Home / Inspiratie / Reisbloggen / Buggyvriendelijke wandelingen in Nederland

Buggyvriendelijke wandelingen in Nederland

Lekker de natuur in met je baby of peuter? Maar zijn ze nog te jong om zelf al te ver te wandelen? Of heb je kinderen van verschillende leeftijden? We krijgen regelmatig de vraag of bepaalde wandelingen buggyproof zijn. Daarom een aantal leuke wandelgebieden waar je niet alleen door het bos en over boomtakken loopt, maar waar ook gewoon verharde wandelpaden zijn. Extra fijn voor als je met een buggy wil gaan wandelen.

Wat neem je mee als je gaat wandelen met een baby of peuter?

Zorg ervoor dat je alle essentiële spullen meeneemt die je nodig hebt voor je baby of peuter. Zoals luiers, natte doekjes, een zak om een eventuele vuile luier in te stoppen. Ook een thermosfles met heet water, koud water en voeding en/of wat fruit is wel een must om mee te nemen.

Afhankelijk van het weer moet je je baby of peuter ook goed aankleden. Zonnebrand en een mutsje bij warm weer, en een goede jas, dekentje of een fijne babyslaapzak bij kouder weer, zodat je kleintje altijd goed beschermd is.

Leuke buggyproof wandelgebieden

In Nederland zijn verschillende buggyvriendelijke wandelingen te vinden waar je prima terecht kan als je kindje nog in de kinderwagen of buggy zit. Hier zijn enkele suggesties:

Amsterdamse Waterleidingduinen – Een prachtig natuurgebied in de buurt van Amsterdam, waar je samen met je kinderen gemakkelijk kunt wandelen en je de duinen, bossen en waterpartijen kunt verkennen dankzij verschillende wandelroutes over verharde paden.

waterleiding duinen

Nationaal Park de Hoge Veluwe – Dit Nationale park heeft een speciale rolstoelvriendelijke wandelroute: de Belevingsroute. Deze route is natuurlijk ook goed toegankelijk voor ouders met een buggy of kinderwagen.

De Utrechtse Heuvelrug – Dit is een groot natuurgebied in de buurt van Utrecht, waar je prachtige wandelpaden vindt die geschikt zijn voor kinderwagens. Er zijn verschillende wandelroutes om uit te kiezen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, zoals de Natuur zonder Drempels Route, het Leersumse Veld, rolstoelpad Blauwe Kamer, de route Landgoed Broekhuizen en de route door de Kaapse Bossen.

Utrechtse Heuvelrug

Wist je trouwens dat Natuurmomenten verspreid over heel Nederland speciale rolstoelproof en buggyproof routes heeft. Dus er is er ook vast eentje te vinden bij jou in de buurt. Voor het hele route-overzicht dat nog wordt uitgebreid, kan je kijken op de site van Natuurmonumenten. Ook Staatsbosbeheer heeft een aantal familiepaden; dat zijn vaak niet al te lange routes die buggy, rolstoel en rollatorproof zijn, zodat iedereen, van de allerjongsten tot opa en oma, er kunnen wandelen. Bekijk hier hun overzicht.

Speciale thema wandelingen voor peuters

Is je kindje al iets ouder en kan deze zelf al wel 500 meter lopen? Dan is het misschien leuk om een van de speciale themawandelingen voor jonge kinderen op te zoeken.

kabouterpad baarn

In heel Nederland zijn er ontzettend veel kabouterwandelingen te vinden, die variëren in lengte van 500 meter tot 5 km, maar het merendeel is rond de 1 km lang. We hebben een heel handig overzicht van een aantal kabouterwandelingen op onze site, waarbij je direct tips hebt per provincie. Bekijk hier leuke kabouterwandelingen in Nederland.

Leudal wandelen

Behalve kabouterpaden zijn er nog meer speciale themawandelingen voor peuters, en als je kind eenmaal een kleuter is, en ook wat verder kan lopen, zijn er helemaal veel opties. Ga je graag wandelen met kinderen, dan kan ik je het boek Speelbossen en familiewandelingen in Nederland aanraden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top