptelefoon is gemaakt van stevig plastic en heeft twee zachte oorschelpen. Hij kan tegen een stootje. Het enige nadeel is dat het koord niet zo lang is. Prima voor de laptop maar niet om thuis voor de tv te gebruiken.

Deze simpele koptelefoon is bovendien scherp geprijsd. Omdat we toch vaak reizen in landen met een verhoogd diefstalrisico en we zelf ook niet al te voorzichtig omgaan met een koptelefoon vinden we dat erg fijn.

Deze peuterkoptelefoon komt in verschillende kleuren zoals groen, paars, roze en blauw. Bekijk hier de actuele prijzen en lees meer reviews of check voor aanbiedingen hier. Ook Coolblue heeft regelmatig aanbiedingen voor koptelefoons.

Buddyphones Inflight koptelefoon

De Buddyphones Inflight kinderkoptelefoon is speciaal gemaakt om te gebruiken in het vliegtuig. Deze koptelefoon met kabel komt standaard met een vliegtuigadapter voor de 2 punts systemen die veel maatschappijen nog gebruiken.

Ook dit model heeft grote oorschelpen en is gemaakt van hard plastic. De koptelefoon is in te klappen en neemt daardoor minder ruimte in gebruik.

Er zijn drie geluidniveau’s mogelijk: 75, 85 en 94 decibel. Waar de meeste kinderkoptelefoon afgesteld staan op 85 dB kan je deze dus ook harder en zachter zetten. Nog een pluspunt: dankzij de ingebouwde microfoon kan je deze koptelefoon ook gebruiken voor Skype-gesprekken met het thuisfront. Bekijk hier de actuele prijzen en lees meer reviews.

JVC HA-KD10W Roze/Blauw – Kids Bluetooth Koptelefoon

Heb je liever geen gedoe met een kabel dan is de JVC HA-KD een goede optie. Dit systeem werkt via Bluetooth. Je moet de koptelefoon dus wel opladen, iets om rekening mee te houden als je op reis gaat.

Ook deze koptelefoon heeft weer geluidsbegrenzing van 85 dB. De zachte oorschelpen en verstelbare hoofdband zorgen ervoor dat het lekker zit voor kinderen. Een nadeel is wel dat je kind niet zelf de koptelefoon kan bedienen dit doe je bijvoorbeeld op je smartphone.  Bekijk hier de actuele prijs en lees meer reviews.

JBL 310 Headset

Na een aantal jaar JVC zijn we overgestapt op JBL, deze koptelefoon valt wat groter. Dus voor een peuter met echt nog een klein hoofdje al snel te groot maar voor een ouder kindje wel fijn. Wat betreft prijsniveau ligt deze wel wat hoger dan de JVC. Echter hij zit volgens onze dochter ook lekkerder, ze had hem bij een vriendinnetje gepast en dat was de reden om over te stappen. Ook heeft deze koptelefoon een microfoon in het draadje zitten waardoor die ook heel geschikt is om mee te zoomen. Er is ook een bluetooth variant. Wil je meer weten lees ons blog over bluetooth koptelefoons voor kinderen. Of check hier de prijs van deze JBL koptelefoon.

Dit blog verscheen in 2015 en is geüpdatet in 2022 met actuele informatie over de modellen.

5 gedachten over “Peuterkoptelefoon de beste exemplaren voor op reis”

 1. Mijn zoontjes kijken heel graag naar Dragons, de smurfen, White Fan en Enzo Knol haha een flink contrast dus 🙂 ze gaan heel graag mee ver op vakantie net het vliegtuig omdat ze dan vele malen meer schermpjestijd hebben dan thuis haha! Toen we twee haar geleden terug kwamen uit Azië en op het laatste stuk van Dubai naar Amsterdam vlogen vroeg mijn jongste van toen 4 wat de verste reis is die je kan maken met het vliegtuig. Daar wilde hij dan namelijk volgende keer naartoe want zijn film (Toen Lego Batman) was nog niet afgelopen (die hij pas de 4de keer die reis aan het kijken was ?)!! Een nieuwe koptelefoon zou deze kleine wereldreiziger dus zeker niet misstaan haha!!

 2. Hoi! Mijn dochtertje is 2j. Bij de koptelefoon wie jullie hebben staat vanaf 4j. Zou deze dan toch al passen?

  1. Hi Catherine, ik zoek ook een koptelefoon voor mijn dochterje van 2. Heb je nog een goede tip? ik zie dat deze reactie al een paar jaar oud is 🙂 alvast dank!

 3. Mijn broertje heeft er onlangs een voor zijn zoontje gekocht van bijna 4 en is er inderdaad heel blij mee. Alleen was die niet aan te sluiten op het entertainmentprogramma van KLM. Heel vreemd. Maar met de iPad is het toch een rustige reis naar Thailand geworden 😉 En ja, om 5 uur ’s ochtends is op reis met tijdsverschillen echt pedagogisch verantwoord en beter voor de wereldvrede toch?

 4. Wij kochten eens zo’n goedkope, knalroze… volgens mij gewoon bij de Action, maar vergeten ‘m constant mee te nemen.. missen ‘m niet, maar hebben de afgelopen vakantie gewoon 30x samen het luisterboek van Dombo en Peter Pan meegeluisterd in de huurauto… kan me voorstellen dat ’t in dat soort situaties wel erg fijn is om bij je te hebben. Maar nu doen ze dingen samen op de achterbank, wat ik ook wel weer leuk vindt. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top