Home / Voorbereiding / Producten / Reis EHBO-setje voor het hele gezin

Reis EHBO-setje voor het hele gezin

Ga je op vakantie dan neem je natuurlijk een reis EHBO-setje mee. Na vele reizen hebben we gemerkt dat de meeste EHBO-sets toch niet helemaal voldoen aan onze wensen.

Sommige van de producten gaan heel snel zoals de pleisters en paracetamol, terwijl andere zoals het verband langzaam geel liggen te worden. Ideaal gezien is de reisapotheek die je meeneemt uitgebreid genoeg voor het hele gezin, maar klein genoeg om in je dagrugzak te passen.

ehbo set op reis

De basis reis EHBO-kit

Als basis kan je het beste een standaard EHBO-reisset kopen. Hier zitten de meeste producten al in. Het is ook goedkoper dan alles los kopen. Bovendien zit er een handig tasje omheen. Doordat het direct duidelijk is dat het om een EHBO-reiskit gaat voorkom je ook lastige vragen bij een grensovergang die losse pillen wel op kunnen roepen.

Er zijn verschillende aanbieders van EHBO-kits voor op reis, de beste zijn Care Plus en Travel Safe. Beide verkopen kwaliteitsproducten.

Wij gebruiken zelf de Care plus basic set. Deze is heel klein (6 x 11,5 x 15,5cm) en lichtgewicht (minder dan 200gram) maar bevat toch de basis benodigdheden zoals pleisters, hechtpleisters, snelverband, steriele gaasjes, alcoholdoekjes en dingen zoals een pincet en eerstehulpschaar. Deze hebben we altijd bij ons in onze tas die we die dag bij ons hebben. We vullen de set zelf nog aan met (kinder) paracetamol, immodium (tegen diarree), Reni’s (maagzuur) en click away tegen muggenbulten. De pleisters gaan snel op dus ook hier stoppen we er wat extra van in. Wat we ook missen in dit setje is kinder-ORS. Hiervan nemen we altijd 2 zakjes mee

Dit reis EHBO-setje is al vaak van pas gekomen, bijvoorbeeld als onze dochter viel en haar knietjes schaafde, tijdens lange busritten en andere ongemakken.

Als alternatief zou je kunnen kijken naar de Travel Safe trekkerkit, die nog net iets goedkoper is maar ook wat minder items heeft.

EHBO-reisset voor langere reizen

Tijdens langere reizen is alleen een klein reis EHBO-setje niet voldoende. We nemen dan ook nog een grotere set mee die we in onze grote koffer of rugzak laten zitten.

Ook hiervoor kan je als basis weer een EHBO-tasje gebruiken zoals de Care Plus EHBO-set Family. We vinden de EHBO-tas wel fijn maar het gewicht van 600gram te zwaar. Na jarenlang reizen hebben we echt wel onze ongelukjes gehad zoals de “Bangkok Tattoo” (een grote brandplek waar je been tegen de uitlaat van een scooter is gekomen), vele blaren en wonden van het vallen. Het ergste was toen Marcel een stuk van zijn teen heeft afgesneden aan een kapotte tegel in het zwembad. Hoe goed je EHBO-set op reis ook is, daarvoor moesten we echt naar het ziekenhuis.

EHBO op reis

Wat we wel meenemen uit zo’n EHBO-tas zijn:

 • Steriel kompres
 • Niet-verklevend kompres
 • Hydrofiel windsel
 • Wondpleisters en kinderpleisters
 • Blaarpleister
 • Snelverband
 • Hechtpleister & hechtstrips
 • Handschoenen
 • Alcoholdoekjes
 • Reddingsdeken
 • Thermometer (digitaal)
 • Tekentang
 • Oog & wondspoeling

Wat we niet meenemen uit zo’n EHBO tas zijn de ijspakken, mond-op-mond kapjes, veiligheidsspelden en de driekanten doek. Ook nemen we minder kompressen en handschoenen mee. Producten zoals een schaar en pincet die al in onze dag EHBO-setje zitten, nemen we natuurlijk ook niet nog een 2e keer mee.

Je reis EHBO-setje aanvullen

Wat we missen in vrijwel alle EHBO kits die je kunt kopen zijn medicijnen zoals ORS, paracetamol, immodium en Rennies. Die moet je dus altijd los meenemen. Ook zonnebrand en antimuggen producten moet je los aanschaffen.

Sommige reizigers vinden het fijn om antibiotica mee te nemen. Ik kan voorstellen dan wanneer je dit in Nederland ook regelmatig slikt, bijvoorbeeld omdat je snel blaasontsteking krijgt, dat logisch is. Maar omdat we het zelf nooit nodig hebben, nemen we het niet mee.

Wij gaan zelf altijd erg snel door de pleisters heen en tijdens bepaalde reizen ook door de blarenpleisters. Die kan je onderweg wel kopen maar we nemen liever extra mee vanuit Nederland. Omdat ik snel last heb van ontstoken ogen neem ik ook oogdruppels mee. Net als dat we voor onze dochter, toen ze nog een baby was, neusspray meenamen. Tegen muggenbulten nemen we zap-it of click-away mee, ideaal en nooit gedoe met jeuk.

Heb jij of je kind snel last van wagenziekte of zeeziekte dan is het ook handig om hier wat voor mee te nemen. De SEA-Band antimisselijkheidsbandjes werken bij onze dochter heel goed. Primatour reisziekte tabletten vind ze dan weer ontzettend vies dus we kopen meestal ter plekke hier wat voor.

Lees voor meer tips ook ons artikel gezond op reis met baby en ons artikel over muggen. Zwanger of een kinderwens vergeet dan niet in te lezen over het zikavirus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top